Varför??

Varför kan jag inte lära mig att det är lite osmidigt att baka piroger när man är ensam hemma med barnen?? Det är ju lite meck men det är ju sååååå gott! Melvin gillade dom ju i alla fall så det var värt lite energi.

Idag har vi ju vart på BVC med Tion och han hade bara gått upp 10 gram på 2 månader :-( men vår BVC sköterska var inte orolig så det tänker inte jag va heller. Han är ju mycket aktiv så det är klart att han gör av med mycket och han hade ju ganska mycket att ta av innan så han ligger bra på kurvan ändå. Vi ska i alla fall få komma redan om en månad igen för att ta en vikt.
Nu har han lärt sig klättra upp för trappan också så nu är inte den säker heller, tur att vi har grind.

Nu blir det snart halv åtta hos mig!

Kram J

God morgon måndag!

Nu är det lite brådis för nu ska vi snart åka till BVC men jag tänkte bara säga hej.

HEJ, puss, ses!

(Någon mer än Boman och Maria som vet vart det kommer ifrån).


Aaaaaaaah!

Självklart har jag tittat på ensam mamma söker ikväll och självklart blev jag galen när jag såg att man får veta hur det går med kärleken först imorgon!!!! Kärleksnörd? Japp!
Vill även säga att jag blev väldigt glad över besöksrekordet här inne idag. Varmt välkommen om det är någon ny som hittat hit och en bamsemegakram till alla mina trogna besökare!
Nu blir det en varm dusch innan jag kryper ner i sängen. Imorgon bär det av till BVC och vi får trevligt besök av Angelica och Lovis :-).

Kram o Natta!

Uppdatering: Det var ju i morgon som Angelica och Lovis skulle komma :-) snacka om att jag har koll på läget.

söndagsmys!

just nu sitter vi hemma hos mamma och pappa och har det mys. har druckit glögg och ätit allt som hör till. nu sitter vi och tittar på gårdagens så mycket bättre. vi missade det allihop för vi var i moholm på 114 års kalas. ha en mysig kväll.

Älskade, underbara snö!!

Var ute och gick en sväng i snön hela familjen förut och det är ju bara helt underbart!
Lyssnar på julmusik på hög volym och nu blir det lunch.

Lyssna på den här underbara låten.



Kram J

Till alla mammor!

En kvinna satt och fyllde i ett kvällstidningstest där frågan
"Anser du att du är normalviktig?" dök upp.
Hon läste frågan högt för sig själv och den 9-årige sonen lyssnade och funderade
"Nä mamma, du är inte normalviktig - du är ju jätteviktig!"

Den är till er, ALLA mammor som tröstar, matar, ställer upp, förstår och älskar!

En extra stor kram till er idag!

Glad första advent!

God morgon mina vänner!

Här är det tyst och lugnt, bara jag och Tion är vakna! Då var vi redan framme vid första advent och jag tänker ge ett litet tips till er som inte vet vad ni ska köpa till mig och K i julklapp, presentkort på IKEA! Presentkort är lite tråkigt, jag vet men det är så mycket vi vill ha/behöver och en liten bit på vägen vore nice.

Nu har Melvin vaknat så nu ska han få lite välling.

Kram J



Prio ett, ny sport bh!!!!!

Tog min trötta kropp och sprang två varv i lillängsspåret i eftermiddags. Lagom till att jag sprungit första varvet tyckte jag att något kändes knöligt under min tröja??? När jag kände efter upptäckte jag att min sport bh satt korvad över brösten så att mina två små vänner tog sig lite luft. Inte så skönt så en ny har hög prioritet, en som är lagom stor, sitter där den borde och gör det den ska!

Nu sitter jag och Melvin och tittar på Bert på barnkanalen :-).



Kram J

.........

Mina ögon trillar snart ihop, jag lovar att jag skulle kunna somna sittandes på pallen men det ska jag inte göra utan jag ska klä på mig själv och barnen. Melvin har tjatat hela morgonen om att få åka till mormor och det ska han få göra. Då ska jag försöka få lilltroll att somna så jag kan försöka börja städa lite............

Morgonens status!!!

Barnen: oförskämt pigga! Den store tjatar hål i mitt (redan onda) huvud och den lille rotar i blomkrukor, tuggar på sladdar och river fram alla kokböckerna.

Mamman: i koma typ! Drack på tok för lite vatten efter träningen i går så jag belönas med brutal huvudvärk. Helt sinnesjukt trött.

