Fredag och SOL :-)

God morgon!

Jo för jag har fortfarande morgon för jag fick sovmorgon till 10.00 :-). Underbart väder ute och efter lunch ska jag ta med mig grabbarna ut på en låååååång promenad (om storebror går med på att ta en lur i vagnen vill säga). Idag jobbar K kväll så då kommer lillasyster hit och myser med oss :-).

Ha en skön dag i solen.

Är det sant??

Båda grabbarna sover samtidigt. Vad ska mamma göra då?? Ja allt det som väntar på mig som jag inte hunnit göra kanske........


Torsdag = familjens lediga dag :-)

Ja idag är vi lediga hela familjen förutom att Melvin har vart på dagis ett par timmar för fotografering. Just nu försöker jag roa en småsur lillebror samtidigt som jag bakar foccacia till dagens lunch som blir mild tomat och pastasoppa (husmorsornas såklart).

Kram J


Var e dom????

Jag svälter!!! Sitter och väntar på K och M och maten är redan färdig. Idag blir det baconinlindad, fetaost och mango chutneyfylld kycklingfile´ med klyftpotatis och broccoli.

Efter det drar vi till hamnen och äter glass i solen :-).

Kram J

Stinky

God morgon onsdag!

Här har vi nyss vart och lämnat storebror på dagis och ska snart åka till Pärlan och va lite sociala med andra mammor och kids. Hade tänkt att vi skulle promenera ut men M slutar dagis kl 14.00 och 14.30 ska han klippa sig så det blir lite stressigt så det får bli bilen idag. Hade tur som fick en klipptid idag för M ser ut som ett troll och imorgon ska dom fotograferas på dagis.


Tion i sötaste pyjamasen som han fått av mina jobbarkompisar.

Ha en bra dag!!

Kram J


Jag önskar.......

Dagens önskningar

1. Att det slutar regna och solen tittar fram.
2. Att jag kan bli en mamma som är bra på att planera. Är trött på att handla två gånger per dag (och då jobbar ju ändå K på ica) och aldrig veta vad vi ska ha till lunch/middag.
3. Att glass vore nyttigt!!!!!
4. Att vi kommer hem från dagis utan kissiga kallingar (har vart på tok för mycket av den varan ett tag).
5. Vi slänger in en fred på jorden också.

Någon som kan fixa detta??


Fredagen och Lördagen

Vi fortsätter med lite fler bilder och hoppas att det går lite fortare idag.

Fredag

Vi började dagen med ett besök ute på öppnaförskolan hela familjen :-).


Melvin och Kristian klädde ut sig.


Hur söt får man va eller? :-)


Tion tycker också att det är roligt på pärlan.

Efter besöket på Pärlan åkte vi hem och åt lunch och till efterrätt premiäråt vi jordgubbar med socker och gräddmjölk (just så vi vill ha det).
 

På kvällen tog vi en promenad ner till hamnen och skulle äta glass med Erica, Per och Ella men hör och häpna, ALLA fyra glasskioskar var stängda och kl var inte 20.00!!! En Fredag, hur sjukt är det??
Så det fick bli glass från Åkes vid fontänen på torget. Det smakade bra det med.


MMM glass är gott!!!

 


Lördag

På lördagen åkte vi till sommarland med kommunal och hade en trevlig dag med SOOOOL!!


  
Började med en tur med tåget.


Barnen ;-)





Melvin var modig och åkte karuseller helt själv. Stora killen!!!




Chillar :-).



  
Vi sitter i skuggan och väntar på mormor och morfar som hämtar mat. Det var lång kö och låååååång väntan men gott när det väl kom.




Andreas roar sig.

Nu är det dax att göra lite nytta här.

Kram J


Back on track :-).

Ja i går var det ju dax att ställa sig på vågen igen och det var bra mycket trevligare än förra veckan. -0,9 blev det denna vecka. Men nu får jag lägga på ett kol om jag ska hinna för midsommar närmar sig med stormsteg.

