På ett tåg

Sitter på ett tåg på väg till Stockholm, det är en riktig tjejhelg som väntar med tjejmilen och en massa annat kul. Ändå har jag haft hemlängtan hela dagen....innan jag har åkt!!
Det är inte det att jag inte tycker att det här ska bli kul eller inte tycker att jag förtjänar det här men i och med det här så väljer jag bort en hel helg med min familj.
Som heltidsarbetande mamma får man extremt lite vaken tid tillsammans med sina barn på vardagarna, ca fyra timmar om dagen :( och nu väljer jag bort två hela dygn med dem.
 
Men jag tänker inte låta mitt dåliga mammasamvete trasa sönder den här helgen, jag vet att de har det bra där hemma och jag förtjänar det här! Jag har snart en hel vecka tillsammans med min familj att se fram emot, det behöver vi!
 
Just nu är jag åksjuk, men den här lindrar.
 
Räddare i illamåendenöden, surt och gott!!
Surt och gott, räddare i illamåendenöden!
 
Snart framme <3.
 
/ J

Huvudvärk

Big time!! Sängen här kommer jag!

God natt!

/ J

Lila

På matbordet har vi just nu blommor i en helt underbar lila färg, jag blir glad :).
 
/ J

Man tager vad man haver

och gör pytt på't, kycklingpytt i det här fallet!
 
Kycklingpytt med ägg, rödbetor och groddar.
 
/J

Regina Spektor

Tisdagkväll i köket, med Regina Spektor som sällskap.
 
 
 
Fantastisk röst!
 
/ J

Klapp på axeln

och en stor spark i baken....till mig själv. Jag och Carina har sprungit milen idag och jag skall erkänna för er att det var....andra gången i mitt liv som jag sprang en mil. Första gången var tjejmilen förra året :). Det känns ju i alla fall skönt att ha en mil i ryggsäcken innan nästa helg. Så klapp på axeln till mig men en stor fet spark i baken skall jag också ha!! Nu kör vi, aldrig mer latsida! Jihaaaaa!!

/J

Frukostgäst

God morgon söndag!

Här har vi just ätit frukost, med en extra gosse runt bordet. Alfons blev kvar här igår när resten av familjen åkte hem :).






Keso med vanilj, hallon, hasselnötter och solroskärnor.


Kaffe i min nya, fina muminmugg som jag fick av Emil och Carina igår <3.



Nu ska jag slänga in en tvätt i maskinen och sedan får jag nog hålla mitt löfte om lekparken!

/ J

Nipple

Jag älskar min söta lilla glasskål med små bröstvårtor på :). Jag köpte den för några kronor på Jula BK:s loppis.



Idag har den vart fylld med fetaoströra till kvällens vildsvinsmiddag.

/ J


Höst?

Har musli i ugnen, det doftar kanel, kardemumma och rostade nötter. Det är lite höst över den doften. Dörren står öppen, kall och klar luft kommer in. Det är tydlig höst i den luften.

Är det höst? Jag tror jag är redo! Jag välkomnar den!!

/ J


Hylla hallon

Hallon kan vara det överlägset bästa bäret, jag tror till och med det slår jordgubbar eftersom de är goda efter att de har vart frysta, det är ju inte gubbarna.
Det godaste man kan äta till frukost är naturell yoghurt med hallon och solroskärnor! Ta ett kokt ägg till det så blir du mätt som en plätt.



Barnen fick varm choklad till frukost och det är så underbart att se dem njuta av det, det är något speciellt som man inte får varje dag :). Jag gillar att jag ger dem chansen att njuta, att ge dem det så sällan så att de uppskattar det. Självklart gör man som man vill men mina barn kommer aldrig få oboy till frukost så länge de bor hemma, fy skruttsingen vilken skit! Men en kopp varm choklad då och då, det är klart att de skall få, det är klart de skall få njuta!

Nu låter jag kanske som en moralkärring men mina barn äter både godis och fika, det skall gudarna veta. Men frukosten skall man ta tillvara på, den lägger ju liksom grunden för hela dagen! Ingen sockerbomb till frukost och jag får bestämma (och det får jag)!!

/ J 

Lördag morgon

Lördagens morgon är nog den bästa stunden på hela veckan, den är oftast lugn och utan måsten. Jag kan ta allt i min egen takt, väldigt lugnt. Vill bara sitta och stirra ut genom fönstret och dricka kopp efter kopp med grönt mintte. Jag vill bara lyssna på musik som inte stör lugnet, ingen radio med en massa prat!




