<3 Chokladkärlek

Om ändå inte.........om svärfar inte hade vart allergisk mot nötter så hade jag definitivt bakat den här i helgen!

Maffig chokladtårta med peanutbutter frosting
Choklad och nötter tillsammans, det är kärlek det!!

Vill du baka den (och svärfar inte är allergisk ;) ) så hittar du receptet här!

Kram J

Tystnad råder!

Sitter i soffan och dricker Kvällsro ur bästa loppiskoppen. Min kropp och framförallt armarna är fortfarande möra efter kvällens genomkörare på Lillemors medel puls, fullt av glädje, energi och hög PULS!! Just så som jag vill ha det! När jag kom hem serverade Kristian en smarrig fläskfiléhistoria med curry och frukt, sjukt god!

Barnen somnade tidigt, Kristian är på jobbet och inventerar och tystnaden har lagt sig över Madlyckev.10. Jag njuter av tystnaden, ett städat hus (japp han hade ju städat också <3 ), mina spagettiarmar och rykande te, livet är vänligt mot mig ikväll.

Kram J

God morgon onsdag

Idag gör jag något som jag egentligen är emot, jag ska träna direkt efter jobbet, då borde jag egentligen ge min tid till barnen! Men jag vill inte missa ett underbart medel puls igen! Försöker tala om för mitt samvete att Kristian är ledig med dem hela dagen men det hjälper sådär, klockan hinner ju ändå bli 18.00 innan jag kommer hem vilket betyder max två timmar med grabbarna :(.

Det där ständigt dåliga mammasamvetet...

Kram J

Rosta, rosta, rosta.

Ikväll har jag gjort en ny sats med musli som doftade ljuvligt (kan ha något att göra med att jag råkade hälla i nästan halva burken med kardemumma :P).





Nu kom Kristian hem med en söt liten ask med praliner till mig för det är tydligen Maria idag :).

Nu blir det sängen!

Kram J

Det är inte nyttigt...

....men gott! Ta inte för stor portion bara utan ös på med grönsaker! Jag talar om Malins pastagratäng,



För dig som vill laga den kommer här receptet på en höft,

  • Kokt pasta (gärna fusilli, al dente)
  • Stekt bacon
  • En halv burk krossade tomater
  • En halv tub mjukost med smak, typ salami
  • En burk creme fraiche
  • Purjolök efter behag
  • Salt och peppar
  • Riven ost.

Lägg den kokta pastan i en form och vräk på resten av ingredienserna som du såklart har blandat ihop lite snyggt och släng på riven ost. Låt stå i ugnen tills osten smält och fått lite färg.

Vräk i dig!!

Kram J


Det enda som saknades var Esteterna <3

Idag har jag gått på Vadsbo igen, har nämligen vart på datautbildning. Det var sig likt, det enda som saknades var mina älskade Esteter <3. Upplevede även en kulinarisk utmaning, jag åt skolfisk!! Med mycket sallad och kall sås gick det skapligt :P. Nu skall jag laga något som GÅR ATT ÄTA här hemma ;).

Kram J

Än en gång lokala mord.

Go kväll!

Sitter just nu och eftersvettas och äter fruktsallad (jo grabbarna hade lämnat lite bottenskrap). Har kört ett sent pass på Friskis och kommer garanterat sova gott men innan det tänkte jag klämma några sidor i den här som utspelar sig i Skövde och Mariestad med omnejd.

Liv i överflöd

Beskrivning:
En möhippa som tar en oväntad vändning. En högt uppsatt forskare som hittas död. Anonyma brev med pengar och dikter från döda poeter. Återigen står Västgöta universitet i centrum för en spektakulär mordutredning. Denna gång blir rektor Emma Lundgren indragen i intrigerna kring tillsättningen av en ny chef där den mördade är en av huvudkandidaterna. Kriminalkommissarie Filip Alexandersson försöker först undvika att ta sig an fallet, men som befäl är det svårt att hålla sig helt utanför utredningen när fler mord begås. Liv i överflöd är en spännande och välskriven pusseldeckare för alla som gillar Maria Lang och Morden i Midsomer.

Kram J

Tips inför kommande dagar på stranden!

