Julklappar jag bloggat om!!

Jag fick mycket fina julklappar och två av dem har jag nämnt här tidigare, nämligen det här fina förklädet och det här sjukt snygga armbandet från Edblad (det översta)!!

Tack för det mamma/pappa och Erica/Liam!!

Kram J

En Julsaga



Kram J

Bowling

Det blev tummen upp på den :).





Dessutom har jag fått en fin julklapp, men jag kommer vänta några dagar innan jag avslöjar vad det är ;).

Nu tänker jag inte göra en knop till idag, imorgon är det JULAFTON!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kram J

Dagens lucka :)

God morgon mina vänner!

Idag är jag ledig och detta firade jag med sovmorgon :). Jag tror vi ligger ganska bra till här hemma, det skall julpyntas och granen skall kläs. Annars ska vi bara städa lite där uppe och jag skall ju som sagt göra saffranspannacotta, sedan kan julafton komma!!!!!!

Dagen kommer ju även bestå av dagens aktivitet, bowling!! Det skall bli spännande och jag förväntar mig att åka på storstryk :).

Ha en fin dag!!

Kram J

Mycket information på samma gång!!

Har intagit ryggläge i soffan efter kolakoket. Är riktigt trött, har suttit hela dagen och lyssnat på ett seminarium om Laps Care, ett planeringssystem som skall införas i hemvården här i kommunen. Väldigt intressant men tokmycket med information!!

Fortsättning följer på det hoppas jag ;)!

Imorgon är jag ledig så då ska jag göra saffranspannacotta med rödvinspäron och sedan ska jag, Kristian och Melvin bowla :).

Kram J

Sätter på den här och kokar knäck!!



Kram J

På mitt nattduksbord just nu.

Just nu läser jag den här, varning för dålig humor :).

Mer självkänsla än du kan hantera!

Beskrivning:

Mer självkänsla än du kan hantera
är en parodi på en självhjälpsbok. TV-aktuella komikerna Anna Granath och Petra Mede vill befria oss från förväntningarna att vara smarta, snygga och politiskt korrekta. Väninnorna Petra och Anna guidar läsaren till ett bättre liv. Anna som småbarnsförälder mitt i karriären och Petra som kärlekstörstande singel finner det ibland svårt att hitta tid för att förlösa sin sexuella lust. Hur kan man komma tillrätta med detta samhälleliga problem?

Boken behandlar ämnen som sex, hälsa och skönhet. Anna och Petra tror sig vara insiktsfulla, kloka och inkännande livscoacher och deras vilja att hjälpa är uppriktig och seriös. På vägen missar de ofta målet då de låter sin avundsjuka och självupptagenhet ta över. Följ med på aurafotografering, hypnos och naprapatbesök.

Läser den med ett fånigt flin på läpparna! Den är för dig som liksom jag inte skulle få för dig att krypa ner i sängen med en "riktig" självhjälpsbok, det är liksom inte my cup of tea!

Skickar den till er som ett sistaminutenjulklappstips!!

Kram J

Jag längtar, men det är inte OK riktigt än!!!!

Gud vad jag längtar efter att få plocka in granen och klä den!!! Men det är ju inte ok än, inte en sekund innan kvällen innan julafton!!! Jag är en riktig julhitler!! Här kommer man inte och gör som man vill ;). Granen måste som sagt komma in kvällen före julafton (det har hänt att vi klätt granen mitt i natten då jag slutat jobba kl 21.30).
Det får bara vara rött och guld i den och helst inga alster av mina barn, i så fall får de hänga på baksidan, längst ner (ja så illa är det, jag är så hemsk på riktigt) och för att inte tala om plastgran, ÖVER MIN DÖDA KROPP!!!!!! Får jag inte ha en riktig gran så kvittar det!! Nu får jag ju ha det så det är ju inga problem. Jag skulle inte ens ha en plastgran om jag var allergisk, då skulle jag hellre vara utan!!!!

Det bara är så!!!

Tillbaka till det här med dagiskonst (jaja, jag säger dagis för jag tycker det är fint), här kommer en vädjan till alla dagisfröknar (ja men det är fint att vara dagisfröken också så jag tänker inte sluta säga så heller), jag älskar mina barn och deras konst men jag vill inte ha målade flirtkulor med glitter på eller skäggiga toarullar i granen (eller vad det nu kan vara) så låt inte barnen göra sådant för att sedan komma hem och stolt hänga upp det i granen!!!!