God morgon!

/ J

God morgon fredag

Vaknar upp med bakishuvudvärk large utan att ha druckit en droppe alkohol???

Helt ensam är jag också då Kristian började kl 06:00 och glyttarna sover hos farmor och farfar, mycket märklig känsla. Det är konstigt att vakna upp ensam i ett hus som aldrig annars är helt tyst.
Snart är det i alla fall helg och jag ska gosa sönder mina troll eftersom jag inte är hemma nästa helg, då väntar Stockholm och tjejmilen (sa jag att jag skulle springa några rundor i helgen också ;) )!

Of to work, hoppas den här dagen går lika fort som veckans andra!

/ J

Promenad i regnet

Ja! Efter den första stora regnskuren så klarnade det upp och blev riktigt fint så Kristian lät sig övertalas till en kvällspromenad. Det skulle han inte ha gjort!! Det blev mörkare och mörkare och ännu lite mörkare. Sedan började det regna, hagla och åska till förbannelse. Jag är inte rädd för åskan men det här var verkligen på gränsen. Men, men, en dusch och en chai latte senare så känner man sig rätt nöjd ändå :).



God natt!

/ J

Kantarellmacka

God kväll!!

Sträcker ut mig på soffan efter en kantarellmacka för mycket, en hade räckt gott och väl. Men det är bara jag som äter kantareller och man kan ju inte låtea de förgås när man har tinat upp dem ;).


Varm macka med kantarellstuvning, tunt skivad rödlök och prästost och till det sallad, rödbetsgroddar och smaskig gul squash. Matkoma!!

Jag och lilleman är ensamma hemma för Melvin och Kristian har vart på fotbollsträning. Jag ska stoppa Tion i blöt för om en timma kommer farmor och hämtar barnen så de får sova över hos dem för imorgon är dagis stängt.
Vi är redan en man kort på jobbet och Kristian hade glömt att ta ledigt :P. Tur att man har barnvakter!! När grabbarna har åkt ska jag och Kristian ta en kvällspromenad, bara vi. Det är sällsynt :).

/ J


Allt syns när man är naken

Jag börjar nog bli gammal eller så har jag blivit galen! Jag lyssnar på Benny Anderssons orkester för fullt och tycker det är trevligt! Helen Sjöholm har en fantastisk röst och de trallvänliga låtarna är omöjliga att inte sjunga med i.



Jag tänker trivas med det här!

Nu ska den här tanten gå och lägga sig, god natt!

/ J

Pillows

Man kan inte ha för mycket kuddar i soffan, så är det bara och jag har förälskat mig i dessa. Alla tre kommer från H&M HOME.


Sammetskuddfodral 50x50 129:-


Sammetskuddfodral 30x50 59:-


Sametskuddfodral 50x50 129:-

Jag blir så glad, senapsgul är en fantastiskt fin höstfärg!

/ J 

Cannelloni med kyckling och ricotta

Ikväll bjöd huset, d.v.s. jag och Kristian på Cannelloni fyllda med kyckling och ricotta. Mycket ost och väldigt gott.



1 förpackning färska lasagneplattor
4 kycklingbröst
1 burk ricottaost
1 dl parmesan
1 burk krossade tomater
2 ½ grädde
½ påse riven ost
1 rödlök
salt & peppar

Strimla och stek kycklingen, krydda med salt och peppar.
Riv parmesan och blanda med kycklingen och ricottan.
Finhacka löken och koka ihop med grädde, krossade tomater och den rivna osten.
Häll lite av såsen i botten på en ugnsform.
Lägg kycklingfyllningen på lasagnplattorna och rulla ihop dem, lägg dem ovanpå såsen i formen.
Häll över resten av såsen och grädda i 20 min i 175 grader.

/ J



Niceville

Den här har legat och dammat i bokhyllan på tok för länge, undrar varför? Jag kan verkligen inte förstå det!!

Niceville

Beskrivning:

Oförglömlig roman om tre starka kvinnor i sextiotalets Södern

När societetsflickan Skeeter återvänder till hemstaden Jackson i Mississippi efter avslutade universitetsstudier, faller hon tillbaka i sitt gamla liv med bridgespel, tennis och välgörenhetsbaler. Men något hos henne har förändrats; hon vill mer och ser nu annorlunda på tillvaron. Hon drömmer om att bli författare och får så småningom ett jobb på lokaltidningen.

