Nyårsafton!

Ja då var det årets sista dag då! Det här året har bara rusat fram och våra brukare säger att åren bara går fortare ju äldre man blir så mitt år kommer nog bara kännas som en vecka tillslut :-). Ser fram emot 2010 som ett spännande år, året då vår lilla familj blir större :-).

Är trött och mår illa (jag gör fortfarande det vissa mornar) så det är nog dax för lite frukost så vi vaknar till lite här. Ikväll ska vi hem till Martina och Pär och fira in det nya året.

Ha en bra dag!

Kram J

Tjongiga kycklingköttbullar utan kyckling!

Ja det är vad jag och M har ätit till lunch nyss. Det fanns ingen kyckligfärs i affären så det fick bli blandfärs i stället och det smakade rätt ok ändå. Till hade vi ris, ajvar och tzatziki.
Har just lagt honom för en lite sen middagslur och hängt tvätt så nu ligger jag och paradisasken :-) här i soffan och vilar ryggen lite. Tror inte att jag hinner göra någon cheesecake innan jobbet så det får bli ikväll i stället.

Nä nu är det dax att ta tag i disken som väntar.

Kram J

God morgon onsdag!

Jäsp!!!! Har legat vaken ett par timmar i natt så nu är jag trött. Ville inte att det skulle vara morgon när M väckte mig 8.20. Men nu är vi vakna i alla fall och ska göra oss redo för en sväng till stan.
Vi sitter och tittar på när Emil och griseknoen ätit jästa körsbär och blivit fulla :-).
Annars ska jag göra en polkagrischeesecake till nyår, köpa lite skumpa till K, åka till apoteket och lite annat smått. Ikväll blir det extra jobb = lite extra klirr i kassan :-). Men det känns inte så motiverande efter kvällen igår.
Ha en bra näst sista dag på 2009!

Kram J

Grrrrr!

Jag är tröööööööött!
Kvällen på jobbet blev körig och det blev övertid för min del. Man ska aldrig tycka ett man har det lugnt för då smäller det. Det blev ju inte roligare för att jag var enda ordinarie personalen ikväll och DSK inte gick få tag på när man behövde :-(.
Tror ni att jag blev gladare när dörren på bilen inte gick att stänga när jag skulle åka hem. Väl hemma har jag tröstätit julgodis och druckit julmust.

En sak är jag i alla fall glad för, min son gör nr 2 också på pottan :-). Låter kanske konstigt för er som inte har barn men det finns en risk att dom blir förstoppade när dom inte kan göra det i blöjan längre eller att man måste ta på blöja när det är dax för nr 2 så därför är jag glad!!!! Det blir mycket kiss o bajs prat här nu men i Melvins liv (och min vardag :-) ) är det här en stor del just nu.

Nu blir det sängen och jag håller tummarna för sovmorgon imorgon med för jag jobbar kväll.

Kram J

Ellos vår/sommar 2010.

Katalogen damp ner i lådan igår (kom på att jag inte hämtat posten idag nu så jag springer iväg och gör det lite snabbt). Tillbax, det var inte mycket i den men jag plockade med mig några knäck in så det var inte helt förgäves :-).
Som sagt, igår kom katalogen och det var mycket som jag inte gillade men också lite som jag gillade mycket. Här kommer lite av det som jag skulle kunna tänka mig att beställa hem.

Till mig själv



  
Jättesöt tunika och klänning som jag skulle vilja ha båda två.




Rosa Cardigan för bara 199 kr (kan man få för mycket rosa på våren och sommaren).


     
Två sommarkjolar. Den beiga är jag nästan helt säker på att den ska beställas.

  
Hur söt är inte den här eller????? Dock gillade jag inte underdelen så då skulle jag få försöka hitta någon annan som passar till. Den borde nog vara amningsvänlig också.


Det var dåligt med snygga skor men dom här gillar jag väldigt mycket!

Till Melvin

Det var helt värdelöst men lite finkläder hittade jag i alla fall. Kanske till midsommarafton eller pyrets dop :-).


                                                                                                                      
                        
Ja rosa fungerar bra på plutten också :-).

Till Kristian

Ja det var lika dåligt där.

                                                  
Tröjan var snygg både i grått och marint och skorba är riktigt snygga tycker jag men detta var också det enda jag hittade till K.

Mycke rosa var det men det är fiiiiiint!!
Nu ska jag diska och hänga tvätt innan det är dax för jobb :-(.

Kram J       

God morgon Tisdag!

Idag är det tio minus ute, brrrrr. Det svänger fort då det igår var slask ute. Jag och M sov till 8.30. Hur ska jag orka gå upp när det blir vardag och man börjar jobba kl 7.00 :-(. Idag blir det i och för sig jobb men jag jobbar kväll 16.00-22.00.
Trots att jag och M sover så länge om mornarna så känner jag mig som ett lik, förslöad????
Nu ska vi göra frukost och åka och handla lite.

Kram J

Nu blir det natta!

Har just tittat färdigt på sista Johan Falk filmen och den slutade inte så kul tycker jag men annars var den riktigt bra. Nu blir det sängen för min del.
Melvin har vart så duktig idag, ett par blöta kallingar och det var bara några droppar. Gud vad glad jag är att jag har dåligt minne och missade ta med väskan till Äslekärr på juldagen :-).


Avslutar dagen med en bild på grabbarna när dom åkte spark igår.

God natt och sov så gott!

Duscha!

Maten smakade riktigt bra (recept ur husmorsorna).

Nu ska jag hoppa in i duschen och duscha med det här som jag fick av K i julklapp.


