Magkänslan säger mig att livet är fint!!!

Hej hopp!!

Här ligger jag med fötterna på bordet och förfrusna lår efter en skön kvällspromenad med Boman, det enda som plågar mig är den där satans svanskotan som fortfarande inte är bra efter förra veckans pulkaåkning :P.

Jag har fortfarande en trevlig känsla i kroppen efter en underbar helg. Fredagen spenderades i brygghuset med middag tillsammans med 13 kollegor från Strandis, en mycket trevlig kväll men oj vad det kändes vemodigt när de gick hem vid ett :(. De är fina skall ni veta!

Kl 10.00 bar det iväg till Jönköping tillsammans med Martina, Tilde och Karin för att umgås med "LillaLisa" (sägs på  grov skånska ;) ). Oh my, vilken trevlig dag, kväll och natt!!! Shopping, relax, middag på 8 glas (god mat och tokbra service) och dans på Karlssons innan jag däckade gott i Lisas mjuka soffa och sov som en prinsessa!! Underbart!

Denna vecka har börjat på bästa möjliga sätt, på mitt nya jobb. Gillar magkänslan!

Kram J

För trött för att försöka!!!!

Idag har jag haft en ledig dag som blev sådär snuskigt effektiv, började kl 07.00 när Kristian åkte till jobbet, mordhöll Tion i sängen en timma i hopp om att kanske, kanske.....nehe, inte sova idag heller!!!
Dusch och frulle innan jag tog med mig trollen till jobbet (ja det gamla då) för att godkänna intraphone och lite annat nödvändigt (jävla skit, kom just på att jag skulle ha skrivit ut en sak :P). Barnen passade på att fika inne i Madlyckegruppen och Tion snattade även tre tomater på bordet inne på Strandis bakom min rygg, ops!

Väl där var vi ju TVUGNA att vänta på mormor i en halvtimma för ett par kramar! Hem för lunch (köttfärsås för tredje dagen på raken = storkok och noll fantasi). När K kom hem vid ett gick jag ut i brygghuset och gjorde ett ryck.....det vankas fest! Har skruvat ihop bord och dukat, tvättat, tvättat, strykt, strykt, hängt upp gardiner och gjort cheseecake gånger två plus ett laktosfritt alternativ.

Nu är jag trött och det vankas fest i dagarna två så nu går jag och lägger mig!

Natta!

Kram J

Sommarplåga mitt i vintern!?

Denna spelas mycket på P3 nu och är inte detta en sommarplåga så säg?! Men det svänger och jag blir danssugen, tur att Kristian har höjt fjärrvärmen så att jag kan blunda och låtsas att det är sommar ;).



Älskar dragspel!!! Varför kan inte jag spela det?? Kanske borde lära mig ;).

Kram J

Pirrigt men vemodigt

Ikväll har jag jobbat mitt (troligtvis) sista pass i Strandgruppen på.....ja vem vet kanske för alltid!! Skulle ha jobbat på torsdag också men har flyttat min semester som jag skulle haft på måndag och tisdag till torsdag istället till förmån för mitt nya jobb. Sjukt pirrigt ska jag be att få tala om för er!! Även om jag verkligen ser fram emot det så var det väldigt vemodigt och lite skrämmande att lämna jobbet ikväll måste jag säga!! Man vet vad man har men man vet ju inte vad man får....så enkelt är det! Men spännande är det och det överväger!!

Nu skall jag krypa ner i sängen och njuta av min FEMDAGARSLEDIGHET!! Den kommer fyllas med en massa kul och på måndag kastar jag mig in i det nya, okända! PIRRIGT!!!!

Kram J


Svalkar vinden



Kram J

Indisk köttfärspytt

Här kommer det Lisa!!