Genom sitt arbete får hon kontakt med den svarta hemhjälpen Aibileen, som har förlorat sin ende son men uppfostrat och älskat sjutton vita barn. Deras möte blir början på en udda och också farlig vänskap.

Tillsammans med en annan svart hemhjälp - den egensinniga och smarta Minny - bestämmer sig Skeeter och Aibileen för att skriva en bok som skildrar verkligheten i staden som de kallar Niceville. De skriver om hur de svarta har förnedrats och diskriminerats. Men också om deras drömmar, längtan och hopp. Arbetet med boken kommer att förändra deras liv för all framtid.

Nu ska jag krypa ner och läsa vidare.

God Natt!!

/ J


Koka soppa på en spik

Kvällens middag var ju bara att värma efter gårdagskvällen vid spisen, smidigt Jessica!



Barnen får pasta i sin så blir det mycket lättare att äta, soppa är ju inte så väldigt barnvänligt annars.

/ J

Rosa kan aldrig bli fel!

Efter en eftermiddag hos Martina är mina naglar härligt gammelrosa. Rosa kan aldrig bli fel.



Ringen köpte jag när vi var i Turkiet i höstas.

/ J

Godaste köttfärssoppan

God kväll!!

Planering har aldrig vart min grej men man kan ju alltid göra ett försök. Därför har jag lagat morgondagens middag redan idag, Vitlökssoppa med köttfärs, hurmorsornas recept. Här får ni receptet (ni som inte har boken) om ni själva är sugna på att laga den. Imorgon tänker jag slänga pasta i grabbarnas och röda linser i min!

Vitlökssoppa med köttfärs

2 hackade morötter
2 hackade gula lökar
2 pressade vitlöksklyftor
400 gr köttfärs
1 pkt bacon
2 msk tomatpuré
2 msk sambal oelek
smör
1 l vatten
2 msk köttfond
salt och peppar

Vitlökskräm:
1 dl creme fraiche
2 pressade vitlöksklyftor

Fräs morot, lök och vitlök. Lägg åt sidan och bryn först bacon och sedan köttfärs. Lägg tillbaka lökblandningen och tillsätt resten av ingredienserna. Låt soppan puttra under lock och smaka av med salt och peppar. Blanda till vitlökskrämen och servera den till soppan. För ännu matigare soppa (eller lite mer barnvänlig) häll i kokt pasta, gärna fjärilar :).

/ J



I manegen























/ J

Cirkus

Ikväll ska vi gå på cirkus hela familjen. Det blir premiär för den yngsta medlemmen :). Kalla det snålt om ni vill men jag tänker inte betala några ockerpriser för små strutar med översaltade cirkuspopcorn, här poppar vi egna :).



Ha en fin kväll!!

/ J

Monster

Vi har ett moster i vår trädgård, ett grillmonster!







En Weber med inbyggd grilltermometer. Vad vi ska grilla :).

/ J


Vintagepimp och hemmafix

Väntar, väntar och väntar! Snart kan jag köpa den!



En bibel i en vacker religion!

/ J


Orkar inte

Jag mår skit ikväll rent ut sagt!! Jag har ont i axlarna och i huvudet, är yr och mår sjukt illa! Skulle vilja stänga in mig i ett mörkt svalt rum och sova ett par timmar. Men istället skall jag skrapa ihop resterna av mig själv och baka en kaka att ta med mig till jobbet imorgon.

Over and out!

/ J

På tu man hand

Jag, Kristian, ett glas rödtjut, ryggbiff och Creme Brulee. Kvällen har vi spenderat på tu man hand på Sill & Dynamit. Det enda jag har invändningar mot är det svarta toapappret, det är inte fräscht med svart toapapper ;).



God natt (för det är ju inte semester).

/ J

Jessica gillar och tipsar :)

I kväll har jag, Melvin, Tion, mamma, pappa och Liam besökt Kaptenskan Inredning & Café i Lyrestad. Det kan jag verkligen rekomendera! Gott fika och väldigt mysigt, ett extra plus för trevlig personal.



Morotskakan var supergod!


Pennor och papper till rastlösa barn som redan ätit upp glassen ;).