Skrubbsten och duschtvål som K köpt i England i en butik som heter A LUSH LIFE. Det är tydligen gjort på frukt, grönsaker. Jag kommer lukta sååå gott!

Kram J

Armband

Idag har jag på mig ett utav två snygga armband som jag fick av Erica och Liam i julklapp.

 
Snygga ihop men idag har jag bara på mig det smala med runda nitar.

Nu ska jag och M gå upp och leka, slänga in tvätt i maskinen och rensa i min byrå. Om en stund ska vi laga lite kvällsmat. Idag blir det tomat och pastasoppa med varma ostmackor.
Så ha en bra kväll.

Kram J

Rosa!!!

När våren kommer har jag tänkt att vi skulle slänga ut allt rött ur vardagsrummet och satsa på rosa, vitt och grått i stället. Så dom här kuddarna från H&M HOME Spring 2010 skulle jag vilja ha.

   

Kuddfodralen kostar bara 39.50 och det är ju bra för då kan man ju unna sig att byta ofta :-).


Den här är ju sjukt söt men där tror jag K sätter stopp :-). 99 kr kostar den i alla fall.


Fin virkad pläd för 399.

I sovrummet skulle dom här fina sängkläderna kunna få flytta in.


Linnepåslakan i mörk sand.


Vitt och fint!


Jag skulle även vilja ha två av dom här. Har två röda nu men dom får ju flytta ut när vi ska ha rosa. Jag älskar dom!!!! Ljusrosa går också bra men det har jag inte hittat någonstans.

1 Ljuslykta
Dom här kommer från Makalösa ting.


små shoppat.

Blev lite shopping på stan idag.


Kusinerna myser när vi passade på att kissepausa hemma hos Erica innan stan.

 
Mormor köpte tre par kallingar till M och jag köpte ett par jeans till honom på rean som blir fina till våren då dom var lite ljusa i färgen.


Melvin provsitter jultomtens släde som han parkerat utanför Mumma :-).

Efter shopping mötte morfar upp oss för lunch på Mumma. Melvin skulle ha pannkaka som vanligt när vi är där :-).
Nu tittar vi på Lotta på Bråkmakaregatan.

Kram J 

Bandmedlemmar i ålder 1-3 sökes ;-)

Godmorgon vardag!


Här är Melvin med sin julklapp från Johan, Lizette och Felicia. Så nu har vi ljuv musik här hemma :-).

Min och M:s dag började kl 9.00, lite lagom tid. Nu ska vi göra oss redo för en sväng ner till stan med mamma, Erica och Liam. Får se om vi hittar något på rean. Ser ut som det blir en ledig dag för mig idag :-).

Kram J

Lilla tjejen!!!

Grattis Angelica och Lars som blivit föräldrar till en liten tjej ikväll!!!!!!!!

Vi åker till Stockholm :-).

Jag och Kristian fick biljetter till teater eller musikal i julklapp av hans mamma och pappa så vi ska åka till Stockholm och gå på Hairspray :-) (det ingår barnvakt). Det ska bli så KUUUUUL och jag tror att Kristian kan gilla den också :-) han är ju inte superkulturell av sig om man säger det så.
Vi har valt att ta en natt på hotell också då det är en bit att åka + att det kanske blir det sista vi gör ensamma på ett tag då bebben kan komma när som helst efter det. Så det blir en natt på Birger Jarl. Vi bara håller tummarna att den inte ställer till med något innan 5-6 feb.

Vi är glada!!!!!!

Snart kommer K hem med mat från Leksbergsgrillen. För min del blir det en favvo, nämligen hot cheespeppers. Det är gött det.

Kram J

Några Julklappar.

Melvin har har haft lite skogsröjning i vardagsrummet nu på fm :-).


Dessa köpta jag på Ullared och han gillar dom skarpt :-).

Just nu ligger vi i sängen och ska vila middag både jag och M (han kissade ner sin så nu gör jag honom sällskap i vår säng). Vi struntade i fotbollen för det är i Töreboda och är hemma och vilar i stället.
 för igår blev det så tokigt att Melvin tog sin middagslur vid 17.00 så ni kan ju tänka er hur trött han var när det var läggdax!!! Inte alls!!!

Har legat och tittat i den här och hittade mycket gott :-).


Husmorsorna av Emma Hamberg och Anette Rosvall. Den fanns med på min önskelista i år och jag fick den av lillebror och Erika. Den är både roligt utformad och har mycket goda recept och tips. LÖP OCH KÖP säger jag om den!!!


Dom här fina örhängena fick jag av K. Han köpte dom på båten när vi var på Ålandskryssningen. Jag hade det lite på känn för han är inte supersmidig med att smyga med saker. (Kan ju i smyg berätta att jag hittade kvittot i en av lådorna på mitt sminkbord på julaftons morgon, han e bra smart han).

Nä ni ska jag också blunda en stund.

Kram J


God morgon söndag!

Då var julen över för den här gången :-( lite tråkigt tycker jag. Idag blir det en lugn dag. K ska spela lite fotbollscup med släkten så vi får se om vi åker dit och tittar. Efter det ska vi åka hem till K:s föräldrar och äta mat.
Jag och K tänkte gå på bio och titta på Göta Kanal ikväll men det var så dåliga platser kvar så vi skiter i det idag.
Usch, jag har ont i huvudet :-( och är så sjukt trött. Det är nog helgens firande som tar ut sin rätt.

Ha en bra dag!

Kram J

Dagen bjöd på bob och kalkon!

Vi pulsade bort till Johannesberg tillsammans med Camilla, Urban, Noah, Ann och Nonne för att åka pulka och bob (eller alla utom jag som stod bredvid och tittade på. Här kommer lite bilder.


