:-)

Då var den här arbetsdagen slut och jag har SEMESTER :-) i tre veckor. Jag är så lycklig. Det ska  bli så skönt. Min första riktiga semester!
Var bara tvungen att upplysa er om detta ;-)

Kram J

Slöast i stan!

Helt sjukt vad slö man blir av värmen så här i början. Har just städat färdigt på övervåningen då vi fick besök av Carina och grabbarna när jag hämtat M på dagis. Blev glass på en filt i skuggan innan grabbarna blev trötta och griniga på varandra :-). Sedan blev det jobb en stund och när jag kom hem hade grabbarna grillat hamburgare. Så nu ligger jag här med en nystädad övervåning men med ett minst lika skitit nedre plan. Kanske orkar ta tag i det imorgon eller på fredag innan jobbet.
Nu ska jag duscha av mig dagens lort och gå ut och läsa en stund tror jag.

Sov så gott!

Gud vad jag älskar det här vädret!!!

Har vart på dagis och lämnat M och haft utskolningssamtal med hans fröken för idag slutar han på slussen. Lite synd då han har tyckt så mycket om det. Efter fyra veckors sommarlov får han vara två veckor på Grangärdets dagis för då är hela Ljungdalen stängt men det ska nog gå bra då hans dagisfröknar är med där också. Sedan blir det inskolning på Musslan på riktiga Ljungdalen. Det blir bra tror jag.

Nu ska jag gå ut i solen och kratta upp lite efter att vår granne klippt häcken sedan tänker jag lägga mig i solen och läsa en stund innan jag tar tag i städningen här hemma.
Ikväll jobbar jag 16.30-19.00, lagom :-). Bara 4 arbetsdagar kvar nu.

Kram J

Nu är vi mätta :-).

Har nyss kommit hem från fam Landqvist-Berg där vi bjöds på superb mat och smaskig kaka. Firade som sagt lille Siggis som blev stor kille.
Efter jobbet åkte jag och Mellis ner till stan för att köpa present till Sigge (det blev en djungelgrotta eller ja ett tält men det låter ju inte lika kul). På farfar August träffade vi Camilla och Noah och det märktes att M och N inte har trffats på ett tag då dom båda vart hemma från dagis i omgångar för dom pratade och pratade (på sitt eget fina språk). Vi traskade ner till hamnen och åt glass, behöver nog inte säga att det både var mysigt och gott :-).
Åkte efter det en sväng hem till mamma och pappa och efter det bara hem för att hämta K och vidare till Skogsv.
Jag och Carina förde diskussion om våra framtider men jag vet inte om vi kom fram till något vettigt :-). Tror i alla fall att jag ska söka en tjänst som är ute nu. Något ganska annorlunda mot det jag gör nu. Men jag är inte riktigt säker på att det är det jag vill. Mer säger jag inte om det nu.

Nu ska jag skutta in i duschen innan jag kryper ner i den helt renbäddade sängen och läser.

Kram J

God morgon tisdag!

Sitter här i soffan och äter min morgongröt och utanför fönstret är det strålande sol :-).  Tur att jag bara jobbar till 13.00. Vi behåller nog M hemma från dagis idag med för han var så trött igår. Ikväll ska vi i alla fall fira Sigge som blev 1 år i lördags.

Ha en bra dag och gå ut i solen är ni snälla och njuuuut!!!

Kram J

Natta!

Nu har jag tittat på Momma's boys, helt sjukt om jag får säga mitt. Måste bara säga att Estrellas nya chips sourcream & dill är fantastiskt goda. Var bara tvungen att äta upp resterna från helgen. Dom är helt klart med på min top 3 lista.

Dill
Yummie!!!!

Nu blir det sängen för min del.

Natti natti!

Ät,ät,ät snälla

Skrutten äter så dåligt att jag blir tokig. Visst att han är sjuk men han äter ganska dåligt i vanliga fall också som det är just nu :-(. Det är jobbigt vill jag lova, ni mammor där ute vet nog vad jag pratar om. Om inte ska ni vara glada. Det är ju så viktigt nu när dom växer så mycket.

Nä nu tänker jag hoppa in i duschen. M sover och K är i Skövde och tittar på fotboll så jag tänker lägga mig tidigt och läsa. Just nu håller jag på med Olycksfågeln av Camilla Läckberg och den är riktigt spännande just nu.

Ha en skön kväll!