Vad har vi gjort de senaste dagarna??

Det har vart dåligt med inlägg här inne de senaste dagarna men vi har gjort så mycket kul så det har inte hunnits med. Så här kommer en sammanfattning av dagarna i bilder.

Torsdag

Dagen bjöd som sagt på ett mysigt besök på dagis.


Tårta är gott tycker grabbarna :-).

  

Får ta och fortsätta senare för datorn, internet eller blogg.se är hur segt som helst :-(. Måste laga lite lunch.

Kram J

Härliga dag!!

Idag har jag njutit hela dagen!!

Tog som sagt en skön promenad bara jag, solen och min ipod. Kl 14.00 gick vi till dagis och åt tårta. Melvin var glad och hade sprungit "Ljungspringet" och fått medalj :-). Väl hemma luftade jag min vita kropp i solen en stund och läste medan killarna var och handlade.
Kvällen har bjudit på en skön promenad med Tion, Angelica och lilla sötLovis och när vi kom hem drog jag igång grillen :-).

Nu tänker jag skutta in i duschen för jag känner mig så kladdig efter en dag i solen!

Kram J

Jag njuter!!

Sitter just nu ute på vår uteplats och njuter. Här har vi intagit årets första utefrukost :-), Tion sover gott i skuggan på trappan. Hur underbart är inte det här????
Nu ska jag bara borsta tänderna innan jag tar mig en skön promenad, bara JAG :-).

Idag är det förskolansdag så kl 14.00 ska vi till dagis och fika.

Gå ut i solen och NJUT!!!!

Kram J

Fästing eller vad var det???

Hej hej!

Här har dagen börjat med att jag och Tion har lämnat Melvin på dagis och nu har jag ätit frukost. Jag och Tion ska snart ta en promenad ut till Pärlan tillsammans med Erica och Liam.

När jag kammade Melvins hår nu på morgonen såg jag något svart, litet i håret på honom och jag svär på att det hade små ben som rörde sig. Jag petade lite på det men fick känslan av att det satt fast. EN FÄSTING tänkte jag och rusade till dagis med en pincett i högsta hugg för jag vågade inte röra den. Men en av Melvins dagisfröknar petade bara lite på det så trillade det bort så det kanske inte var någon fästing :-).

Kram J

Party, party!!

Här kommer lite bilder från vår trevliga kväll hemma hos Karin i lördags.





  



  



Tack för en trevlig kväll och den smaskiga maten Karin!!!!

Ikväll har Karin, Erica och Ella vart här och fikat och efter det åkte jag och Tion hem till Erica och Liam. Moster passade på att få lite Liamgos i soffan :-).

Nu blir det snart sängen.

Kram J

Mina barn, andras ungar....

Ja så brukar det ju heta. Men jag har två ungar. Två gullungar, skruttungar, snorungar, busungar ja två helt underbara ungar helt enkelt!!!!

Å gud vad jag älskar dom!!!!


God morgon tisdag.

Här är jag uppe före tuppen för att åka till badhuset och simma och det ska bli sååå skönt. Hoppas det är lite folk också. Men jag tror inte att det är så många som vill simma kl 07.00 på morgonen eller??? Eller ja, det finns ju alltid tokiga pensionärer ;-).

Ha en bra dag!

Kram J

Kändisar i stan.

Självklart var vi tvugna att gå ner till Oxen för att titta när Gert Fylking och Robert Aschberg var på besök och sköt kokosbollar på Pär :-). Bidrog såklart till mustaschkampen genom att köpa kokosbollar :-).



   



Lovar inte att jag gör det men tanken är att jag ska lägga upp lite festbilder från i lördags imorgon. Så ta en titt!!

Kram J

Skit,skit,skit!!!!!!

Idag var det INTE kul att ställa sig på vågen vill jag lova. Jag hade gått upp 1,1 kg :-(. Misstänker att helgen gjort sitt. Bara att ta nya tag och lära sig av sina misstag!
Imorgon ska jag starta dagen på badhuset.