4 port



2 dl bulgur
1 litet blomkålshuvud
400 g lamm- eller nötfärs (jag körde nöt för det gillar jag bäst)
1 hackad gul lök
smör eller olja
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
2 slantade
morötter
salt och peppar

Yoghurtsås

2 dl matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
½ dl färsk hackad mynta
salt och peppar

Koka bulgur, spola sedan grynen i kallt vatten och låt rinna av i en sil.
Skölj och dela blomkålen i små buketter och slanta morötterna.
Stek färs och lök i smör eller olja.
Lägg i garam masala och gurkmeja och låt fräsa ett par minuter.
Lägg i blomkål och morötter och låt allt fräsa i några minuter.
Salta och peppra.
Blanda ner bulgurgrynen i pytten och låt den bli varm.
Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar.

Smaklig spis!

Kram J



If you were a kiss, I know I'd be a hug

If I was a flower growing wild and free
All I'd want is you to be my sweet honey bee.
And if I was a tree growing tall and green
All I'd want is you to shade me and be my leaves

If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call.
If you were the winter, I know I'd be the snow
Just as long as you were with me, when the cold winds blow

If you were a wink, I'd be a nod
If you were a seed, well I'd be a pod.
If you were the floor, I'd wanna be the rug
And if you were a kiss, I know I'd be a hug








Mat för stora och små

Lånade den här på biblioteket och oj vad mycket gott det fanns i den! Om jag inte minns helt galet så kunde man köpa den här på öppna förskolan, Pärlan förut (är det den Camilla?) måste kolla om de har några kvar.

Mat för stora och små : 140 recept att laga och äta tillsammans med familjen

En otippad men riktigt smaskig rätt som vi hittade i den här var Majs- och kesoplättar! Här har ni receptet, ät dem med knaperstekt bacon och jag och Kristian hade klippt gräslök i våra, rekomenderas!!

Något annat som var riktigt gott som även det kommer ur boken var Indisk köttfärspytt med yoghurtsås med vitlök och mynta! Till skillnad från många andra rätter var den nästan ännu godare i matlådan på jobbet dagen efter! På mytnan som blev kvar gjorde vi en god vattenmelondrink som också fanns i boken ;).



Kan varmt rekomendera den här kokboken!!

Kram J

Vill så väldigt gärna ha!!

Att man inte dör när man ser dessa, kommer från H&M och kostar 299:-.



Kram J

Besvikelsernas dag

SUCK!!

Ligger hemma i sängen idag med jätteont i magen och mår illa :( det började redan i natt så jag har sovit sjukt dåligt också. Grabbarna är på dagis och K är på jobbet, här hemma är det sådär tyst som man ofta önskar att det vore men idag känns det bara tomt och ensamt :(. Idag skulle jag dessutom säga hej då till några söta tanter och farbröder på jobbet som jag kanske inte träffar något mer innan jag slutar :(. Ikväll skulle jag köra ett Intervall Flexpass på f&s som jag har höga förväntningar på.

Hör ni vad synd det är om mig ;). Snacka om besvikelsernas dag :(!! Men jag ser fram emot en fin ledig helg!!
Nu skall jag dra täcket över huvudet och tycka lite mer synd om mig själv :P.

Ha en fin dag!

Kram J

Kökssoffa

Denna kökssoffa kommer från början hemifrån Ann o Nonne men fick flytta in i vårt brygghus, efter det målade Kristian den vit och vi plockade bort locket och Melvin hade den som säng. Men nu är ju tanken att grabbarna skall få våningssäng och Melvins del är redan målad och på plats så nu har den fått flytta ner och in i "matrummet" (känns galet att kalla det sal ;) ) och där passade den perfekt framför den blommiga väggen. 



Kram J

Hundar, tanter och pepparkakor!

Go midda!

Här har vi haft en fullspäckad förmiddag som för mig och barnen startade med ett besök på min nya arbetsplats på regionens hus. Där finns det både hundar, snälla tanter och fika så behöver jag säga att barnen stortrivdes.
Efter det har jag och barnen hunnit spontanshoppa nya lampor till vardagsrummet, köpa födelsedagspresent åt Affe och handlat.

Här är mina nya glada lampor,



Kram J


Det är humor!