Gör ett besök!

/ J


Med stormsteg

Nu närmar det sig...tjejmilen....med stormsteg. Jag är äntligen taggad, det tog lång tid i år men nu är jag riktigt taggad. Jag är i ganska dålig form och det närmar sig som sagt. Jag kommer ta mig runt men jag får nog vara nöjd om jag klarar samma tid som förra året, 61 minuter. Mitt mål för i år var 55 minuter men det kan jag glömma!! Allt under 61 minuter är en bonus :).

Nu närmar det sig tjejer!!!

Tagga, tagga, tagga!!

/ J

Äntligen på gång!

Har just kommit hem från en skön löprunda. Det känns så skönt att det äntligen har släppt med löpningen, det har vart bra motigt hela sommaren, men nu jäklar!! Nu har ja stoppat i mig en nybakt knäckemacka med Kloster ost så nu väntar bara duschen och sängen.

/ J

Lördagens fina kväll

Go middag! Vad gör jag hemma en måndag kl 13:00? Jo Melvins dagisfröken ringde kl 09:00 och sa att Melvin hade gjort lösa a:n gånger flera, om jag säger det så. Så jag hämtade båda grabbarna och cyklade hem och spelade spel med dem. Nu sover de middag båda två och jag ska ta och röja i köket.

Här kommer lite bilder från lördagens fina kväll hemma hos Emil och Carina.














Världens sötaste boxhead ;).

/ J

Kräftisar

Nu har jag bakat västerbottenmuffins och vispat ihop en aioli som vi skall ha med oss när vi skall äta kräftor hemma hos Emil, Carina och co. ikväll.

Foto: Aioli och västerbottenmuffins beställda, ikväll äter vi kräftor hemma hos fam. Berg-Landqvist!

Foto

Nu blir det duschen!

Trevlig kväll på er!

/ J

Klänningar

Jag vill ha en hel hög med nya klänningar, små fina fodral och coctailklänningar :). De här kommer från zalando.se.

DALLAS DREAM - Klänningar - Svart
French Connection 1445:-




SHARON - Cocktailklänningar - Svart

TFNC 999:-

Cocktailklänningar - Svart 
Paprika 409:-

SWEETHEART - Cocktailklänningar - Svart
Paprika 319:-

HEATBREAKER - Klänningar - Svart

French Connection 1625:-

/ J

Xubi

Jag är inte alls förtjust i läskeblask men nu har jag hittat något....Xubi Vattenmelon/Jordgubb! Inte för att jag har letat och jag ångrar att jag köpte den för den är så god!! Jag önskar att jag vore lyckligt ovetande! Men den är i alla fall fri från sötningsmedel och har inget tillsatt socker (som att det inte räcker med fruktsocker ;) ) och innehåller heller inga färgämnen och inga konserveringsmedel.


Köp den inte, eller vad skruttsingen...GÖR DET!!

/ J

I kvällssolen

Ikväll har jag sprungit en härlig runda där man täcker in både Vänerkanten, skog och avslutar på landet. Väl i mål (Sandviken) blev det dopp av trötta fötter i sjön och smörgåstårta som mina grabbar kom med :).



Det var bra lerigt i skogen.




Underbart att få varva ner här.

/ J

Joan Franka

Hon har en helt fantastisk röst den här människan. Helt klart en av de bästa låtarna i årets Eurovision!





/ J

Storkok och störande moment i middagen

God kväll!

Ikväll har jag gjort storkok av köttfärssås. Det var längesedan och smakade gött. Mitt under middagen kom det en brandman och hälsade på/störde ;).




Vem har tid att äta då??

/ J

Grattis mamma

Idag fyller världens bästa lilla mamma och mormor år, högt älskad!!! Grattis mamma!!



<3

/ J

En liten kyss av dig

det har vart ett märkligt och underbart hårt år
jag har knivar i rygg och tusentals sår
en liten kyss av dig
en liten kyss av dig
sen är allt okej
en liten kyss av dig



God Natt!

/ J

Kompis, kompis!!

Min nyaste kompis här hemma heter Tassimo, han är bra han! Just nu har han gjort mig en kopp rött te, han är duktig på det också!


Mmmmm, kompis, kompis!!

/ J

Paj

Jag var sugen på paj och paj blev det!