Kram J

Tjejernas år!

Grattis Martina och Pär till den lilla och en stor kram till storasyster Tilde från Melvin!!!!!

Ännu en liten tjej till världen. Jag var helt övertygad om att det skulle bli en pojk men så fel man kan ha. Detta ser ut att bli tjejernas år då dom två senaste åren garanterat vart pojkarnas.
Nu är det bara lilla sis bebis jag väntar på och det trodde jag ju att det skulle en tjej men nu är jag inte riktigt lika säker längre då tre små sessor redan kommit. Vi får se, bara den tittar ut så är jag nöjd ;-).

Kram J


R.I.P fina Strandgården

När jag var yngre gick jag och mina vänner på en fin fritidsgård som hette Strandgården. Där hängde jag och några till ända upp till ettan på gymnasiet. Det var ett fint gammalt stort hus. Supermysigt! Men våra fina politiker la ner fritidsgården trots protester från dom som höll till där (någon som är förvånad, inte jag).
För ett par dagar sedan när vi åkte förbi såg jag att huset var BORTA!!!!! Hur kan man riva ett så fint hus????
Jag blir ledsen när jag hör att dom lägger ner fritidsgårdarna. Varför ska inte våra barn få uppleva den glädje man kan ha av en frtidsgård. Är det bara dom barnen som idrottar som ska kunna få göra något av sin fritid???? För alla sportintresserade barn är utbudet enormt men dom andra barnen då??? Men det är klart, dom kan ju alltid sitta hemma framför datorn och tv:n. Det är ju nyttigt.
Vi ska även inte glömma den viktiga personalen som arbetar på fritidsgårdar. En extra vuxen som man kan vända sig till om det är något. Det kan inte barn få för mycket av.
Jag bara hoppas att politikernas syn på fritidsgårdar förändras så att Melvin har det allternativet när han blir äldre.
Jag har i alla fall mina minnen och dom är fina dom.


Helgen i bilder.

Här kommer lite bilder från vår midsommarhelg.

Midsommarafton

På dan jobbade K och jag, M, mamma, pappa, Andreas och Erika åkte ut till Torsö. Där var det strålande sol och mycket folk. Jag, M, Andreas och Erika åkte vagt efter traktor från brofästet.


Spännande tycker M


Erika


M posar i en buske :-).

   
Fika i gräset.

På kvällen åkte vi hem till mamma och pappa och åt mat och hade det trevligt med dom och Erica.

Lördag

På lördagen hade vi en soft dag med glass i hamnen. Passade på att mata änderna på våran lilla runda också.


Vadå ätit glass?? Jag??



   

Dagen avslutades hemma i soffan med film o mys!

Söndag

Igår hade vi som sagt K:s mamma och pappa här på lunch. Det blev grillat (kan man få för mycket av den varan).
På kvällen var vi på Bäcken och spelade minigolf med Andreas och Erika.

   



   


Lekparkslek på hög nivå :-).

  
Självklart blev det fika också.

Det var den helgen det. Helgen som kommer är jobbhelg men jag försöker se till det som kommer efter helgen, SEMESTER!!!!!

Nu ska vi äta frukt och läsa bok.

Kram J

God morgon måndag!

Jaha, idag var det tänkt att M skulle få gå till dagis då han var pigg igår och både jag och K skulle jobba men just som vi klätt på oss började M hosta och kräktes upp massa slem så det var bara att ta av alla ytterkläderna igen och ringa dagis och jobb. Så kan det va. Tror att det är en liten kille som kommer somna snart.
Igår var vi och spelade minigolf med Andreas och Erica. Riktigt fin kväll.
(Kommer snart ett inlägg med helgens bilder).

Ha en bra dag, ser ut som sommaren är här på riktigt nu eller???

Kram J,

God morgon solen!

Det ser ut att bli en solig dag idag med! Igår körde vi en soft familjedag. Bilder från helgen kommer senare för nu ska jag och M ska ut en sväng. Ann och Nonne kommer på lunch idag.

Svar till Anonym : Stenen kommer från Rutgerssons, vet inte riktigt vad det är för firma. 
 
Nu ska vi klä på oss och ge oss iväg by bike :-).

Grattis på födelsedagen ANN!!!!

Kram J

Inte så konstigt!

Kl är 12 och jag har bara druckit en kopp te. Och jag undrar varför jag har ont i huvudet.......mupp!