Jag är ganska tråkig, gillar i regel inte humorprogram, ja men ok då, som så gott som resten av svenska folket gillar jag Mia och Klara och Solsidan. Annars är jag kräsen och svårroad. Men nu har jag hittat något, Kaka på Kaka på svt play. Först fattade jag inte att jag tyckte att det var roligt men när jag sitter och skrattar för mig själv, då är det kul! Det händer sällan, så gott som aldrig.

Såg på Stjärnorna på slottet att de hade en diskussion om hurvida det finns kvinnlig och manlig humor, vad tror ni om det?? Kaka på kaka var i alla fall min humor och så pass kul att jag har släpat med mig datorn till sängen för att klämma ett avsnitt till innan jag släcker!

Kaka på kaka är en talkshow som bjuder på en massa humor, musik och fantastiska gäster som Carina Berg, Regina Lund, Özz Nujen, Carolina Gynning, Kodjo Akolor m.fl.



Kram J

Lampskärmen som gick i graven

När jag skulle gå och lägga mig en kväll fick jag nog av vår trasiga lampskärm i sovrummet som har
 vart trasig en längre tid efter att Melvin behandlat den mindre vänligt.



Men det blev ju lite väl deppigt så jag var tvungen att pimpa sladden lite. Frågan är ju då vad jag skall ha istället!! Tanken var ju att jag skulle göra en lampskärm av virkade dukar, som den här. Men när ska man hinna det??

En gammal fin kristallkrona vore ju annars något men vem har råd med det?? Dock förälskade jag mig i en lampa från Ellos men den skulle nog passa bättre i ett barnrum....



Kram J


Tolix

Jag vet att jag har skrivit om det en gång tidigare men det var så längesedan så det är värt att nämna en gång till, jag vill ha stolar från Tolix!!



Underbara, helt fantastiska och SVINDYRA!! Denna underbara skapelse går på 2050:-!! Sorg!

Kram J

Jag bara måste!!

Måste jag säga något om valet av reklamens placering???



Kram J

And the colours would come back to me

Hade en period då jag lyssnade mycket på Regina Lund, hon är fantastisk. Den här låten är en favorit,



Lyssna på henne, särskilt på albumet Year Zero!!

Kram J

En härlig söndag med blodvite!

God kväll!

Sitter i soffan och är fortfarande lite mör i kroppen efter kvällens pass på F&S. Annars har dagen bjudit på en tur till Ullervad där Emil och grabbarna bjöd på mycket stoj och rykade het chili con carne. Det bjöds även på Tions FÖRSTA blodvite för dagen då han slog i ögonlocket i en bordskant :(. Dagens andra blev ikväll blev när Melvin puttade honom så han ramlade och slog i huvudet i hörnet på listen på nya bänken :(. Det är inte lätt att vara liten!!

Kvällen har som sagt bjudit på ett roligt pass med Maria på F&S och efter det belönades jag med hemmagjorda hamburgare med grillade potatisskivor. De var en hit vill jag lova, vi grillade en cm tjocka potatisskivor, pensalde med olja och kryddade i elgrillen. Inte nyttigt, men det behöver det ju inte alltid vara! Oftast men inte alltid ;). Kompenserade det ju i alla fall lite med rent nötkött i burgaren. 



Kram J

Bänkad

Jag får ibland idéer som jag sätter Kristian på att utföra ;) och den här gången lyckades han väldigt bra! Jag hittade en ritning på en bänk med förvaring som jag ville ha till köket och nu pryder den sin plats (ursäkta den dåliga mobilbilden)!



Sväljer hur mycket skit som helst!! Han kan allt min Moppsen <3.

Kram J

Den här skall jag läsa!

Jag ska egentligen inte jobba här

Beskrivning:

Moa är nitton år och ska bli skådespelare. Hon har precis flyttat till Stockholm och måste ha ett jobb. Hon får en timanställning på äldreboendet Liljebacken. Chocken blir total när hon ställs inför död, kroppsvätskor och stressiga arbetsvillkor. All sin lediga tid ägnar Moa åt att försöka komma in i Stockholms teatervärld, men hon misslyckas gång efter annan. Jag ska egentligen inte jobba här är ett vardagsäventyr om döden och äldreomsorgen, om det triviala och det fula. Men det är också en berättelse om det vackra och viktiga som kan finnas där man minst av allt trodde att man skulle hitta det.