Varför kan inte mina barn lägga ihop ett och ett för??? Sovmorgon till mamma = pigg och glad mamma, så enkelt är det. Den i huset som inte sover middag idag åker med huvudet före ut i snön för jag tänker ta mig en skön middagslur.
Nu testar vi om alvedon, frukost och julmusik på hög volym kan göra susen.

Kram J

Tvättvikarmusik.

Lyssnade på bl.a. den här låten med Håkan Hellström i tvättstugan förut. Den är så fin!



Nu ska jag laga mat innan jag sticker och tränar.

Kram J

Mätt i magen.

Tjolahopp!

Startade dagen med en promenad med Boman efter att vi lämnat våra troll på dagis. Fick ordentligt med motion då vagnen var svårkörd på vissa ställen. Tack Mariestads kommun för den fina skottningen!!!! Trottoaren på Göteborgsv. var helt igenskottad efter att dom hade skottat vägen och den är lååååång, smart! 
Efter promenaden gick jag hem till Carina och Harry och transporterade ner Harry för trappan :-). Sedan snackade vi skit och drack te. Promenerade efter det ner till oxen och köpte smaskiga kycklingspett och pastasallad till lunch så det har jag tryckt i mig nu.
Sitter och funderar på när T har tänkt att äta lunch för han snarkar gott i vagnen och nu är det ju snart dax att traska iväg och hämta M.

Kram J


soffslapp.

ligger i soffan och tittar på tv med k och broder. tvingade med andreas på en snöig promenad tidigare ikväll och som belöning fick han varm choklad med vispgrädde. det var en mysig fika med maria förut och vi enades om att det inte får dröja så länge tills vi träffas nästa gång. hon bjöd oss på årets första lussebullar, behöver jag säga att det var gött? nu ska jag snart köra hem andreas.

Mera Tove

Ännu en helt underbar låt med Tove Styrke!



Nu drar vi!

Kram J

Fina Maria!

Snart är det dax att åka och hämta Melvin på dagis och efter det ska vi åka hem till Maria och fika :-). Skäms för att säga det men sist jag träffade Maria var det nog nästan sommar fortfarande. Helt sjukt vad tiden går fort och vad man är dålig på att träffas. Ska i alla fall bli roligt att träffa henne!!
Efter det blir det vårt vanliga tisdagsnöje, Melvins gymnastik.


Maria och Karin på fest hemma hos Maria.

Kram J

Ja se det snöar!!

Gud vad underbart, älskar snö! Tanken var att jag och Boman skulle ta en morgonpromenad men jag kände att jag fick skippa det för T är superduperförkyld så jag känner inte för att släpa ut honom i det här. Kanske ska dra på julmusik på högsta volym och städa lite??

Ha en bra dag!

Kram J

Skönt!

Ja det blev en runda i spåret i alla fall och gud vad skönt det var idag. Det börjar äntligen kännas lite lättare och jag har äntligen börjat få lite koll på andningen. Sprang längre än vad jag brukar. Nu ska jag duscha och laga lunch.

Kram J

Kräver närmare eftertanke!!!

Idag fick jag både sovmorgon och frukost på sängen av min kära sambo :-). Vad tror ni att han är ute efter?? Sugen på att springa en sväng men det snöar ute så jag är lite tveksam. Skulle kännas gött efter en mindre nyttig helg. Kanske får bli en promenad i stället. Får nog fundera på detta lite.

Kram J

bakisdag

ligger i soffan och tittar på gårdagens så mycket bättre, underbart. idag har det vart en riktigt trött bakisdag efter en helt sjukt rolig och trevlig kväll igår . mer om det imorgon, ville bara lämna ett livstäcken. natti natti

Melvin 3 år om döden.

När jag och tant Elin försökte förklara för Melvin att när man dör kommer man till himlen så blev han mycket fundersam och tyckte att han och Samuel skulle ringa till polisen och åka upp och hämta ner Lelle med en rymdraket. Tänk om livet fungerade lite mer som i en treårings värld!

Samuel, Elin och alla syskonen Jonsson, ni ska veta att vi tänker på er.



Vi älskar er och finns här när ni behöver oss!


God morgon torsdag!

Min sovmorgon idag och jag vaknade kl 10.16, jag är ett vrak! Jag är fortfarande trött. Det spelar ingen roll hur många eller få timmar jag sover så är jag helt slut när jag vaknar :-( så tröttsamt.
Nu ska jag i alla fall ge Tion lite mellis och sedan drar städningen igång skulle jag tro.

Kram J

Tove går varm!

Ja, Tove Styrkes nya låt går varm här hemma! Det bara spritter i mig när jag hör den.



Nu blir det snart kycklingsallad till middag innan jag sticker till Friskis.

Kram J

Än en gång har dom gjort det!