Melvin och Kristian susar ner för backen!

 


Melvin och farfar.


Melvin och Noah åkte pulka tillsammans.

I em har vi vart hemma hos mamma och pappa och ätit kalkonmiddag och apelsinsoppa med grädde. Kalkon är typ det godaste som finns!
När vi kom hem har vi rensat bland Melvins leksaker och plockat ordning på alla julklappar som låg huller om buller här nere. Har just ätit skinkmacka med rödbetssallad och druckit julmust mmmmmumma!

God fortsättning!

Kram J

Godmorgon SNÖN!!!!

Vi älskar snön!!!!!!

Då var julen snart över och vi har haft det supermys. Julafton spenderades här hemma hos oss med mamma, pappa, Andreas, Erica, Liam, Ann och Nonne. Det blev lungt och mysigt att bara vara hemma.
Igår jobbade jag till 15.30 sedan blev det full rulle och en timma senare var vi ute i Äskekärr för att fira med K:s hela familj och hans moster med familj. När vi åkte hem var det snökaos och självklart var det jag som körde (i typ 50 km/h :-) ). Det snöar fortfarande ute. Snart ska vi ge oss av till backen för att grabbarna ska åka bobb och pulka. Bobben fick grabbarna av mig i julklapp :-), K blir aldrig vuxen ;-). I em ska vi hem till mamma och pappa och äta middag.

Måste ju bara berätta hus stolt jag är över Melvin!!!!!
Igår när vi hade vart ute i Äskekärr ett par timmar gjorde M nr2 i sin blöja och när vi skulle byta den visade det sig att jag och K hade missat att ta med oss hans kånken med blöjor och grejer i. Vad göra????? Felicia är ju blöjfri sedan ett bra tag så där fanns det ju inget att hämta.
Kristians moster Lena traskade upp på vinden och letade fram Nickes kallingar som han hade när han var liten och extra byxor om det skulle hända en olycka. Timmarna gick och vi tjatade och tjatade om toa och var inne där flera gånger men inget kiss blev det (inte ens i byxorna). Efter många timmar kom han ut från toa tillsammans med farbror Johan och hade kissat :-). Vi åkte snart hem och han var fortfarande torr när vi kom hem :-). På med blöja och pj och när vi vaknade i morse var han fortfarande torr så jag och M var fort inne på toa och visst kissade han :-) MASSOR!!!! Så nu kör vi!!! Kallingar och ingen blöja!!!! Bäst att smida medans järnet är varmt.

Kram J

Äntligen var den här

Julafton och en vit sådan!!!! Gud så jag har längtat. Vaknade 6.45 och var som ett litet bar som inte kan sova :-) så M fick leta upp två julklappar som tomten lämnat åt honom i hans rum inatt :-) en "god jul nicke nyfiken" bok och Emil och griseknoen DVD så den sitter vi under täcket och tittar på nu med bara granen tänd. Jag älskar jul!!!!

Idag kommer mamma, pappa, Andreas, Erica, Liam, Ann och Nonne hit och firar jul med oss så vi ska ha en riktig mysdag hemma (med en hel del matlagning i och för sig).

God Jul på er alla mina vänner!!!!!

Jag betar av...

allt mer från listan på vad som behöver göras idag. Städningen är snart klar och pannacottan och päronen står i kylen och gottar till sig.
Om en stund kommer svärmor hit då jag ska åka till barnmorskan och när jag kommer hem ska jag börja julpynta :-).

Kram J

Små pärlor blir VÄLDIGT många när dom hamnar på golvet!!

Det vet vi nu för vi har testat eller Melvin har testat. Jag hade just blivit färdig med mitt sista hjärta till granen och skulle bara plocka bort pärlorna så lyckades Melvin få upp locket på burken med dom riktig, riktigt små pärlorna och vände den upp och ner. Så nu har vi suttit på golvet och plockat pärlor en bra stund. Resten får åka med när jag städar.


Så här ser hjärtanen ut i alla fall.
Och det var dom små pärlorna som hamnade på golvet.

Vi har betat av lite på vår långa lista här i alla fall och nu ska jag städa.

Kram J

Dan före dopparedagen!

Vi är uppe med tuppen här vilket är bra för vi har massor att göra idag. Städa här nere (K tog i alla fall badrummet igår), julpynta och klä granen :-). Ska dessutom hinna med ett besök hos barmorskan och göra saffranspannacotta med rödvinspäron (det är gött det vill jag lova). Inte nog med att vi = jag har så mycket att göra så jobbar K 7.00-18.00 idag med. Men klä granen gör vi tillsammans ikväll. Ska försöka hinna njuta lite också och hinner jag inte det så får jag göra det imorgon för då är det JULAFTON!!!!!!

Kram J

Vilar mig en stund!

Nu är övervåningen snart färdigsanerad :-) bara att moppa tvättstugan och toan där uppe så just nu sitter jag och väntar på att trappan ska torka så jag kan bli färdig där uppe. Tvättmaskinen går varm som vanligt (fattar inte vart all tvätt kommer ifrån). Passar på att vila ryggen lite för den är riktigt trött. Det tråkiga är att hela undervåningen är kvar men den tror jag att jag och K får samarbeta med ikväll när M somnat för själv orkar jag nog inte.

När K kommer hem från jobbet vid 18.00 tror jag att vi köper oss pizza :-). Ska även åka till jobbet och tjuvmangla en duk i tvättstugan. Mangel är ju riktigt bra att ha men då vi har världens minsta tvättstuga finns det inte en chans att jag får plats med det. Så då får man tjuvmangla lite :-).

Kram J

K har shoppat!