Här kommer ett tips på en mättande macka till picknicken eller en lat dag på stranden (eller middagsmacka ;) ).



Ser inte mycket ut för världen men smakar smaskens! Blanda massor av riven morot med riven ost, gärna västerbotten och smaksatt färskost. Tärna kyckling och blanda ner det med, fördela på tunnbröd och lägg på krispig sallad innan du rullar ihop den!
Röran går med fördel att göra dagen innan och smakar även super på knäckebröd!

Kram J

De gör det igen!

Makalöst mäktigt!



Kram J

Då gör vi fruktsallad på't.

Vi är väldigt bra på att köpa hem en massa frukt men tänker sällan på att ingen är hemma och äter den men då ni, då kan man ju alltid göra fruktsallad :).



Jag hoppas kunna få mig en skål efter kvällens träningspass!

Kram J

God morgon måndag!!

Börjar dagen med att woka grönsaker till frysens linsröra, framförhållning... vad är det????

Ser ut som att vi går ännu en solig dag till mötes :). Nu kanske jag äntligen kan komma ut och springa igen, det har inte vart så motiverande som man önskar på ett tag. Dessutom är detta veckan som jag banne mig skall ta tag i träningen igen!!! Bye bye soffan! Med ett så här stillasitande jobb kan man inte unna sig sitta i soffan för mycket på kvällen! I dag väntar t.ex. tre timmars telefonutbildning, det kan man knappast kalla pulshöjare.

Ha en fin dag!

Kram J

Härligast igår

Årets deltävlingar i Melodifestivalen har ju vart skrämmande dåliga rent ut sagt men den här var härlig!!



Jag blir glad!

Kram J

En dröm

Den här sittpuffen från MIO är en dröm! Men det kan ju tänkas att 1550:- är lite mastigt för en fotpall, liiite!



Helt underbar!

Kram J

Vindsstegen har flyttat

Den här stegen (tyligen mammas och pappas vindsstege) hade jag i mitt rum när jag bodde hemma. Den är fin tycker jag så nu fick jag pappa till att leta upp den och nu bor den uppe i vårt sovrum.





Så nu kommer inte mamma och pappa upp på vinden ;).

Kram J

Söndag <3

Idag har vi haft en fin dag som startade med ett besök på F&S för hela familjen. Där väntade ett härligt stationspass for kids. Efter det mötte vi upp de finaste av de finaste, Karin och Peter, fam. Möller/Åkerström, fam. Cardell och fam. Ek-Boman/Gustafsson för en trevlig brunch på Lagret, Mumma <3.

Melvin åkte efter det med hem till Cardells medan jag, Kristian och Tion hälsade på farbror Inge på Mio och blev en soffa rikare, en stor smaskig sak med både divan och "cosyhörna". Dock får vi vänta på den i åtta veckor :P, jag hatar att vänta.
Sist men inte minst blev det ett besök hos mamma och pappa där Andreas bytte lyktor på bilen (nu slipper vi förhoppningsvis körförbud på bilen imorgon). Besöket avslutades med smaskig pizza!!

Sammanfattningsvis, en underbar dag!!!

Kram J

Familjefrukost

Sällsynt men ooooh så mysigt!!



Nu ska vi åka titta på soffor :).

Kram J

Är det idag?

Är det idag jag skall sola på balkongen för första gången i år??

Hmmmm grilla korv till lunch och ha picknick i trädgården?

Stora frågor det där :)!

Kram J

Love

 Love, it’s too hard to break
Love, aint nothing you can take
It’s a little thing we make

Trevlig kväll mina kära!


Grattis Sis!

Grattis på 23-årsdagen min fina lillasyster Erica!!!



<3


Vi <3 Jollysocks

Jag och Kristian gillar våra färgglada strumpor från Newbody skarpt, personligen använder jag inga andra strumpor längre. Det är tur att de är så många så de räcker tills man skall tvätta :). De är mjuka och håller sig väldigt fina efter flera tvättar. Det bästa med dem, förutom den fina färgen är att storleken står under foten vilket är perfekt när man som jag och Kristian har likadana men olika storlek!!



Strumpgodis!!!

Kram J

Återkommande favorit på menyn.