Än en gång har jag lagat något gott ur husmorsornas kokbok.

Tunnbrödsrullar med rostbiff, enkelt och gott!


Dagens lunch.

Man tar bara tunnbröd som man breder philadelphiaost och ajvar relish på. På det lägger man rostbiff, avokado, tomat, grillad paprika och ruccola, allt efter tycke och smak. Jag tycker även att det är gott med lite flingsalt på. Sedan är det bara att rulla ihop och moffa i sig!

Kram J


Känner medlidande men mår ändå så bra av att se det!!!

Kolla in brytet!!



Hittade det här klippet på Cimons blogg och ääääälskar det. För vilken tjej har inte krisat när det gäller kläder?? Men även om jag känner igen mig så inser jag att jag ändå är ganska samlad i mina klädbryt :-).
Får nog ta och visa det för Kristian så han får se hur lugn jag egentligen är.

Kram J

God morgon fredag (jag vet att det är onsdag)

Det känns lite som fredag idag eftersom M är ledig från dagis tors och fre och K är ledig imorgon. Så fredagskänslan har redan infunnit sig :-). Just nu multitaskar jag och bloggar och borstar tänderna samtidigt. Hur hinner man annars?? Nu har jag borstat klart så nu får inlägget va slut.
Nu traskar vi till dagis.

Trevlig Helg ;-).

Kram J

Givande

Det blev en givande stund på X-act ikväll och jag tror att det är något som är värt att testa! Var med om en häftig sak :-). Nu tittar vi på Cougar town och snart blir det sängen.

Kram J

Jag vet vad som måste göras, ändå sitter jag kvar här!

Finns hur mycket som helst att göra här hemma men här sitter jag och lyssnar på finaste Melissa Horn och läser bloggar. Försöker väcka mig själv med en latte, det är helt otroligt vad trött man kan va. Men det ska vi se om vi kan råda bot på, ska med Nattis på information ikväll och se om det är något som kan hjälpa mig.

T ligger ute i vagnen och sover men jag får nog snart väcka honom så jag hinner pilla i honom lite mellis innan vi ska till gymnastiken, vårt stadiga tisdagsnöje (Melvin gympar och jag och Tion leker i omklädningsrummet).

Ha en fab kväll!

Shit, får inte glömma spela in sveriges skönaste familjer!!!!

Kram J

Sol!!!

Underbart väder det är idag! Jag och Tion passade på att ta en lång morgonpromenad när vi hade lämnat M på dagis. Det var kallt och solen strålade!
Nu traskar vi ut i solen för att hämta hem M igen.

Har du tid så gå ut och andas lite frisk luft!

Kram J

Egomamman, ja det är jag!

God morgon tisdag!

Denna morgon tummar jag på min regel att man inte sitter i soffan framför tv:n och äter frukost och varför det??? Jo för att jag själv, egomorsan ville luta mig tillbaka i soffan med min kopp te och chilla en stund. Annars när Melvin vil sitta i soffan nä då ska vi minsann sitta vid matbordet. Fy vad jag är ego!!! Jag hatar egosar!

Har ni sett barnprogrammet med den lille pojken som heter Nickolas och är tomtens lärling?? Mysigt program! Nu ska jag se om lillebror vaknat och vill ha lite välling.



Ha en bra dag!

Kram J

Läser just nu!

Nu tänker jag krypa ner i sängen och med mig som sällskap tar jag den här boken.

Okänt offer
Spännande och bra bok (men tjock då jag som småbarnsförälder bara orkar ett par sidor per kväll :-) ).
Läs den!!

God Natt!

Helgen spenderades med dessa!

Ja en stor (trevlig) del av helgen spenderades tillsammans med fam Boman-Gustavsson. I lördags var vi bjudna hem till dom på middag, supergott!




(Melvin och Per åker båt, bara så ni vet).


SötElla hjälper Tion med tutten.

Det bjöds på god mat och massor av skratt. Vi pratade skit och spelade spel och välsignades även med ett besök av Ericas pappa, Göran.

I söndags åkte vi ut till Snapen och grillade korv (dock var papporna lite ledsna över att vi fick ge upp tanken på riktig eld och dra till med kol och tändvätska).




Pyroman??

Tack fina ni för trevliga stunder!!

Kram J

God morgon nya veckan.