Jag tycker att ni skall läsa den ni med!

Kram J


Säger god morgon och hej igen!!

Säger god morgon till er och lördagen med en härlig låt från underbara filmen Juno, god morgon!!!



Long time no see, men det är trevligt att ni har tittat in ändå <3.

Här hemma blåser förändringarnas vindar lite smått, Kristian har börjat jobba halvtid efter sin sjukskrivning och jag själv har fått ett nytt jobb som Hemvårdsplanerare (det var den tidiga julklappen som jag pratade om innan jul). Många av er vet säkert redan om det men för er andra så vet ni det nu :). Jag börjar 1 feb men har redan vart på ett par seminarium om det nya planeringssystemet vi kommer använda.  Det ska bli väldigt roligt och spännande att komma igång!

Kram J

Varför kan man inte alltid få som man vill??

Jag är trött och fryser, vill helst krypa ner i sängen igen och gömma mig under täcket! Ni kan inte ana hur kallt det är här hemma hos oss!! Men nu får man ju inte alltid som man vill så nu ska jag tömma diskamaskinen istället.

God morgon by the way!!



Kram J

Glöggmarinerat

Nu är ju visserligen julen slut men ett hett tips från mig till er, gör förrätten som vi åt på nyår!!!!!



Ingredienser för 4 personer

250 g Fläskfilé, putsad
3 dl Glögg
1 msk Olivolja
2 msk Smör
Salt & peppar från kvarn

Dijonvinaigrette

1 msk Dijonsenap
1 krm socker
0,5 st. Vitlöksklyfta
1 tsk Rödvinsvinäger
1 dl Olja
Salt & peppar från kvarn

Sallad

200 g Spröda salladsblad (tex. Rucola, Mizzuna, rödbetsskott)
2 st. Färska fikon, delade
1 st. Rödlök
50 g Kryddost

Salta hasselnötter
2 dl Hasselnötter utan skal
1 tsk Vatten
Salt

Gör så här

1.Lägg fläskfilén i en bunke och slå över glöggen. Låt marinera i kylskåp i 6 timmar.
2.Sätt ugnen på 100°.och ta ut fläskfilén ur kylen och torka av den lätt.
3.Bryn köttet i het panna i både smör och olja. Salta & peppra och stek i ugn tills fläskfilén når 69° i innertemp. Låt fläskfilén svalna och ställ sedan kallt.
4.Gör dressingen genom att blanda senap, socker, pressad vitlök och rödvinsvinäger i en bunke. Vispa lätt och vispa sedan i oljan droppvis. Smaka av med salt & peppar från kvarn.
5.Skölj sallatsbladen och låt dem rinna av. Dela varje fikon i fyra delar, skiva röd löken tunt.
6.Lägg hasselnötterna i en medelvarm panna. Höj värmen och rör runt så att nötterna blir jämnt rostade. Strö över en nypa salt och häll i vattnet och rör runt hastigt. Fortsätt rör runt så nötterna täcks av saltet. Ställ åt sidan.
7.Ta fram fläskfilén och skiva tunt. Arrangera sedan salladen på tallriken med fikonen, hyvlad och smulad kryddost, fläskfilén och dijonvinaigretten. Avsluta med nötterna.

Vi skippade senapen i vinaigretten annars är rätten perfa som den är!!!

Kram J


Friskispremiär

Det var LÄNGESEDAN jag var på Friskis & Svettis och idag släpade jag mig dit och körde Medel Puls med Lillemor. Lillemor är ett riktigt yrväder som jobbar på mitt jobb, man blir trött bara av att se henne och hon drog inte ner på energin på jympagolvet ska ni veta!!! Underbart, jag känner att jag lever!!