Ikväll har vi ätit en återkommande favorit till middag, bulgursallad med curry, fetaost, paprika, rädisor, tärnat äpple och rödlök. Till det åt vi kyckling och en kall vitlök och chilisås.



Det var kvällens middag kvällens fantasi kommer här,

Vi har en pojkloppa här hemma, han heter UnderbaraUrban och bor i min näsa men ska sova i Melvins knä och han äter bara lök!! :).

Kram J

I väntan på maten

Bjussar på snygg skönsång!!



Njut (om ni vill annars kan ni strunta i det och lyssna ändå)!!

Kram J

Grattis och tack!

Firade lillsessan med en ubersmaskig prinsessbakelse efter jobbet. Tack Vickan och Daniel för anledningen att avnjuta en bakelse ;) och grattis såklart!!!

Kram J

Strandis i mitt <3

Saknar dem allt även om jag har det väldigt, väldigt bra nu!!


Gorgeous redheads, Lillemor och Marie!


Anna-Karin, Karin, Lena och Anna


Carina, Jörgen och Marie.


Finaste Fru Larsson!


Ingvor, Min "storasyster" Anna :) och Tess.

<3

Kram J



Slattpasta nr 2

Haj haj!
Det blir möe pasta här hemma just nu och idag blev det ännu en slattpasta, som tog hem ett riktigt högt pastapris om jag får säga det själv ;).
Hur det gick till är jag inte riktigt säker på eftersom inget recept finns men det började i alla fall med två små stackars frysta kycklinfiléer. De ugnsstekte jag för när jag har kyckling i pastasås vill jag dela kycklingen i små bitar när den är tillagad och bara slänga i det sista, det tycker jag är godast!
Så jag stekte ju kycklingen i ugnen först, fräste rödlök och vitlök, på med grädde (vispgrädde såklart), jaha oj det vart inte mycket så i med en burk creme fraiche. Slängde i en liten skvätt kycklingfond och i med tärnad röd paprika. På slutet åkte salami i som kom från mammas frys (kvar från pappas kalajs) och i med den tärnade kycklingen. Till det åt vi spagetti (ja man får ju variera sig lite ;) ). Såsen var så där riktigt krämig och god, det är nästan så jag längtar efter morgondagens lunchlåda ;).

Kram J

Slattpasta!

För er som inte vet vad slattpasta är skall jag tala om att det är något riktigt bra, det är pasta med sås på sådant som blivit över och man egentligen skulle kastat bort! Det är riktigt befriande att ta de sista slattarna och slänga ihop och oftast blir det gott!
Ikväll har jag och barnen ätit slattpasta, de sista nystanen tagliatelle med en sås på hackad rödlök från lunchen, en påbörjad paprika, gräddmjölk, kycklingfond, bottenskrapet av en vitlöksost, chilisås och gårdagens kycklingfilé. Vi hade även sådan tur att det fanns en liten stackars västerbottenostbit kvar som vi kunde riva över.



Mer slattpasta åt folket!!

Nu ska vi snart mysa ner oss under en filt i soffan och titta på Melodifestivalen.

Kram J

Skafferistäd

Något av alla dessa saker man aldrig hinner men som borde göras, nu var det nödvändigt!





Nu är det gjort!

Kram J

Sjukvecka :(

Blääää!!! Denna vecka har bjudit på mer än ett sjukt barn :(. Tion började med feber så lägligt som just när vi anlände till morfars 50-årskalas i lördags sedan bjöds det på det och även en tokkaskadspya på söndagen. Igår var det Melvins tur, han började klaga över ont i huvudet innan vi skulle på teatern men han ville åka ändå. Väl där klagade han över ont i magen och la en megaspya på hallmattan så fort vi kom hem och fortsatte hela kvällen. I natt hade han ont i benen och idag i huvudet!?
Nu börjar dessutom Kristian känna sig hängig men jag vägrar, jag har INTE tid!!!!

Nu ska jag och de små grabbarna vila middag jag hoppas kunna avsluta Änglamakerskan av Camilla Läckberg, det är spännande nu!!!!

Kram J

Alice B

Tror jag är förälskad i hela konceptet!!!! En ung Håkan Hellström, ja men kanske det? Bra är det i alla fall!



