Ann Söderlund

Författaren och journalisten Ann Söderlund är lite av en idol för mig eller ja, ganska mycket!! Hon är så härligt otvungen och vräkig på ett fint och trevligt sätt! Står för vem hon är, just som hon är och utstrålar en energi som skulle kunna försörja ett helt kvarter med ström en hel vecka ;).

Igår läste jag en intervju med henne i mt och SLA:s Bilaga HEM och måste bara dela med mig av ett underbart citat med ord om hennes egen lägenhet!

"Jag vill gärna att hem skall vara sexiga och lite tidskrävande. Det ska vara snirklar och vrår och man skall känna att det här huset är kärlek, det pratar till mig! Inte som den här lådan till lägenhet som bara säger typ hej. Den här lägenheten är som ett tekniskt ligg utan passion och det gör mig lite osäker."



/J

Morn morn!!

Okristligt trött som vanligt på morgonen fast jag somnade vid 22.00. Idag vankas det ju jobb såklart och ikväll ska i titta på Melvin när han springer parkloppet :).

Ha en fin dag och hjälp mig hålla tummarna för sol!


Mina fina killar.

/J

Så mycket kärlek mitt i ensamma kvällen

Ett litet glas rödvin, love is in the air....vardagen.....livet, Så levde de lyckliga. Cimons underbara ord på skärmen. Massor av kärlek mitt i min ensamma kväll! Kristian jobbar och barnen sover och snart kryper jag nog också ner i sängen.

/J


Svettats och ätit grape.

Har just vart ute och sprungit och det var gött förutom att flåset sög och morotssoppan skvalpade i magen. Nu har jag eftersvettats och ätit en smaskg blodgrape så nu ska jag ta mig en dusch innan jag kryper ner i sängen.



Kvällens middag: morotssoppa med vitlöksyoghurt och prästosttrianglar.

/J

Vad är det för årstid??

Konfunderad! Är det höst?
Morotssoppan puttrar på spisen vi sitter och tittar på regnet som vräker ner. Känns inte som det snart är maj (men i smyg tycker jag att det är lite mysigt).

Soppan doftar underbart och magen ropar!!

/J

Bästa nyttiga brödet.

Ja det heter så, brödet som jag bakat ikväll och det doftar underbart! Här kommer receptet efter önskemål från Ek-Boman och Bjurén.







Ingredienser

1 dl krossat linfrö (jag körde hela)
1 dl vete- eller rågkross
1 dl kruskakli
½ dl solrosfrön
1 dl grovt rågmjöl
1 msk salt
Ev brödkryddor
5 dl vatten
50 g jäst
75 g Milda i folie (jag kör smör, alltid smör)
2 dl mjölk
2 msk äppelmos
16-17 dl vetemjöl

Blanda linfrö, vetekross, kruskakli, solrosfrön och rågmjöl i en kastrull. Tillsätt salt, ev brödkryddor och vatten och blanda till en lös gröt. Koka upp och låt småkoka ett par minuter, ställ åt sidan att svalna en stund.

Smält margarinet, blanda med mjölken och värm till 37ºC. Smula jästen i en degbunke, häll margarinblandningen över och rör om tills jästen lösts upp.

Blanda i "gröten" när den svalnat något, tillsätt äppelmos och sedan vetemjöl tills degen inte kladdar. Arbeta degen väl, 8-10 minuter med träslev eller 5 minuter med hushållsassistent.

Ställa att jäsa, övertäckt ca 40 min. Täcker man bunken med plastfolie stannar fukten kvar i degen och bidrar till att degen jäser bättre.

Lägg degen på mjölat bakbord och knåda degen smidig. Tillsätt mer vetemjöl, om det behövs. Baka ut som småfranska eller andra småbröd.

Låt bullarna jäsa under bakduk på bakplåtspappersklädd plåt 30 minuter.

Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Sedan penslade jag mina för jag vill ha dem lite blanka.

/J


LÖRDAG <3

Nu kickar vi igång den här dagen, det gör man bäst med den här på hög volym.
FRUKOST!!



Trevlig helg!

/J

Antipasti

Ikväll har jag och barnen firat att det är fredag och att vi har PF (pappafritt ;) ). Det gjorde vi med lite plockmat och jag unnade mig en Antipastitallrik.