Ja för mig är det fortfarande morgon för jag sov till 10.00 idag :-). Sedan har jag chillat i soffan och vad gör K jo han är ute i trädgården, i REGNET!!! Fråga mig inte vad han gör för jag vill inte ens sticka ut näsan genom dörren för att titta efter. M är på dagis och T ligger och sover en förmiddagslur. Det har han gjort i 2,5 h så det är nog snart dax att jag går upp och väsnas lite ;-). Om inte annat behöver jag klä på mig och dra igång tvättmaskinen så det ska jag göra nu. Gud kl är ju snart 11.30.
I eftermiddag kommer Elin och jag och barnen ska överösa henne med kärlek och lek!!!

Kram J

Scones

nu blir det scones till farsdagsfrukost!  krama om alla pappor lite extra idag.

Mörkt

just nu känns framtiden rätt så mörk och trist om man bortser från familjeplanet där det är bländande ljust. jag är så glad att jag har min familj men nu kryper jag ner under täcket och tycker synd om mig själv en stund. känner att jag behöver det.

Pulkapremiär!

Ja idag blev det årets första pulkaåk för min del (förra vintern fick jag ju bara sitta bredvid och va väldigt tjock när dom andra åkte) och det var superskoj (om man inte frågar mormor och Liam då för dom gillade det inte något vidare).





  


Tion sov som en stock hela tiden.

Efter pulkaåkningen gick vi och fikade med mormor, morfar och Liam på Wästgötabagarn.

Nu blir det sängen för min del.

God Natt!

Fullt med damer.

Big jäsp!

Men jag hade ju lovat att blogga och nu har K äntligen släppt datorn :-). Sitter i soffan och chillar och lyssnar på Daniel Adams-Ray och bara har det bra.
Ikväll har vi ju som sagt vart i Boda bygdegård på Oriflamekväll. Det bjöds på modevisning med kläder från X-act och fika. Kunde även lukta, titta och känna på produkter från Oriflame, alltid trevligt. Men nu är jag trött i skallen efter en kväll i en lokal FULL med damer.





Kram J

Flåt!!!!!!!!

Hur hinner folk att blogga när man har barn??????????? Förlåt säger jag till er min trogna skara. Nu sticker jag, mamma och Erica snart till Boda bygdegård för lite trevligheter men jag lovar och svär att jag ska blogga när jag kommer hem!!!!!!

Kram J

Glöm vad jag sa!

Jag skiter i att jag sa att jag skulle gå och lägga mig utan nu kör vi LÖRDAGEN i bilder.

Vilken fest säger jag bara! Det var sjukt trevligt och roligt på alla sätt och vis, CRAZY!!!


Finaste födelsedagsflickorna.


Fler fina flickor, Martina och Lisa.

  


Kristian, Lisa, Ida, Camilla och S:et.


Erica äter Mariekex och visslar.

  
Leker, leker och leker lite till.





Tack Karin och Erica för en underbar kväll!

Kram J


Kvällen frå helvetet!

Tion är förkyld och har skrikigt HELA kvällen :-(. Nu är jag helt slut och äter allt jag kommer åt!? Fy vad det är tråkigt att inte kunna stå emot när kroppen säger att den vill ha. Jag är så trött och omotiverad ikväll och köket ser ut som en krigszon så nu säger jag hej för idag.

Natti natti!

Nu blir vi bortskämda!

sitter just nu hemma hos svärmor och svärfar och ska snart bli serverade mat ! får man ha det så bra ? tog en promenad i det fina vädret hit.

Di Leva när det är som bäst!

Ligger just nu i soffan och tittar på Så mycket bättre som jag spelade in igår. Det här är min favorit från förra veckan. Så vacker!



Och det är ju lite konstigt att Di Leva ska behöva sjunga en av Petters låtar för att jag ska tycka att han är riktigt bra. Sjukt roligt program.

Gårdagen var helt underbart rolig men den kräver ett eget inlägg :-).

Kram J

Dance, dance, dance

Jag vill dansa tills sulorna på mina skor glöder. Tur att dom är nyklackade :-).


Det lilla som blev över!

God morgon LÖRDAG!!
Efterlängtade lördagen äntligen är den här. Dock har jag sovit helt värdelöst så det blir till att sova middag för min del så jag orkar med kvällens galej.
På order från lisa kommer receptet på min after eight kladdkaka.

2 ägg
3 dl socker
125 g smör (jag anser att det ALLTID ska va smör när man bakar)
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
ca 5 msk kakao (jag tar fem)
Den lilla asken after eight räcker till en liten form.

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Rör samman ägg och socker.
3. Smält smöret och häll i det.
4. Låt sockret smälta lite det tar någon minut. Blanda ihop de torra ingredienserna och häll sedan dem i sockerröran.
5. Smörj och bröa en springform, häll i smeten och grädda i ca 30 min. 
6. När kakan fortfarande är varm lägger man på ett lager med after eight ( jag brukar börja i mitten, man får försöka skära till några lite eftersom fomen är rund så dom passar in).