Nu drar vi snart till Torsö.

Kram J

Glad midsommarafton!

SOLEN SKINER!!!!! Är det verkligen midsommarafton idag ;-). Jag och M tittar på svamp Bob och väntar på att frukostäggen ska bli färdiga. Sedan ska vi hoppa in i duschen och göra oss lite midsommarfina. tror att jag ska fjäska lite med min son och göra plättar till lunch, är man sjuk så är man. Men jag tror att ögonen är lite finare idag.
Ska kanske åka ut till torsö med mamma och pappa en sväng om vädret vill. K jobbar till kl 15.00 idag.
Hoppas att ni får en fin dag!!

Kram J

Riv i halsen :-(

Hoppas att jag inte håller på att bli förkyld. Det har jag inte lust med. Har ganska nyss kommit hem från jobbet och jag har bultande huvudvärk, tror att det kanske beror på dålig luft i vår lilla rövarkula i källaren :-). Kan ju också ha att göra med att jag dricker på tok för lite.
Idag har jag vart och fikat med Angelica ocj Johanna med Vilja och Inez. Dessa söta tjejor gick i min klass på gymnasiet. Saknar ofta mina vänner från klassen då vi alla spreds för vinden typ. Skulle tro att det bara är jag som är kvar i Mariestad :-(.  Tur att det är lite tråkigt i Göteborg ;-).

I morgon blir det ju som sagt inget Askevik för oss men vi får mysa själva. Det är trevligt det med. Ska åka upp till mamma och pappa (och nervknippet hihi).
Nu blir det huvudvärkstablett o natta för min del.

Kram J

God morgon regniga väder!

Ja vad annars, vi närmar oss ju midsommmarafton. Men det lutar åt att vi får hålla oss hemma. Vi vill ju inte smitta ner någon. Idag tog jag och M sovmorgon :-) eller vi var uppe vid 7.00 och åt välling och sedan kröp vi ner i sängen igen och somnade om så gott. Sov till typ 9.30 då K ringde Grrrr!
Idag ska jag jobba kväll 16.00-22.00 :-( inte så kul men efter det väntar tre dagars ledighet (försöker förtränga att jag efterdet jobbar 7 dagar i sträck innan det är dax för semester).
Kl 14 ska jag fika med Angelika och Johanna :-).
Nu är det en liten kille som pockar på uppmärksamhet och det ska han självklart få.

Kram J

Hur får man i ögonsalva i ögonen på en liten gosse som INTE vill??

Ja finns det någon liten mamma (eller pappa såklart) där ute som kan ge mig ett tips vore jag mycket tacksam. M kniper ihop ögonen stenhårt och då hjälper det inte ens om man försöker mordhålla honom (vilket gör att mitt hjärta brister).

(Nu tog jag en liten paus här och pratade med mitt lilla nervknippe till lillasyster ;-) hon är helt stollig. Må det lilla livet titta ut snart, men inte för snart såklart för då blir det kris på jobbet :-) hon har för mycket fritid och sitta och älta och fundera över saker).

Dom tog snabbsänka på sjukhuset och den låg lite för högt så han har fått penicillin och väldigt bra ögonsalva ;-) som säkert gör nytta om den väl kommer in i ögonen. Penicillinet smakar skit om ni frågar M.
Ikväll har vi som sagt vart hemma hos Landqvist-Berg och ätit kvällsmat och efter det åkte vi ut till Bäcken och fikade hela gänget och därute var det mysigt som vanligt.
Nu blir det sängen för min del.

Natti natti!

Bloggen är helt störd idag!

Blir så sur! Har försökt publicera flera inlägg idag men det gick inget bra.
Nu går vi hem till Emil, Carina och grabbarna

Men kors i taket!

Det gick!


God morgon sjukstuga!

Ja M är inte pigg :-(. Ögonen bara kletar ihop hela tiden och han har en hemsk hosta. Kräktes upp en massa segt slem förut. Dom ringer snart tillbaka från Vc så får vi se vad dom säger.
Så det blir en hemmadag för oss.
Hoppas han hinner bli bra till midsommarafton för då ska ju vi åka till Askevik och fira med Erica & Per & co var det tänkt.

Här kommer lite bilder från mitt lilla "stenrös" vid uteplatsen som jag lagt upp. Gjorde färdigt det igår kväll.

   

Ha en bra dag!