Nu sover Tion och jag ligger i soffan med Melvin och zappar mellan Let's dance och Minuten.

/J

Hahaha



Med den här stulna bilden säger jag god natt!!

/J

Förändringar på hemmaplan

Vår efterlängtade soffa kom äntligen igår och nu ligger jag och njuter i mitt cosyhörn för första gången (den fylldes snabbt med fotbollstittande grabbar igår). Jag är kär!! Jag skulle vilja stanna här i några veckor!!!



Fåtöljen som vi tidigare hade i vardagsrummet har fått flytta upp i sovrummet när monstret flyttade in.



In i vardagsrummet har även två höga ljusstakar fått flytta in. De har Kristians föräldrar haft ute på altanen och Ann undrade om vi ville ha dem i brygghuset men det var de för fina för :).

/J

Mest för klänningens skull!

Varför känner jag ingen som skall gifta sig i sommar? Jag har hittat så många fina klänningar på H&M som skulle göra sig så bra på ett bröllop.





Eller varför inte den här kjolen.



Kan inte någon gifta sig bara för att jag skall få köpa en fin klänning ;)?

/J

Maktkamp, Jessica vs Tion 2 år

Puh och suck!!!

Känner mig så fruktansvärt hemsk efter den här kvällen!! Jag startade operation "få lillebror att somna i sin säng". Vi har vart så bortskämda med Melvin som somnat i sin egen säng sedan han var ett år och sovit där hela nätterna.
Tion han är lite mer bestämd på den fronten, vägrar somna i sin säng utan skall somna i soffan hos oss, går det överhuvudtaget lägga ner honom i hans säng så vaknar han ett par timmar senare och skall sova i vår säng. Där bökar han runt och sparkas tills klockan ringer.

Det är inte kul!! Nu har jag tröttnat och bjöd upp till kamp mot en trött och ledsen 2-åring :(. Egentligen är jag väldigt emot att lägga mig tillsammans med barnen i sängarna för att få dem att somna men jag tänkte det är värt ett försök. I säkert 40 min låg jag där och kramade, klappade, sjöng och mordhöll honom och han var vansinnig, helt hysterisk, det är en fruktansvärd upplevelse men det måste gå, det bara måste gå!!!

Ja efter 40 minuters kamp vann jag men det känns som jag förlorade :(.

/J

God morgon lördag!

Trodde klockan var 06.30 när Tion vaknade men den var 07.15 så det blev ju nästan sovmorgon :P. Tror att jag skall försöka glömma att jag är trött och baka scones till frukost. Det är helg och solen skiner, det borde räcka för att bli pigg. Jag och Kristian lurar lite på en runda i snapenspåret, kanske vore något!




/J

Efterlängtade helg, välkommen!

Den här helgen har jag längtat efter sedan förra helgen ;). Vi startade  den med att jag lagade middag och överraskade Kristian med han favoritsås, cidersås.



Nu har vi landat i soffan och tittar på New Girl, ser lovande ut. Avnjuter ett glas vitt vin!

/J

Mischa Barton

Jag har just upptäckt Mischa Bartons fina väskor och jag vill ha hur många som helst, ja så gott som alla!!





Jag blir sjuk.

/J

Wrap it up

Go kväll!

Har just kommit in från en skön kvällspromenad med mamma och stavarna som sällskap. Härlig men dimmig promenad. Innan promenaden åt vi smaskiga kycklingwraps.



Nu ska jag titta på ett efterlängtat avsnitt av Kaka på kaka, titta på det! Annars missar ni något!

/J

Min kväll

Tisdag kväll är min kväll då jag njuter av min ensamhet då Kristian jobbar och grabbarna sover. Då passar jag på att titta på svt1 :). Först ut är Så levde de lyckliga och efter det tittar jag på född 2010.



Ikväll har jag vart en dålig mamma, riktigt megasuperdålig! Opedagogisk och arg, vrålat som en galning och nu river det dåliga samvetet i mig, sådär så så att jag skulle vilja väcka Melvin och bara hålla om honom. Men jag sa förlåt, det är viktigt att säga förlåt även som förälder, glöm inte det!!