Kram J

Grillat :-)

Just nu befinner vi oss hemma hos fam Berg-Landqvist och ska snart äta grillat :-). Grabbarna håller på och gör över med oss som vanligt.

Kram J

Jag överlevde!!!

Gud vilken rolig kväll det var igår!!!!!! Drack mer än vad som var tänkt men det gick bra det med, inga stora men idag :-). Har till och med gjort det här ordentligt och ätit några konstiga ringar som Kristian och Matte lämnat i en skål i köket till frukost :-). Just nu ligger jag och Tion i soffan och myser och nu tänker jag ta mig en dusch innan vi beger oss ut på en promenad.

Tack för igår ni som var med!!!!

Kram J

Härlig låt!

Jag får en så skön känsla i kroppen av den här låten!!


Älskar Shakiras röst!

Om jag så ska frysa ihjäl!!!

Ikväll tänker jag inviga min nya jeansjacka om det så blir snöstorm och drivis ute!!!!



Nu ska jag ta och klä på mig och Tion (jag erkänner, vi har fortfarande pyjamas på oss båda två) så vi kan ta en promenad nu när det äntligen har slutat regna. Termometern visar hela 16 grader ute :-).

Fina smycken!

Igår var jag på smyckesparty hemma hos en kvinna som heter Bodil Nilsson som gör riktigt fina smycken genom en metod som kallas glasfusing. Själv kom jag hem med ett fint halsband i rosa och turkost. Hittade ett annat fint halsband som Camilla skickade ett mms till Kristian om som en liten fin vink att det snart är morsdag :-).



Är det någon som är sugen på att titta på/köpa Bodils smycken så har jag hennes mail och nummer.

På tal om fina smycken måste jag bara tala om för er att ni missar något om ni inte tittar in HÄR och tar en titt på Angelicas fina smycken. Själv är jag helt såld på detta namnhalsbandet.

Kram J

I Love groddar!!!

Idag blev det macka med pastrami till frukost och massor av Kristians mammas groddar. Jag älskar groddar. Det är så gött!!!!! (och en latte så ni inte tror att jag syndar och dricker varm choklad till frukost :-) ).



Nu har Melvin just åkt iväg mot Jönköping med farmor och farfar för att hälsa på Flisan. Han ska sova över hemma hos dom i natt och det har han sett fram emot vill jag lova.

Själv ska jag lämna resten av grabbarna hemma för att åka på fest hos Karin i Skövde. Det ska bli såååå kul men jag har ju självklart lite delade känslor för att åka ifrån Tion.
Å andra sidan så hade det ju inte vart något konstigt om Kristian gick på fest och eftersom jag inte ammar så är ju det inte det något hinder heller. Jag vet ju dessutom att Kristian tar lika bra hand om honom som jag. Ändå får jag dåligt samvete och känner mig som en värdelös, egoistisk mamma!!!!!!! Ja ja jag tänker i alla fall försöka ha så kul jag bara kan och njuta av mina fina vänner.

Ha en trevlig lördag!

Kram J


Hur knäpp är jag???

Kristian jobbar och småkillarna sover och jag är VAKEN!!!! Hur blev det så???
Nu vaknade Tion hör jag så nu känns det bättre :-).


Hjälp mig!!!!!

Jag är så sjukt godissugen!!!!! Hjälp mig låta bli!!!!

Har nyss kommit hem från en kvällspromenad med Martina, Tilde och Emma. Det var riktigt skönt. Annars har dagen bjudit på en riktigt lång promenad för när jag och Tion hämtat Melvin på dagis promenerade vi ut till Ekudden för att titta på kossorna :-). Melvin ville aldrig gå hem :-).

Nu ska jag göra ett ryck här hemma innan jag gör mat till Tion.

Kram Kram


Finfina skor :-).