Fick se lite av K:s shopping från England nyss och den här hade han köpt till pyret på Zara.


:-)

Tycker det känns så overkligt att vi snart kommer vara fyra i familjen. Mycket konstigare än när vi väntade Melvin på något vis. Men just nu känner jag av det väldigt mycket för det är någon som slår kullerbyttor där inne tror jag :-).

Melvin fick också en tröja från Zara men den blev julklapp. Annars hade han köpt en Chelsea boll till M och en Chelsea nappflaska :-). Jag hade hoppats att han skulle kommit hem med en fotbollsdräkt i Chelseas färger till M för det tror jag han hade gillat men icke sa nicke. Men å andra sidan är han långt ifrån en tankeläsare ;-).

Var nere på stan förut och skulle försöka hitta något som M kunde ha på sig på julafton men det var helt kört så jag får köra på plan B, en sådan ska man alltid ha. Den enda gången jag tänker att det vore roligt att ha en tjej är just när jag ska köpa kläder. Affärerna är fulla av söta klänningar, kjolar och koftor men till killar är det bara ren skit och då överdriver jag inte!!
Annars är alla julklappar färdiga, grannarnas julkort på lådorna, så gott som all julmat köpt och granen står i garaget och vänjer sig lite vid värmen, men komma in får det göra imorgon kväll.
Så nu ska jag ta tag i den tråkiga delen, städningen :-(.

Kram J

God morgon dag före dan före dopparedan!

Idag är det inte bara två dagar kvar till julafton utan även 100 dagar till BF :-)!!!!

K kom hem kl 4.00 i natt och började som sagt jobba kl 7.00 stackarn. Men vi är glada att han är hemma i alla fall. Vaknade med massa huvudvärk och illamående idag :-( och det har jag inte tid med så nu skiter vi i det.

Jag och M sitter och tittar på Trolltyg i tomteskog. Den filmen älskade jag när jag var mindre och sedan var den borta och nu har snälla Matte fixat den åt oss :-). För er som inte vet vad det är kommer en liten bit här.


Trollena är bara för snygga :-).

Snart ska vi ta och äta frukost och sedan tror jag att vi klär oss varmt och går ner till stan en sväng och fixar lite småsaker innan lunch.

Kram J

JÄSP!!!

Nu blir det sängen för min del.
Har tittat på Välkommen hem och inser hur lyckligt lottad jag är!!!!

Pratade just med K och dom har just landat och ska först köra Johan till Jönköping sedan hemmåt så vid halv tre, tre trodde han att dom skulle vara hemma. Den stackarn ska jobba 7.00-18.00 imorgon också så han kommer nog vara lagom mör.

Nästan besöksrekord här inne ikväll :-) Nice!!

God natt och sov så gott!

tummen upp för ädelost på tub!

Är nyduschad och har hoppat i min PJ och varma strumpor. Saknar en kamin eller öppen spis för vi har det inte varmt här hemma.
Sitter och tittar på Jul med Ernst och äter mammas brödkaka med tubädelost på :-). Det är en gåva till oss gravidos vill jag lova (i alla fall till mig) men jag skulle inte tacka nej till lite brie på tub för jag saknar en riktigt fet skiva brieost. Det är det enda jag riktigt längtar efter när jag är gravid.

20.20 ringde Ann och sa att grabbarna snart skulle lyfta så nu är dom i alla fall på väg hem :-).

Kram J


Vaaaa!!!

Jag måste ha missat något, Är världens vackraste kvinna d.v.s Brittany Murphy död????????
Fattar inte att det är sant när jag läser det.

brittany-murphy
Världens vackraste!!


Suck!!

Ja vad säger man, K och dom andra sitter fast i England och vet inte när dom får lyfta :-(. Vi trodde ju att han skulle vara hemma till 22.00 men nu vet vi inte när dom kommer. Dom skulle ev få veta nu vud 20.00 när dom kan lyfta så vi får se.....

Nu har min och Melvins julledighet börjat och det har vi firat med något så juligt som pastasallad ;-). Nu är jag ledig i tre dagar, jobbar juldagen och ledig två dagar efter det så det blir skönt.

Nu vill Melvin ha välling och krypa ner i sängen så det ska han få och jag ska hänga tvätt och diska, glammigt va??? Men efter det blir det en låååång varm dusch.

Kram J

Liams dop!

Vi har nyss kommit hem och Melvin är supertrött då han missade sin middagslur och bara sov en liten stund i bilen hem. Vi har haft det mysigt och druckit glögg, ätit skinkmackor, köttbullar och rödbetssallad och annat gött som mamma gjort.
Här kommer lite bilder.


Andreas, Liam, Erica och Erika. Andreas och Erika är Liams faddrar.




Så här fint satt  grabbarna när vi kom till församlingshemmet (men det varade inte så länge) :-).


Fina tårtor som lilla mamma bakat :-).

Nej det får räcka så för nu ska jag göra välling och stoppa tröttisen i säng då vi ska upp tidigt till jobb och dagis imorgon. Och imorgon kommer K hem :-).

Kram J

God morgon söndag!

Fortfarande snö ute så nu är det bara hålla tummarna för att den tänker stanna till Jul!! Inatt har jag och M sovit ensamma här hemma och jag tror att det var första gången jag gjorde det i huset och vi överlevde men jag kan inte påstå att jag sov så gott. Vaknade av alla små ljud och hade konstiga drömmar hela natten. Vid 03.30 kom Melvin i alla fall in till mig och då sov jag lite skönare.