Kram J

Slut på os på Madlyckev.10

Ja fram till idag har det tokosat här hemma så fort man lagat mat då vi inte har haft någon fläkt över spisen. Men idag har Arne vart här och gjort ett fint jobb, vi har blivit med fläkt!!!! Inte någon modern skit i rostfritt stål utan en hederlig med skåp och oj, vad mycket space!!!! Som grädde på moset har Kristian målat luckan med skoltavelfärg :).



Inget mera os, bara mos och lite gos :P.

Kram J

Underbara toner i tisdagsmörkret!


Johan Örjansson - Lock and Load

Kram J

Omvänd graffiti!?

En ny typ av graffiti är "städgraffiti" eller reverse graffiti, clean graffiti, scrubbing, green graffiti eller eco friendly graffiti som det kallas. Det är just vad det låter som, man städar fram motiv på väldigt smutsiga väggar. En av rörelsens grundare är Paul Curtis, idag en legend som går under artistnamnet Moose. Miljövänligt and i like it, kolla in det här,







Kram J


I min vårgarderob

Tror inte att jag klarar en vår utan dessa byxor ;). Dem ska jag ha, helt klart!!


Från Ellos, 499:-

Kram J

Detaljer

I löööv detaljer!!! Det är ju detaljerna som gör ett hem! Så varför inte införskaffa den här?! VILL HA!!!

Detaljer hemma

Detaljer Hemma av Annika Huett och Ulf Huett Nilsson, troligtvis trevlig bok ;) och snygg dessutom!

Kram J


Mer färg åt folket!

Jag har ett nytt halsband, oerhört exklusivt....eller inte! Det är gjort utav Melvins julklappspärlor från biltema :) men man blir vääääldigt glad av det!



Kram J

Nyårsafton

Kvällen spenderades hemma hos Erica, Per och Ella, en kväll med fina vänner och allt vad det kan tänkas innebära!


De små nyårsfirarna.


Till förrätt: Glöggmarinerad fläskfilé på salladsbädd med fikon, västerbottenost och rostade hasselnötter.


Värdparet.


Till huvudrätt: Kalkonfilé med klyftpotatis, sås och äppelsås.




Till efterrätt: Knäckig julnötpaj med lingongrädde.


Pippi gick varm.


Jag passar på att pussa lite på en av de finaste jag har <3.






<3

Kram J

Läser just nu.

Just nu läser jag en "varningförsnyftbok" nämligen den här,

Vad mina döttrar bör veta

Beskrivning:

När Barbara får veta att hon har cancer ställs hon inför den svåra och smärtsamma uppgiften att ta farväl av sina fyra döttrar. Men hur ska hon hitta orden?

Barbara beslutar sig att föra dagbok och skriva ett personligt brev till var och en av döttrarna. Där uttrycker hon både sina förhoppningar och rädslor och berättar om sina egna drömmar och hemligheter. Hon skriver ända in i det sista.

När begravningsdagen kommer samlas de fyra systrarna, alla med sina egna problem att ta itu med. Jennifer är nära att kvävas i sitt olyckliga äktenskap. Lisa lever i ett till synes bra förhållande, men något lurar under ytan. Amanda reser runt i världen och ser nya spännande platser men känner sig ändå inte riktigt nöjd. Hannah, tonåringen, är på väg in i vuxenvärlden, med allt vad det innebär.

Systrarna står inför ett utmanande år, med omtumlande upplevelser och nya insikter i hur det är att vara kvinna och syster, utan att ha en mamma att vända sig till för råd och tröst. Med Barbaras brev och dagbok till stöd söker systrarna en ny riktning i livet och finner styrka och gemenskap hos varandra.

Kram J


God morgon 2012!!

Det här ska bli året då jag inte ska slösa bort min tid på onödigheter utan bara göra sådant som jag själv och min familj mår bra av, jag skall bli bättre på att tänka på allt fint jag har och uppskatta det mer! Jag skall bara omge mig med människor som tar fram det bästa ur mig, vill mitt bästa och jag detsamma!

Se detta som ett nyårslöfte eller vad ni vill, jag tänker i alla fall suga ut allt det fina som 2012 förhoppningsvis har att erbjuda till minsta droppen!!

God fortsättning mina vänner!



Kram J

RSS 2.0