Tack på förhand!

Mvh / en julhitlermorsa


Behövs inte ett enda ord!

Det räcker med den här enda bilden för att sammanfatta hur rolig kvällen var igår!! Cardells bastu - KG5 - Statt!!!!!


Finaste Lisa <3

Kram J

Shorts!

Har förälskat mig i dessa!!!! Kommer från ASOS och är sinnessjukt snygga om ni frågar mig.

Image 1 of ASOS Scalloped Hem Shorts

Kram J


En slant över (eller 2390 kr)

Om det är någon som av någon märklig anledning känner för att spendera på tok för mycket på ett halsband åt mig så går det väldigt bra!! Detta från Tomas Sabo vill jag haaaaaaa!!

Bara så ni vet (lägg det på minnet om ni någon gång vinner sjukt mycket pengar)

Kram J

Just nu på tv.

En otrolig skådespelare och en av tidernas vackraste människor. Fruktansvärt slöseri av människoliv!!



Kram J

Lusse Lelle.

Lyckades fånga ett par av tomtens nissar på kort på lucia :).






Kram J

Bara för att det är så väldigt fint gjort!!!!

Blev så otroligt glad och rörd över det fina som Lars skrivit på sin blogg! Måste bara därför få skryta lite om det!! En så oerhört fin bekräftelse som värmer ända in i min innersta lilla hjärtevrå!! Att han sedan nämner mig i samma inlägg som två så otroligt vältränade tjejer känns ju lite missvisande :P men ohh så peppande inför framtiden.

Jag är mycket hedrad ska du veta Lars!!!!!!!

Lars förtjänar även han en massa applåder för det jobb han själv gjort! Så här har du (nu klappar jag händerna, bara så du vet)!

Massor av kramar till dig och ett stort tack för att du har peppat mig på vägen, för det har du verkligen gjort både genom dina kommentarer och genom det du skriver i din egen blogg!

God Jul och Gott Nytt År (längtar redan till den 14 januari)!

Kram J

Superduperkardemumma till mitt immunförsvar!!

Här hemma har vi nyss ätit "mellis", fruktsallad och kardemummalatte (för min del, skruttisarna fick varm skummad mjölk med kanel och kardemumma). Kardemumma är bl.a. bra för immunförsvaret och mitt immunförsvar behöver något riktigt dunderochbrakbra just nu känner jag!!!! Men det är ju inte bara bra för immunförsvaret utan även för matsmältningen och kan även förbättra blodtrycket till viss del har jag läst (om man nu har problem med det). Jag slänger superduperkardemumma i lattemjölken innan jag skummar den och det smakar i alla fall smaskens!!



Och glöm för guds skull inte kanelen på toppen!!!!

Kram J

Flickan och kråkan

Igår var det ju Mikael Wiehes dag i Så mycket bättre och jag är så kluven när det kommer till honom, jag är inte så förtjust i honom som artist men älskar hans låtar eller ja, främst texterna. Hans texter innehåller så mycket känslor och är gripande på ett sätt som inte många andra texter är. Detta är en favorit text,


Men med underbara Sofia Karlsson.

Kram J

Jag gjorde det!!!!

På nyårsafton skulle jag väga 55 kg och idag visade vågen 54,6, jag är i mååååååål!!!!!! Det har tagit lång tid men det var det helt klart värt, det enda jag ångrar är att jag inte gjort det tidigare!! Men det slutar ju såklart inte här, nu skall det ju tränas också!!! Vilken mage jag ska ha till sommaren ;).

Det här får bli mitt sista inlägg i den här kategorin (hoppas jag), i och för sig är ju kampen inte över men den får lite annan skepnad nu och det är heller inte en kamp på samma sätt längre!

Jag vill avsluta med att tacka alla fina som har peppat mig på vägen, det är värt mycket!

Stort tack och kram till er!!

Kram J

Trasig

Kan inte få nog, den är bara bäst just nu!!!!



Komplett men täckt med sorg
jag fattar hur du mår
som en betongfasad
skrämmande underbar
knappast ett undantag
du gjorde rätt jag dog

Spring nu allt vad du har
med benen på ryggen
benen på ryggen
ingen idé att stanna kvar
när tårarna rinner
tårarna rinner

Trasig
du klipper mig i bitar
spränger mig itu
du är trasig
lösa skruvar i din konstruktion

Vitala andetag, klappande hjärtslag
du invaderar mig
nu torkar tårkanalen
du lämnar mig kvar
fortsätt att döda mig

Åh fan vad jag kan va svag
du leker med elden
leker med elden

För där tog jag dig tillbaks
fast tårarna rinner
tårarna rinner

Kram J

Dricka vin ur Bengt Frithiofssons vinglas, ja tack!