Idag är det dop för Liam som står på schemat så jag tror att vi tar det lite lungt nu på fm bara så kanske jag kan göra lite nytta ikväll. Skulle behöva tvätta men i det skåpet i tvättstugan där man vrider på kranen till tvättmaskinen hade vi möss förra vintern så jag vågar inte öppna i fall dom flyttat in i vinter igen :-).
Det skulle vara skönt om jag hade tid att städa på övervåningen idag så jag bara har här nere kvar i veckan.

Imorgon jobbar jag 7.00-16.00 sedan har jag tre dagars julledigt innan jag jobbar juldagen och sedan blir det två lediga dagar till efter det så den här veckan blir skön.

Ha en trevlig söndag!

Kram J

Julmusik!

Jag älskar julmusik och den får gärna spelas hela december. Är inget stort fan av EMD men den här är sååååå vacker!



Kram J

Nu är vi mätta :-).

Jag och M har ätit pannbiff med ädelostsås och potatis, jag älskar ädelost i sås. Det blev dom finaste pannbiffarna jag gjort då jag nu lärt mig att man ska ha ägg i :-) så faller dom inte sönder.
Bananfudgen är färdig och den får betyget ok av mig. Lite väl söt och man behöver nog gilla vit choklad för att tycka riktigt om den och det gör inte jag. Men helt ok var den.

Nu ska jag diska och bädda rent i sängen för inatt ska mamma sova här :-) skönt att slippa sova ensam en natt i alla fall. Både hon, pappa, Erica och Liam kommer hit och vi ska äta chips och titta på bönderna :-).
Fick meddelande från K för en stund sedan och dom har landat tryggt i alla fall.

Kram J

:-(

Nu har dom åkt :-(

God morgon fredag!

Här ligger jag i soffan och tittar på vakna. Grabbarna sover fortfarande gott men kommer nog snart nerdundrandes för trappan. Idag åker K till England :-( hur ska det gå?????

Själv är jag ledig idag annars är det min jobbhelg men på söndag har jag tagit semester då lille Liam ska döpas. Så det blir bara jobb imorgon 7-16 och då ska morbror vara barnavakt åt yrvädret.

Måste säga att jag älskar det här vädret!!!!! Hoppas det håller sig till jul. Idag blir det lugnt annars tror jag men jag ska försöka mig på att göra bananfudge.

Annars har jag ett munsår som jag inte kan låta bli, så nu vet ni det!

Ha en mysig helg!!

Kram J


Nu kan det snart bli julafton :-)

Granen är snart hemma, pepparkakshuset är färdigt och köttbullarna klara :-). Några steg närmare julafton.


Blev sur när jag skulle sätta på non stop på huset för det fanns inga röda i påsen. Brukar det inte finnas det?? Det var röda på påsen i alla fall. Jag ville ju bara ha röda, gröna och bruna men nu fick jag ju använda alla. Melvin har låtit tomtarna flytta in i trädgården :-).


Köttbullarna så gott som färdiga, bara att steka färdigt dom på julafton.

Nu ska jag kolla om Erica är i deras nya lägenhet och målar så jag kan komma dit och ta mig en titt. Så nyfiken!!

Ha en mysig kväll!

Kram J

Shoppat skärp.

Vi var nere på stan och skulle titta på gran men grankillen var inte där utan skulle komma kl 17.00 så K är där nere nu för att köpa en gran som vi tittade ut förut. Vi hoppas den blir bra för det fanns inte så många granar kvar men den såg fin ut. Ingen plastgran kommer in i mitt hus i alla fall, då är jag hellre utan!!!
Vi passade i alla fall på att ta en fika på Mumma och jag köpte mig ett skärp på Lindex som jag ska ha på dopet på söndag och jag tror det åker på på julafton också för det är så fint.


Sött va????? Försök tänk bort t-shirten för det ser ju inte så nice ut.

Kram J


Mosters goding äter gröt!

Ikväll har mamma, pappa, Erica och Liam vart här och vi har satt ihop våra pepparkakshus så imorgon ska jag dekorera det. Annars har vi druckit glögg och tittat på bonde söker fru. Imorgon ska vi nog köpa gran :-) vi måste ju beta av lite fix innan K åker till England. Är så gott som klar med julklapparna också.

Avslutar kvällen med ett par bilder på mosters skatt när han äter gröt :-).




:-)

Nu blir det sängen för min del.

Kram J

Blev lite trött!

Jag och M klev upp samtidigt som K imorse och gjorde oss redo för dagen. Hämtade mamma och åkte till bilbesiktningen och fick komma in en kvart tidigare (skönt då vi hade lite knapert om tid). Det blev en liten sak att fixa, någon liten slang, frågamigintevadförslangförjagkanintesvara men det fixar pappa lätt. Efter det åkte jag, mamma och M till donken och åt frukost :-) det måste ju vara lycka för en liten kille att få pannkaka till frukost (tur att han ätit välling innan vi åkte. Hos tandläkaren blev det mindre kul. Två hål som jag ska laga i februari men det hade jag på känn för dom var på g redan förra gången jag var där. Tur att jag inte behöver betala något i alla fall.
Sedan var det dax för klipptid 10.20 och det gick ju bra men jag tycker att hon tog lite väl mycket på längden :-( men men det växer ju ut. Insåg dock vilken fruktansvärd hårfärg jag har nu =råttfärgat. Så till nästa klipptid bokade vi in slingning också :-)

Efter det åkte jag hem och kröp ner i sängen och soooooov :-).

Nu ska jag hämta skrutt på dagis!

Kram J


JÄSP!!!

Hemma från jobbet och nyss kommit ur duschen så nu ska jag bara torka håret innan jag kryper ner i sängen. Den har ropat på mig en bra stund nu.

Håll tummarna för mig imorgon när jag ska besiktiga bilen (och tänderna).