/J

Det är måndag kväll

Nyduschad i morgonrock, under en filt i soffan, magen full av porterstek och jag hör regnet droppa utanför fönstret. Jag lider inte men jag skulle ljuga om jag sa att jag var riktigt nöjd, den där söndagsångesten river i mig. Jag skulle kunna vara ledig ett par dagar till! Men arbetveckan har bara fyra dagar och vi har massor att göra så jag är säker på att tiden kommer gå fort!

Nä nu tänker jag mysa skiten ur den här måndagskvällen!

/J

Fina flickor

Påskaftons kväll spenderades med de här fina flickorna (och Kristian, Pär och Peter såklart).





Vi startade kvällen med ett glas hemma hos oss innan vi åkte till Mumma där vi åt och drack tills de stängde och då blev det som sagt efterfest här hemma, som för vissa av oss varade länge :).

/J

Påskafton

Igår hade vi en lång och fin påskafton som startade med påsklunch hemma hos mamma och pappa med fyra grabbar under fem år och obligatoriskat äggletande i trädgården.


Dagens yngsta, sötisen Leo.


Dagens lortigaste, Tion.


Andreas Alexandra kom utan Andreas som var i Jönköping.


Erica


Liam och Melvin


Pappa Pontus och Leo


Kristian och mamma


Melvin med sitt fynd efter äggletandet.

/J


Första hjälpen



/J

Dagen efter en trevlig kväll

Tröttast i stan efter en makalöst trevlig kväll som slutade med efterfest här hemma som sedan slutade i soffan med samtal om livets trevligheter och hopplösheter <3. En kväll som slutade med att sista gästen tackade för sig vid 05.30. Vid 10.00 när Kristian duschade och Lisa fortfarande sov traskade jag hem till mamma och pappa och hämtade barnen.
På vägen möttes jag av den här himlen,



Tack för en trevlig lördagskväll alla inblandade <3.

/J

Städa på en (lång)fredag

God morgon!

Ja här hemma hinner man aldrig städa nu för tiden så det är bäst jag passar på så jag kan unna mig ett pass medel styrka på F&S kl 11.00 och en fortsatt ledig påsk! Städa, städa varje fredag......även långfredag!

Lyssnar på lite Dan Viktor under tiden.



/J

Glad Påsk önskar familjen Fäger-Lennartsson


Dagens motion

När jag kom hem från jobbet så satte jag barnen i vagnen och joggade och promenerade till skogen för att plocka påskris. Jag är inte mycket för påskpynt men lite ris måste man ju ha.





/J

Det är inte ok!

Det är inte ok att det är -9 grader kallt ute, jag går inte med på det här! Här har vi snart vart i farten i en timma och ska snart bege oss mot dagis och jobb. Jag har målat grabbarna till påskgubbar för Melvins avdelning skulle vara utklädda idag. Självklart fick jag en liten gubbe på köpet då Tion alltid gör som storebror gör :).

Jag hoppas att det blir lite varmare för idag ska Kristian äntligen börja byta räcke på balkongen, det är efterlängtat! Jag ska nog ta med mig trollen ut i skogen för att plocka påskris om det finns någon ork och lust kvar i den här kroppen då!

/J

Goodnight sweethearts

Det är en dag imorgon också så nu tar jag med mig mitt sovande troll som ligger i soffan och går upp och knyter mig! Avslutar dagen med en låt att bli glad av!



God Natt!

/J

Ja men är det påsk så är det.

Ja för den som nu har råkat missa det, jag gillar rosa och blommor ska vara rosa eller på sin höjd vita. Men är det snart påsk så är det!



Dock är de som finast nu så jag får nog köpa nya till påsk :).

Tion är fortfarande vaken och vi tittar på född 2010.

/J

Pajad

Ikväll har jag och glyttarna ätit paj, smaskig paj med bland annat salami, soltorkad tomat och mozzarella. Paj är fint det men det är väldigt sällan vi äter det. Då blir det extra gott när man väl äter det :).



Just nu ligger jag och Tion i soffan och tittar på Så levde de lyckliga på svt1. Mysigt!

/J

På pricken

Idag har jag och grabbarna gjort skövde, främst för att barnen behövde skor men även jag och Kristian hittade lite som fick följa med hem. Jag hittade en klänning på H&M som jag blev kompis med! Den fick följa med hem och jag tänker mig midsommarafton med vita tygskor!



/J

RSS 2.0