Skulle inte ha något emot att ta mig en skvätt rött ur dessa glas, designade av vinexperten Bengt Frithiofsson.



Så snyggt! Även champagneglasen föll mig helt i smaken.

Bengt Frithiofssons champagneglasglas bubblan 4-pack

Finns ju även i vitvinsglas såklart.

Kram J

Avig Maria

Sätter upp den här på min önskelista!

Avig Maria

Beskrivning:

Efterlängtad ny bok efter framgångssagan Dyngkåt och hur helig som helst

"Jag tror på förlåtelse. Jag tror på att kärlek är svaret på det mesta. Jag tror att igenkänning och humor ofta är det som förlöser oss. Och när du skrattar känner jag mig inte ensam för jag ser att du är som jag. Jag älskar det som är roligt och sorgligt. Fult och fint. Jag tänker aldrig välja. Ofta har jag blivit kallad överkänslig, men tänk om det är den som kallat mig så som faktiskt är underkänslig?

Den här boken heter Avig Maria. Morsan. Madonnan. Horan. Kvinnan. Människan. Går genom fulrum och finrum. Ibland naken, ibland jävligt påklädd. Den heliga Marian med tröjan ut och in som smygröker i fönstret när ungarna somnat, som vänder på strumpan så ingen på det viktiga mötet ska se att det gått maskor. Som går in i väggen och försöker ta för sig lite av luften i ett rum fullt av roliga män.

Men jag är ingen psykolog, jag har fullt upp med mig själv. Så vänta dig inga klokheter. Eller tips om hur man får ihop sitt livspussel. (Livspussel = Modernt uttryck skapat av stressade nutidsmänniskor. Betydelse: tusen dåligt sågade bitar som ska bli en stor grå elefant. Och jag får inte ens ihop till elefantjävelns röv!)"

Mia Skäringers förra bok Dyngkåt och hur helig som helst blev en stor framgång som hittills sålts i över 200 000 exemplar, och showen med samma namn har gjort succé landet runt. Med sin unika mix av humor och allvar, ärlighet och mod, har Mia hittat sin egen nisch. Nu kommer en ny samling av hennes bästa texter: krönikor från tidskriften Yourlife och delar ur bloggen. Roliga och sorgliga, alltid berörande.

Självklart vill jag läsa andra boken efter Mias underbara bok, Dyngkåt och hur helig som helst. Kan man annat än älska henne??

Kram J


Bra eller dåligt??

Lånade den här boken åt Melvin på biblioteket,

Boken om bagar Bengtsson

Beskrivning:
Bagar Bengtsson här i stan han har bakat en krokan och där bodde han med Bullertina Bergis. Läs den goda historien om Bagar Bengtsson! Känn doften från bageriet och från Lennart Hellsings verser. Tänk att slutet för bagaren skulle bli så sorgligt: Nu är Bagar Bengtsson död han har bränt sig på ett bröd och här ligger han begraven i en limpa. Denna roliga och sorgliga vers-berättelse om Bagar Bengtsson har blivit en älskad klassiker.

Trevlig bok tänkte jag de första sidorna tills Bengtsson blir förkyld, bränner sig och dör!? Jag har egentligen inget emot att läsa sagor om döden men hallå, man dör inte av att bränna sig på ett bröd och man begravs inte i en limpa och är den inte lite väl brutal?? Någon som har läst den?? På sista sidan blir t.ex. en fågel uppäten av en lussekatt, snacka om trevligt slut på den sagan.

Tycka vad man vill om att läsa sagor om döden, den skapar i alla fall funderingar hos lyssnaren!

Kram J


En bild säger mer än tusen ord....

och här kommer en hel hög med bilder från en trevlig dag som alla säger väldigt mycket ;).

























En varm och fin dag!

Kram J


Julpyssel

Glad andra advent mina vänner!

Idag har vi vart hemma hos fam Cardell och julpysslat, många barn, många vuxna och mycket glitterlim :).














Vad tittar vi på??


Jo, jultomten var ute och traskade...


och tittade in med smaskigt julgodis!

Tack för en trevlig dag alla mina fina vänner!

Kram J


RSS 2.0