Natti natt!

Undrbart!

Julmusiken på, chokladkolan kokt, julkorten ligger på lådan och det snöar ute (visserligen snöblandat regn :-( men det försöker jag tänka bort och hoppas på att det blir kallare och kommer mer snö) tror att en viss julkänsla börjar infinna sig och det är underbart :-)!!!!!
Sitter i soffan och äter apelsin och laddar inför jobbkväll. Ska snart väcka skrutten och ge honom mellis innan vi beger oss till dagis (K slutar 18 så det blir lite tokig dagistid).
Imorgon blir det fullspäckad fm med bilbesiktning, tandläkaren och klipptid för min del. Allt innan 12.00.

Ha en bra kväll och håll tummarna för mer snö!!!
Kram J

SNÖ!!

Ååååå jag blir så lycklig av snön som kommit (för att stanna hoppas jag) så det får gärna komma lite till. K och M är och handlar men när dom kommer hem ska vi leka lite ute innan vi äter korv med bröd (riktig latlunch idag). Annars ska jag jobba kväll 15.30-21.30 idag.

Ha en bra dag och gå ut och njut av ljuset!!

Kram J

Ny vecka!

Här ligger jag i soffan och läser bloggar, tittar på Ullared, äter choklad och klappar mig på kalaskulan :-). Ryggen är trött som vanligt, lite tröttare. Det blir väldigt tidigt i säng för min del.
Börjar få lite ångest för på fredag åker K, Nonne och Johan till England och kommer hem först på måndag :-(. Inte skoj tycker jag som är mörkrädd men lillebror ska sova här en natt i alla fall.
Tror vi ska ta och köpa granen innan K åker så det är gjort i alla fall.

Nu ska jag nog gå och lägga mig snart.

Kram J

Julafton idag??

God morgon lördag. Just nu sitter jag och M i soffan och latar oss men vi ska snart ta tag i dagen. Ska ta en sväng ner till stan och se om jag hittar en till julklapp till mamma. Blev en hel del klappar köpta igår så nu är det inte mycket kvar :-). Lillebror ska göra oss sällskap så det blir nog en fika också :-).

Annars är det julafton för oss idag. I alla fall "lilla julafton". Det har vi med K:s pappas del av släkten. Så ikväll blir det en sväng till Töreboda för oss.

Ha en bra Lördag!

Kram J

Så stolt!!

Är sjukt trött efter en heldag i skövde och handbollsmatch ikväll så nu ska jag gå och lägga mig. Men jag måste säga att jag är sjukt stolt över min lille plutt som var så go och snäll när vi var iväg idag. Han har blivit så stor och förstående!!!! Vi hade det sååå mysigt!

Natti natti!

TGIF!!!

Jag har hela tre lediga dagar kvar på helgen. Helt underbart! Jag och M sov till 9.00 idag men jag känner mig ändå inte riktigt pigg, är nog min förkylning som spökar men jag försöker tänka bort den och på dagen känns det riktigt ok.
Idag inviger jag min nya fina klänning från Me&I och den är sååå skön. Melvins spontana reaktion var att den var mysig när han tog i den :-) och det är den verkligen. Mjuk och skön.
Nu ska vi äta frukost och sätta oss i bilen för en sväng till skövde så håll tummarna för oss (eller snarare för mig och mina nerver ;-) ). Vi ska ta det riktigt lungt där i alla fall så det ska nog gå bra.

Trevlig helg på er alla!

Kram J

Pepparkaksgubbar on crack och snuskig jultomte!

Ja det var just så det såg ut på lussefikat på dagis. Se själva :-).




Tomtar brukar det tydligen vara flest av men här hade verkligen pepparkaksgubbarna invarderat och dom for runt som skållade troll :-).

   
Vi fikade, Melvin garnerade en pepparkaka och papporna latade sig :-).


Affe och Melvin satt bredvid varandra och sjöng (utan att slå ihjäl varandra konstigt va).

 
Världens goaste pepparkaka :-).

När vi var på väg att ge oss iväg från dagis så gick strömmen i HELA STAN!!!! Det var kolsvart så vi åkte hem och tände en massa ljus. Jag blev akut inringd till jobbet för att dom inte skulle hinna kvällen då det först sades att strömmen skulle vara borta till 20.30. Men strax efter 17 kom jag till jobbet och hade bara slängt in en ficklampa hos chefen och låst upp dörren till lokalen så kom ljuset tillbaka. Då hade stan vart strömlös i lite mer än en timma. Så jag kunde ta bilen hem igen.

Grötkväll med oriflame.

Kl 18.15 kom två glada tjejer och plockade upp mig (vår stackars gruppchef Lisa som även är chef på donken kunde inte följa med på grund av strömmen) och vi åkte till ett litet gulligt fik i Älgarås (rekomenderas starkt, supermysigt) där vi mötte upp ett gäng glada "oriflameare". Vi åt gröt och smaskiga skinkmackor (md stark senap som jag älskar) och drack glögg. Fick besök av både en liten söt Lucia och en fräck jultomte :-).


Söta lucian var barnbarn åt Irene (gruppchef) och sjöng så fint för oss.


Fräckaste tomten jag mött, inte riktigt rumsren men han gick hem hos damerna :-).

Nä nu ska jag snart gå och lägga mig för imorgon ska jag och M åka till Skövde och försöka hitta lite julklappar. Har en sak på lut åt K tror jag.

Sov så gott!

Pepparkaksgubbe :-)

Snart ska vi ta med oss vår lille pepparkaksgubbe och gå bort till dagis. Lovar att det kommer bilder.

Kram J

Ego Mama!