Kram J

Men för bövelen!!!!!!!!!!!

Vad har hänt?????????????????????????????????+

Städvagnen

Long time, no see.....excuse moi. 
Slutade tidigt idag och kör helg från och med nu detta firas med teater! Jag och Melvin skall se en föreställning heter Städvagnen och beskrivs så här,

I en kvarglömd städvagn hittar Anton och Asta mängder av cirkusrekvisita. Genom fantasi och finurlighet befinner de sig helt plötsligt uppe i en spännande föreställning, fylld av atletiska akrobater, tyngdlösa jonglörer, enhjulade cyklister, klantiga clowner och mycket mer.....

Kan bli spännande!

Trevlig helg!

Kram J


Lykke Li

Jagar bort tröttheten med lite Lykke Li!! Snart drar jag och kör ett pass med Medel Puls, UTAN BARN!!!



Trevlig helg!

Kram J

God morgon fredag!!

Ok, min kropp har aldrig vart så här tung, men gud vad underbart!! Tror att jag skall springa en runda ikväll men de -12 graderna peppar inte!! Den som lever får se. Nu väntar i alla fall bara 4 timmars jobb innan jag och tösera tar helg!

Kram J

Mina ben har fått jobba.....hårt!!!!!

Hej hej!

Har slagit ner min rumpa i soffan och försöker undvika att tänka på vilken träningsvärk jag kommer ha imorgon! Har vart och kört ett pass med Flex Intervall på F&S och jag säger bara oh my!!!!!! Snacka benstyrka!!! Eller ja, styrka för hela kroppen men MYCKET ben!! Men jag kommer tillbaka, lätt att jag gör. Det känns helt underbart att få köra kroppen riktigt slut ibland. Så för er som vill testa något nytt....med mycket ben, så följ med mig på gratisveckan vet ja!

Kram J

En gång i Phuket

God afton!

Hemma igen efter en trevlig kväll som startade med kommunals årsmöte och sedan bjöd de oss på bio, en gång i Phuket. Väldigt härlig film, lättsmält, sådär så att till och med tråkiga jag skarattade högt!



Nu väntar duschen och sängen!

Kram J

Det rullar på

God kväll vanliga tisdagen!

Zombie, kontorslivet är tungt ;). Idag var en bra dag, mycket som har vart oklart föll på plats vilket resulterar i att vi förhoppningsvis kommer kunna ta ett stort hopp framåt imorgon. Vår första deadline närmar sig trots allt med stormsteg. Förutom jobb har jag inte hunnit mycket mer än promenera till dagis, till oxen och hem, lagat mat, duschat och nattat barn. Sedan örkade jag inte mer så nu väntar köket på mig.

Imorgon blir det jobb och på kvällen skall jag och mina nya kollegor gå på kommunals årsmöte och bio efter det!!

Kram J

Ja men nu var du duktig Jessica! Ja men tack Jessica!

Har vart och kört ett medel duo pass (två ledare, enda anledningen till att det heter så), det satt riktigt fint. Mindre kul var de kalla cykelturerna dit och hem dit och hem men jag trotsade mig själv och min egen lathet och gjorde det ändå. Därav klappen på min egen axel ;).
Vecka 8 är det gratisvecka på Friskis&Svettis om det är någon som är sugen på att hänga på!! Det borde ni va ;) för det är kul!!

Nu skall jag steka linsbiffar till morgondagens lunchlåda, måla naglarna i guld och titta på familjen annorlunda så puss på er!!

Kram J

Bygga bo åt boysen

Har byggt en koja till grabbarna som de har flyttat in i, det bästa man kan göra om man vill greja med något i lugn och ro. Själv dricker jag dagens andra kopp kaffe och lyssnar på Lisa Ekdahl men skall passa på att städa i skafferiet.



Kram J

Sovmorgon!!

Vad hände????? Melvin vaknade kl 09.15 och Tion 09.30, ja plötsligt händer det (kan ju ha något med att göra att de höll igång till 24.00 igår). Skönt var det i alla fall. Dagen är blank, någon som vill leka??

Igår hade vi i alla fall en väldigt trevlig kväll i Äskekärr med bad i tunna, god mat, djupa och mindre djupa diskussioner :). Det är utan tvekan en väldigt fin släkt som jag fick på köpet när jag fick Kristian på kroken <3.