Lovade ju att jag skulle visa den fina presenten som jag fick i lördags men jag har inte lyckats hitta någon bloggtid. Men här kommer det i alla fall en bild.


Helt sjukt söta Hello Kitty ballerinaskor :-). Är dom inte bara såååååå fina???????? Jag älskar dom!

Nä nu vill inte Tion att mamma ska blogga mer!

Kram J

-0,9

Igår var det ju måndag och då var det ju dax att ställa sig på vågen igen. Den visade -0,9 kg :-). Jag gillar det här!!!! Det känns ju som det går så sjukt långsamt men det ska ju göra det så det är ju bara kämpa på. Fortsätter det så här kommer jag kunna nå mitt mål med att gå ner 5 kg till midsommar :-). Totalt har jag på dom här tre veckorna gått ner 2,3 kg.

Kram J

:-)

Vi har haft besök av fam Landqvist-Berg ikväll och dom skämde bort mig med en helt sjukt fin present!!!! Den är lätt med på top tre av dom finaste presenter jag fått :-). Ni kan aldrig gissa vad men jag lovar att visa er imorgon. Kan i alla fall säga att jag tänker ta det med mig i sängen och drömma fina drömmar om ;-).

Nu blir det snart natta!

Kram J



Jag vet att jag är mamma!

Torkade just kräks från Tions pj med mitt linne, hur knäpp får man bli?????

God morgon lördag!

Här har ni en mamma som sov till 10.20 :-). Då gick jag in i tvättstugan för att sortera ett BERG av tvätt och dra igång dagens första maskin. När jag kom ner var Melvin FORTFARANE inte vaken (K och T gick upp vid nio) anledningen till detta var en trevlig kväll hemma hos Camilla, Urban och Noah igår :-). Tack för det!!
 
Annars bjöd gårdagen på promenad till och från öppna förskolan, lunch på Statt och en skön middagslur för mig och grabbarna :-). Är inte mammalivet underbart.

Annars är vi förkylda hela bunten, som tur är är Tion minst drabbad och bara lite täppt i lilla näsan.
Snart ska vi klä på oss för att traska iväg och göra K och M sällskap som åkt iväg för att vara flaggvakter på springtime. Lite frisk luft skulle inte skada just nu.

Ha en skön dag!

Kram J

Så kan det va att vara mamma!

Sitter just nu och äter småbrända falaflar (försökte få en arg Tion på plats i sjalen samtidigt som jag lagade mat och glömde bort att vända på dom) smakar inte mumma vill jag lova. Så är det att vara småbarnsförälder!

K är och övar med brandkåren och M åkte just iväg och skulle titta på speedway med mormor och morfar så det är bara jag och lilleman hemma.
Ska snart gå ut på en kvällspromenad då jag har en fruktansvärd shoppinghuvudvärk (är det någon mer än jag som brukar få det). Blev i alla fall en hel del shoppat till hela familjen :-). Jag kom bl.a. hem med en brutalt snygg jeansjacka :-). Får se om jag kanske orkar lägga in lite bilder på vad vi fick med oss hem senare. På tok för mycket blev det i alla fall.

Ha en bra kväll!

Kram J

Trevlig kväll!!

Kom just hem efter en trevlig kväll som slutade lite senare än jag hade tänkt. Pjäsen var riktigt bra men skådespeleriet sviktade något i alla fall hos vissa. Träffade ett gäng esteter som gick klassen över oss så jag och Angelica följde med till Buffalo på en öl. Det var riktigt trevligt. Det sköna var också att vi fick åka med Johan i bilen hem :-).
Nu är jag sjukt trött och kommer nog däcka så fort jag lägger huvudet på kudden. Imorgon tar jag med mig familjen och åker till Skövde för att shoppa lite till smågrabbarna.

Natti Natti!

Zzzzzzz!

Besöket hos tandis gick super :-) och M trivdes som fisken i vattnet. Nu ligger han och vilar på tok för sent. Jag tror att vi ska göra det vi med för mamma och bebis är också trötta. Jääääääsp!