God morgon lediga torsdag och fyradagarsledighet :-). Är trött, den här natten var inte så bra. Jag måste vara lite knäpp, numera kommer M nästan alltid in till oss på natten och nu hade han inte gjort det vid fyra och där ligger jag och inte kan sova så vad gör jag????? Jo jag traskar upp bara för att gå in och väcka honom när jag bar in honom till oss. Var tvungen att få hålla den lilla handen och pilla i det goa håret!!! Snacka om att jag är ego. Men Melvin tyckte det var mys så det kanske inte är så ego i alla fall :-). Vi kan ju försöka tänka bort att jag vid 6.00 började tycka att det var rätt trångt, knöligt och varmt i sängen :-).

Snart ska jag och M äta frukost och traska ner en sväng till stan. Kl 15.00 tänkte vi gå bort till dagis som har öppethuslussefirande idag.
Ikväll ska jag på grötkväll med oriflame, det ska bli en riktig mysdag idag :-).
Tänkte jag skulle passa på att koka smörkola med pepparmintsmak någon gång under dagen också då det inte blev gjort igår då K och Nonne höll på och satte upp lampor över matsalsbordet och sågade bort en skåp i köket där min efterlängtade diskamaskin äntligen ska få flytta in (snart). Den har jag längtat efter vill jag lova.

Ha en bra dag!

Kram J

Önskar mig!

På min önskelista står ett kakfat i tre våningar liknande det här men jag önskar faten mer "skålformade" om ni fattar vad jag menar. Så vet ni var man kan hitta det blir jag glad.

Kakfat 3 våningar
Detta fina kommer från Willa Wisborg och kostar 499 kr. Väldigt fint men inte riktigt vad jag önskade mig.

Ryggen strejkar så jag tror det blir sängen nu för min del. Är ledig i fyra dagar på schemat nu och det tror jag banne mig jag ska va. Behöver det känner jag då min rygg är så sjukt trött om kvällarna av allt städande och lyftande på jobbet. Nu har jag i alla fall fått iväg min ansökan om havandeskapspenning så nu hoppas jag att dom är snabba (ha ha ha dagens skämt) på försäkringskassan och att jag kommer kunna sluta jobba 1 feb.

Natti natti!

Aaaa vart kommer monstret ifrån???

Ibland känns det som ett litet monster kryper in i Melvins kropp och han tar kol på mitt psyke. Idag har det vart en riktigt motig dag :-(. Morgonen började ganska lugnt med sovmorgon till 8.30 och en soft start med frukost och en sväng till Oxen för att handa lite och så långt var allt frid och fröjd. Strax innan 11 kom Carina, Alfons och Sigge och vi skulle ta en mysig fika, trodde vi ja!!!!! Grabbarna rök ihop så fort dom kom och var i luven på varandra hela timmen dom var här :-( och slogs om allt. När dom åkt och jag skulle laga lunch satte trötthetsmonstret klorna i min son och han var grinigare än grinigast ända tills jag la honom vid ett :-(. Lagom tills han vaknar och förhoppningsvis är sitt vanliga glada jag åker jag till jobbet. Så kul blev den här dagen för oss.

Nu tänker jag ta en lååååång dusch!

Kram J 

Lussebullarna klara!!!

Nu är jag trött i ryggen men goda blev dom. K har nyss åkt iväg för att spela bortamatch så jag och M kör lugn hemmakväll idag.
Som jag tänkte blev det bara handlat till mig själv på partyt :-). Bokade själv en visning när vårkläderna kommit så den 3/2 kl 19.00 kan ni boka in det och är välkomna!!! Det blev den HÄR fina plyschklänningen för min del.
Nu ska vi softa!
Kram J



Pepparkaksbak hemma hos mormor och morfar!

Här kommer ett par bilder från baket hemma hos mamma och pappa i fredags (ja vad säger man, håller inte jag i kameran blir det inte mycket kort tagna).


Jag, M och lillebror. Andreas hävdade många gånger att det var fel på degen ;-). Hmm vad tror vi om det??


Mera deg!!!!!!! (nästan så man kan se all deg som smög ner i Melvins mage).

Nä nu ska jag åka och köpa bröd.

Kram J

God morgon andra advent!

Söndag - veckans sorgedag för min del :-( för imorgon börjar en ny arbetsvecka. Ska försöka bortse från det och njuta av andra advent i alla fall.
Jag sover så sjukt dåligt nu så jag gick upp vid 8 efter att jag legat vaken och snurrat i sängen en timma. Låg vaken minst en timma någon gång vid tre med :-(. Men det är lite mysigt att komma upp till ett tyst hus när grabbarna ligger och sover när man inte måste, det är ju inte så kul när man ska upp till jobbet och dom ligger där uppe och snarkar.

Gårdagen blev mycket trevlig! Kl 9.00 gav vi oss iväg till Oriflame i Lidköping. Väl där fick vi mackor och dagen startade om lite trevlig informarion om företaget och dess grundare. Sedan gick vi igenom hudvårdsdelen och övade på varandra och blev rena och fina :-). Sedan fick vi smaskig lunch och efter det tog vi make up delen. Då fick vi sminka varandra. Så kl 17.00 packade vi in oss i bilen, trötta, glada och väldigt sminkade :-).
En mycket trevlig och givande dag!

Idag kommer hela Landqvist-Berg klanen hit på söndagsfulle. Så nu ska jag åka och köpa lite färskt bröd. Annars blir det bl.a. ägg, bacon och våfflor mmmmmumma!
Efter det åker jag och Carina hem till Camilla på me&i party. Kanske ska köpa något till mig själv för det brukar det ju aldrig bli och Melvin har redan fått kläder därifrån. Får ta mig en funderare på detta!!!