Nu skall jag koka mannagrynsgröt (det är ju ändå söndag) till glyttarna, snacka sen frukost!!

Kram J

Säger hej med en fin bit

Hemma efter kalas nummer ett och åker snart mot nummer två, i Äskekärr, där väntar häng med Kristians fina kusiner och baljbad!

Säger hej med en fin bit från Lisa Ekdahls skiva, Pärlor av glas.



Kram J

Lillebror 25 år

Grattis på 25-årsdagen Andreas, världens bästa lillebror!



<3



Åkanten

God morgon!!

Strålande sol och kallt, snuskigt kallt!!

Kvällen igår bjöd på en överraskning, kl 18.30 drösade det in två barnvakter för Kristian hade bokat bort åt oss på Åkanten :). Så vi delade en flaska bubbel innan vi fick skjuts ner till stan. Åkanten är ju ganska nytt och var främmande för mig så när som på en smaskig pastalunch, men oj vilken hit det blev!!

Vi åt den saftigaste kycklingfilén vi någonsin stött på med väldigt lyckade tillbehör! Till efterrätt gjorde jag det kloka valet att ta en friterad camembert med friterad persilja, hjortronsylt och vaniljglass, gott så att man dog en liten stund och hamnade i efterrättshimlen. Bra service och ett extra plus för att de hade den goda smaken att spela Lisa Ekdahl!

Kvällen avslutade vi med en drink och fiaspel på Mumma, väl hemma somnade jag i soffan innan barnvakterna lämnat huset. Stackars Kristian, han har det inte lätt!

Kram J

Da one

Den här låten röjer jag runt i köket till,



Snart kommer min Da One hem <3!!

Kram J

Dagens

Eftersom jag slutade tidigt idag och barnen redan hade ätit lunch så fick jag laga något snabbt och lätt till mig själv. Det fick bli linsröra med stekt halloumi och spenat!! Smaskens! Halloumi är helt klart med på min topp 10 över göttigheter man kan äta.



Gott och enkelt (och en liten likörtryffel efter det)!!

Kram J

11 år

Idag har jag och Kristian vart tillsammans i 11 år och under förmiddagsfikat kom det en fin bukett med blommor till jobbet <3!!
På det medföljande kortet utlovar han att jag inte ska behöva tänka på något ikväll, låter som det passar mig utmärkt ;). Han är allt bra fin den där Moppsen (fråga bara alla på biståndsenheten ;) ) <3.  



Kram J

Ja det gick hem hos fam Lennartsson-Fäger också!

Idag åt vi Pappa Agis mozzarellasås till middag, en rätt ur Husmorsornas kokbok som är författaren Emma Hambergs barns älskringsrätt. Vi gillade den också, hela familjen!! Så här får ni receptet. Vi åt det med sällskap av massa smaskig bladspenat. 
Pappa Agis mozzarellasås



 


 

 

 


Jocke med kniven

Även den sräckinjagande Jocke med kniven kom på besök!!


<3

Kram J

Spindelmannen

Jag gillar inte Spiderman men den här tror jag att jag kan vänja mig vid!!!


<3

Kram J

Ursäkta inkörningsperioden!!

Min hjärna är matt, helt slut! Kroppen är hur pigg som helst men hjärnan är tom från det att jag kliver ut genom dörren på jobbet kl 16.00 tills jag lägger huvudet på kudden och blixtdäckar!! Antar att det tar ett tag innan man vänjer sig vid att bara arbeta administrativt!! Stackars skallen!

Idag har vi för första gång sedan vi satte igång stött på patrull vilket resulterade i ett långt men trevligt samtal med supporten, vi hade inte gjort något fel men ändå blir det fel. Vi får hoppas att datorn är piggare imorgon, den kanske är lika trött som jag är efter de här första dagarna ;).

Mina nya kollegor är fantastiskt trevliga och de visste vad de gjorde när de satte ihop oss, vi är väldigt kompatibla!!

Nu skall jag gå upp och leka med trollungarna innan jag åker och kör ett Intervall flexpass.

Kram J

RSS 2.0