Ja så här ser den ut när ett gäng tjejer gått lös på den :-).

Kram J

Sötaste.


Jo sängen var bäddad innan orkanen drog fram!!


Här bor vi! (glad att jag dammsög och moppade igår).

<3


Snyggast i Idol

Det är i alla fall Olle!! Bara så ni vet.


Snacka om social dag.

Ja kl 10.30 började dom droppa in, Martina, Tilde, Emma, Erica, Ella och Lisa :-). Vi fikade, pratade skit och lekte. Kl 12 kom M hem som vart på öppna förskolan med mormor så vi fick behålla Tilde för lite lek. Dom lekte, lekte, lekte, åt lite snabb lunch, lekte och lekte.
När mamma Martina kom tillbaka gick vi ner till stan med Erica och fixade lite inför imorgon. Jag köpte svinsnygga strumpbyxor, i lööööööööööööv!
På väg hem kom vi fram till att vi var pappafria så Martina och barnen följde med hem och åt middag och lekte lite till. De åkte strax efter sju när pappa Pär kom från träningen. Behöver jag säga att det tog fem minuter innan båda barnen sov i soffan :-). Ska snart väcka dom för välling och pyjamas.

Tack alla söta för en mysig dag!

Kram J

Baka kaka.

God morgon fredag!

Här var vi uppe med tuppen idag och nu ska jag baka kaka för vi får mysigt fikabesök idag :-). Idag får jag och barnen klara oss utan pappa här hemma så gott som hela dagen för han jobbar till 17.00 och ska va på fotbollsavslutning kl 19.00.

Idag visade vågen 66,6. Ok men inte helt bra då tanken va att jag skulle väga 66,0 imorgon. Då är det feeeest! Nä nu ska jag baka kaka.

Kram J

Avslutar dagen med en härlig låt!



Natta!!!

Dödens död!!!

Jag har städat, tvättat och vikt tvätt så gott som hela dagen med undantag för morgonpromenad med Erica och en liten shoppingrunda med mamma. Helt slut i kroppen och knoppen. Tanken var att jag skulle tränat idag men jag ville bli färdig med städet så det fick prioriteras bort. Nu är K och spelar match och M är med och tittar. T sover gott och det är så lugnt och skönt här.

Nu ska jag bada fötterna och kleta in mina händer i den fetaste kräm jag kan hitta.

Kram J


God morgon torsdag!

Ni ska se min morgonfrill, den värsta av sitt slag vill jag lova. Nu ska vi äta frukost och efter et blir et stora städardagen här hemma. Det gror igen så sjukt fort.

Ha en bra dag!

Kram J

Det hopar sig!!!

Herre gud! Ni ska se berget av smutstvätt i vår tvättstuga och här sitter jag med datorn i knät och gör inte ett skit. Ute blåser och regnar det och jag fryser. Ska ta med mig en sovande Tion upp och se om det går att lägga honom i sängen så jag kan få lite gjort. Senare blir det fika med Camilla och Eleonor.

Kram J

Äntligen!

Nu drar jag till Hos Oss och blir lite blondare!

Kram J

Jag behöver en klänning!

Snart är det dax för fest med K:s jobb, 25-årsjubileum och jag behöver en ny klänning och jag har några favoriter hos H&M.








Kram J

Imorgon blir dagen.....

Då jag inte tänker skälla på Melvin en enda gång!!!!!!! Idag har jag tjatat, tjatat och skällt HELA dagen. Fan Jessica, han är tre år!! Det biter inte! Dax att hitta andra vägar. Göra om, göra rätt det är vad jag ska göra. Han är en fin liten människa som förtjänar en glad och snäll mamma och inte mamman med horn i pannan.
Men det är inte lätt ska jag lova er. För er som inte har barn, innan jag fick barn skulle jag aldrig hota, aldrig muta och vad tror ni jag gör nu??? Det var bara dåliga föräldrar som hotade och mutade, det var vad jag trodde. Men jag kanske är det?! Jag vägrar i alla fall va det så nu ska jag gå långa omvägar runt skäll, mutor och hot!

Melvin har ont i magen och har vart hos farbror doktorn idag. Helt frisk men det är tydligen Tions fel! Eller vårt, det beror ju på hur man ser det. Läkaren var helt övertygad om att det handlar om förändringen i att bli storebror och ett behov av uppmärksamhet. Min älskade, älskade lilla skrutt!!

Imorgon är en annan dag och då gör vi om, gör rätt!!!!!!



Kram J

RSS 2.0