Trevlig 2:a advent på er!


God morgon LÖRDAG :-)

Har sovit dåligt inatt med täppt näsa och ont i halsen men nu dricker jag varmt te så det ger sig nog snart. Känner mig lite stressad för kl 9.00 ska vi mötas upp för att åka till Lidköping.

Så nu får ni ha det så bra!

Kram J

TGIF!!!

Åååååå lediga helg, äntligen kom du!!!!!
Jobbdagen 7.00-16.00 har vart lite kaos som vanligt så nu är huvudet trött. Har vart hos barnmorskan idag annars och det var trevligt :-). Allt såg bra ut.
Just nu sitter jag och M och väntar på att K ska komma så vi kan åka hem till mamma och pappa och äta skräpmat och baka pepparkakor :-).
Imorgon bär det av till Lidköping på Make up och hudvårdskurs. Det ska bli roligt.

Nu kommer snart K så nu ska vi göra oss redo.

Ha en fab helg!
Kram J

Grodgardiner till en liten prins med blåtira.

Melvins gardiner blev ju snea och konstiga när jag tvättade dom så nu har han fått nya med söta grodprinsar på :-).


Supergulligt fynd för bara 69 kr :-). Dom passade fint i hans rum.

Idag slutade både jag och K kl 13 så då hämtade vi en tröttis på dagis och åkte till stan och åt smaskig lunch på statt. Men jag blev så sjukt mätt så jag fick knip i magen. Kan inte äta alls stora portioner innan jag håller på att spricka. Vet inte om det kan vara så att bebis trycker på magsäcken eller något???? Någon som vet om det kan bli så??? Så jag fick åka hem och dra av mig byxorna och krypa ner i sängen och sov till 16.30 :-) men jag var så trött så jag behövde nog det idag. Ja ja, god mat var det i alla fall.


Så här såg M ut igår när jag hämtade honom på dagis :-(.

Han sprang tydligen med ett staket till en bondgård i handen och snubblade så att det slog till under ögat :-(. Så kan det gå när man har för mycket spring i benen.

Nu ska jag och M (K är och spelar volleyboll) äta superenkel men mycket god pastagratäng.

Kram J

Grattis!!!

Grattis på födelsedagen Karin som fyller 24 år idag!!!!

Nu tänker jag ta mitt sparkande lilla pyre (går just nu lite hårt åt min urinblåsa) och krypa ner i sängen.

Kram J

Stolt mamma!

När jag kom till dagis kom Melvins fröken med det här paketet.


:-)


Jag ska visa dig vad det är mamma!


Pepparkakor som han bakat själv på dagis :-). Behöver jag säga att jag är stolt??? Smakade smaskens!

Kram J

Dom två timmarna gick fort!

Skönt att vara hemma igen. Imorgon jobbar jag 7.00-15.30.
Sitter i soffan och "findricker" :-) Coca Cola direkt ur en fin liten 250 ml glasflaska. Vad mycket godare det blir. Mycket nyttig avslutning på kvällen men jag försökte kompensera det med en clementin.

För att sätta lite griller i huvudet på er (som jag älskar) så vet jag en hemlig sak, en mycket trevlig en :-)!!!!!! Hi, hi, hi men den tänker jag suga på ett tag :-).

Natti natti!!!


Julkalendern.

Nu har vi tittat på första avsnittet av julkalendern och jag kan inte säga än om jag gillar det eller inte. Vad tycker ni??

Nu ska jag åka till jobbet :-(.

Kram J

Back in the soffa :-)

Ja nu sitter vi här igen jag och M och slappar. Det är lite vår grej typ :-). Har nyss kommit hem efter en promenad. Var ju en sväng hemma hos Carina och fikade med henne och grabbarna efter att vi hämtat dom på dagis. Dom rev huset och slog halvt ihjäl varandra, allt är som det brukar vara. Någon utav Melvin och Sigge kastade en sådän där kula i glas med vatten och glitter i backen så den gick sönder och Sigge skar sig i fingret. Melvin sa att det var Sigge men vi vet inte vem som var skyldig.
Efter det gick jag och M till oxen och handlade.
Har lite jobbångest.

Kram J

Ok, jag erkänner att jah har julgardiner i sovrummet också!

Men dom räknas nästan inte för dom är inte så superjuliga.


Bruna gardiner i jute med silversnöflingor på. Neutralt o bra för mig.

Nu ska jag gå ut i solen.

Kram J

Sol :-)!!!!

Här har vi sol och jag har nästan inte vart ute på hela dagen fy på mig. K har vart duktig och krattat upp dom löven som var kvar så nu kan vi få snö tycker jag. Annars har det vart en lugn förmiddag här hemma. Har haft Erica och Ella här på besök (som förövrigt lämnade en liten present i form av kräks mellan golvplankorna efter sig Erica :-) ). Vi betade av två avsnitt av Gossip girl så nu har vi bara fyra kvar innan vi är i fas.
Snart ska jag knalla bort till dagis och hämta M och sedan går vi vidare hem till Carina på fika.
Ska jobba ikväll men bara 19.30-21.30 :-) lite lagom. Egentligen är jag ledig hela veckan men jag ska jobba extra ons, tors och fre. Känns lite överdrivet lyxigt att vara ledig en hel vecka.

Är så sjukt blödig just nu, fällde till och med en tår när jag läste om att Prinsessans man hade gått omkring i deras radhus och sagt hej då till alla rum nu när dom flyttat :-). Helt sjuk vad en liten bebis kan göra med ens kropp och hjärna :-).

Kram J

RSS 2.0