Kram J

Bowling med jobbet.

Känns som jag ligger lite efter med uppdateringen här men här kommer i alla fall lite bilder från bowlingkvällen med jobbet. Måste jag säga att jag sööööööög!!!!! Men trevligt var det.


Eva, Madde, Sonja och Margareta äter smarrig exotisk planka.

  
Sonja, Margareta, Kristina, Monica och Annelie.


May-Britt och Sara.

 
Anna-Karin, Lisa, Liselott och Sofia.



  





  



Kram J

Mot tandläkaren!

Hej hopp!

Sitter här och har just ätit gårdagens rester till lunch.
Vi fick sällskap av Erica och Ella på vår promenad och efter det gick vi hem hit och tittade på söndagens avsnitt av Gossip Girl. Tack för trevligt sällskap flickor!

Vid 12.30 ska vi hämta storebror lite tidigare på dagis för han ska till tandläkaren på treårskontroll och han längtar :-). På riktigt!!! Vem längtar efter att gå till tandläkaren???

Skrev ju tidigare att jag ska göra något kul ikväll och det är att jag och Angelica ska gå på teater :-). Vi ska se esteternas slutproduktion. Sedan jag tog studenten har mitt liv vart ganska tomt på kultur så det är alltid trevligt. Plus att det ibland är riktigt skönt att göra något tillsammans med en vuxen människa (jo visst har jag Kristian men ni som känner honom vet hur det är ;-) ).

Kram J

God morgon onsdag!

Härliga soliga morgon!!!

Här ska vi äta frukost och traska iväg till dagis. Efter det blir det morgonpromenad för mig och Tion i det fina vädret. Ikväll ska jag iväg på något kul men mer om det senare.

Ha en bra dag!

Kram J


Lovestoned

Hörde den här sköna låten när jag roade mig i tvättstugan för en stund sedan. Får man inte bara världens skönaste känsla av sommar i kroppen??? Sommarplåga kanske??



Blunda och tänk varm sommar, strand, solnedgång och fina vänner!

Kram J

Stolle!

Hur kan det komma sig att det är gott att snutta på ALLT utom mammas bröst!!!! Till och med mammas tråkiga axel är godare. Min son är stollig han.


Silverfallen

1 Maj brukar vi alltid åka till Silverfallen och "maja" (d.v.s. åka på picknick för er som inte vet) men i år var det så dåligt väder så det fick bli på 2 Maj och då var det riktigt fint väder.
Här kommer lite bilder från dagen.



Melvin och mormor på väg upp.



   
Tions första picknick.


Ett gäng goa grabbar :-).




Så gott som hela bunten njuter i solen.

Kram J

Kalasbilder.

I lördags var vi på kalas hemma hos Kristians mamma och pappa och här kommer lite bilder från kvällen. Det var dock bara ungdommarna som fastnade.


Melvin och Felicia är ute och sparkar boll med tant Elin.


Tion och Samuel. Ser bra ut Samuel :-)!!!

  
Niklas, Tion, Johan, Elin, jag, Samuel, Lizette och Josefin


Tion chillar hos Johanna.

 


Trött storebror har det skönt hos tant Elin.

Nu ska vi snart gå och hämta M på dagis :-).

Kram J

-0,3

God morgon måndag!!

Idag visade vågen -0,3 kg och efter helgens kalas med allt vad som hör till det så får jag nog vara nöjd med det. Men denna veckan får det bli hårdare tag. Sammanlagt har jag gått ner 1,4 kg. Har som mål att komma under 76 kg den här veckan men då finns det inte utrymme för slarv.

Vi ta en lång, skön promenad i solen :-).

Kram J

1 Maj

God morgon!

Här var vi uppe med tuppen men har fortfarande massor att göra innan vi kan bege oss ut så det är dax att vi sätter fart, ville bara säga hej. Så hej på er och ha en bra dag.

Kram J

RSS 2.0