Jag har inget recept att bjuda på för det är bara "hittepå" men det är i alla fall kyckling, salami, paprika, västerbottenost, soltorkade tomater och äggstanning i den.

/ J

King of the world

Gör mig sällskap i köket!



/ J

Höst

Sitter i köket och dricker chai latte och tittar på regnet. Nu är det höst! Jag är helt överygad om det och jag tror jag gillar det. Det här konstiga mellantinget som vi har haft hela "sommaren" går mig på nerverna!

Sitter här på väntar på degen som vilar i kylen, ikväll blir det paj. Det känns som det passar vädret.



/ J

Lördagens 3-åring

I lördags firade vi mosters goding som fyllde 3 år <3.


En viss moster hade köpt en spindelmannendräkt som åkte på med en gång ;)


Spänner musklerna :).


Minstingen Leo.







/ J




Älskade Husman

Ikväll blev det husman till middag i form av köttfärslimpa.



Nu har Tassimo gjort mig en rykande kopp med grönt mint te.

/ J


Jag vann!!

Ikväll vann jag över mig själv! Efter att jag läst för Melvin la jag mig i soffan och var så sugen på att somna men jag släpade mig ur den, bytte om och gick ut och sprang i skogen istället!! Men det är helt klart inte smart att springa i skogen på kvällen när man är rädd för både älgar och fula gubbar ;).
Men jag drog på hög volym på musiken och försökte tänka bort det och jag tog mig runt och hem.

Detta är helt klart en av de bästa låtarna att både springa och dansa till just nu, jag blir såååå glad!!



Fruktansvärt dålig video men man kan ju alltid blunda ;).

/ J

Back to work

Inga kommentarer på den förutom att jag är trött så att jag skakar!!

/ J


Kunde bara inte låta bli den.

Vi var en liten sväng i Skövde idag för att köpa födelsedagspresent till Liam som fyller tre år imorgon och då råkade jag ramla över en vårkappa från VILA som jag inte kunde låta bli. Det blir ju vår någon gång igen :).







Älskar att den är längre i bak och de fina volangerna över axlarna.

/ J


Med kroppen mot jorden

och blicken i det eviga blå.....Lisa <3.



/ J

French hot dog

Om man bara inte orkar hitta på eller laga någon mat, hur gott smakar då inte en french hot dog?? Gott!



/ J

Hattarevik

Igår gjorde vi ett ett litet solförsök på Hattarevik, Torsö. Det gick sådär, lite moln och kallt i vattnet men mysigt.

Foto: Vi har haft en fin dag idag!!
Vi kom tidigt och tog bästa platsen på "lilla stranden" uppe bland klipporna.

Foto
Jag njöt lugnet mer än badet!!

/ J

Chai latte

God morgon fredag!!

Jag har blivit med Tassimo och till frukost idag gjorde den en smaskig Chai latte. Smidigt var ordet!!!!



/ J

Till mig

Till mig själv köpte jag bl.a. det här,


Fynd från H&M


Halsband och ring från JC.

/ J

Skärmarna

Nu har loppislamporna fått skärmar och flyttat in i vardagsrumsfönsterna. Skärmarna kommer från Åhlens.







Vi köpte även två nya kuddar till soffan och serveringsbestick.


Kuddarna köpte vi på Desigt Outlet.






Serveringsbesticken kommer från Rörstrands och är av modellen Swing, Hackman.

/ J




Lidköping

Idag har jag och grabbarna åkt tåg till Lidköping, det blev tågpremiär för båda barnen och det gick strålande så det blir nog fler tågresor framöver :).


Ååååååå, åka pendeltåg....




Sedan besökte vi Rörstrands och målade koppar.






Efter det fikade vi på Delicato café och outlet.

När vi hade fikat så var jag och Kristian sugna på shopping, men det är ju..


Supertråkigt :).


När vi väntade på maten på Henrys bageri passade bröderna Fäger på att kramas lite.




Åååå, vad vi väntade.


Men gott var det!

Efter lunch somnade Tion och vi orkade med ett par butiker till innan vi tog tåget hem igen.

/ J

Ärter o bönor, tre vita hönor....

Värpte tre ägg vid en ladugårdsvägg. Ett blev en höna, ett blev en tupp, ett åt Opsis Kalopsis upp!!
Ikväll blev det bönor till gen grillade "köttabeten".



/ J


RSS 2.0