Kram J

Studenten

Blev inte så mycket bilder på studenten men här kommer några.


Michelle


Erika & Andreas

  
Melvin tittar på bilar och traktorer. Erika och hennes klass.


Fina Erika

 

Nu ska jag fortsätta titta på DH. Hur ska det sluta??

Kram J

Ett litet missförstånd!

Fick order av mamma ;-) att noga förklara här att det inte är min lillasyster Erica som fått barn utan min kompis Erica!!! Nu är det nog ingen som kan tro något annat hoppas jag :-). (klicka på länken om ni vill se det lilla underverket, rekomenderas starkt)
Lite besvärligt med alla Ericor, lillasyster Erica, "Andreas Erika" och min söta vän Erica :-).

Jag och M ligger i soffan och tittar på i drömmarnas trädgård eller vad det nu heter. M har ögoninflammation :-( och är inte alls pigg. Annars har jag jobbat 7-12 idag och just nu väntar vi på att K ska komma hem från jobbet.
Bara 8 arbetsdagar kvar till SEMESTERN!!!! Min första riktiga :-).
Ikväll lovar jag att det kommer lite bilder från student o bal.

Nu ska vi gosa!

Kram J

God morgon fredag.

Grattis alla studenter!!! Idag är det er dag.

Idag sov vi gott hela familjen till kl 9.00 :-) gött! Ute är det regnigt och tråkigt. Vi får hoppas att det lättar på sig tills vi ska ner till Holmen. Min lillebrors flickvän Erika tar stundenten idag så henne ska vi fira.
Annars är det jobbhelg som väntar för min del :-(.
Nu ska jag snart hoppa in i duschen. Ha en bra dag.

Kram J

:-(



Nu är jag riktigt depp så nu går jag och lägger mig.

Sjukt!

Har svårt att tänka mig att någon missat det fruktansvärda mordet på Therese 15 år. Hur kan man göra så?? Varför blir jag så väldigt illa berörd trots att det är någon som jag inte känner på något vis. Kan det vara hennes låga ålder, den livsglädje hon utstrålar på sin blogg eller bara den fruktansvärda tanken på att hon borde sluta skolan imorgon och ha en hel härlig sommar framför sig och ett helt liv att leva med allt underbara det innebär.  Men någon bestämde sig för att hon inte skulle få göra det. Mår så fruktansvär illa och skulle på riktigt behöva kräkas upp en obehaglig klump jag har i magen. Tänker på hennes familj.
Lås in både tjejen och killen på livstid och då menar jag verkligen livstid. Jag kan inte förstå hur en människa som döms till dommen livstid kan komma ut efter några år. Har man bestämt att någon annan inte ska få leva sitt liv längre är det enda riktiga straffet att få sitta inlåst resten av sitt liv!! Jag är helt emot dödsstraff då jag tycker att det är en enkel väg ut om man jämför med att få sitta inlåst resten av sitt liv.

Skänk en tanke till alla som kände Therese och njut av era egna liv för vi kan aldrig veta hur korta dom kommer bli. Krama om era älskade lite hårdare och smek ditt barn på kinden en extra gång.
Jag tänker titta en extra lång stund på M innan jag går och lägger mig och krama K extra hårt.
Jag älskar er min familj och alla mina vänner, glöm aldrig det!


God morgon torsdag.

Kom på att jag inte har visat några bilder från lördagens examensfest så här kommer lite av den varan.

    
Johanna, jag, Elin, Tommy, Samuel, Johan och Johanna.

Ja, jag var typ den enda i hela huset som inte spelar fotboll så det var bara titta o se glad ut :-).


Huvudpersonen Elin kl 21.00 däckad??? (nä pratar tråkigt nog bara i telefon).

    



Tommy kan inte simma ;-)

Vi badade balja och lyckades trycka ner oss 11 stycken i en 8 mannabalja. K lyckades självklart skära upp sina tår på ett trasigt glas. Vem annars??


Nicke i pappa Olas röda badbrallor.

   
Samuel, Johan, Tommy, Martin och K


Här inne satt vi och hade det mys hela kvällen. K var självklart tvungen att ta ett dopp i kalla poolen.

Det var en riktigt trevlig kväll och jag somnade som en stock i bilen hm till stan :-).
Nu ska vi äta lite frukost här.
Imorgon ska jag ha min första semesterdag i hela mitt liv :-)

Kram J

Ajajaj!

Efter jobb åkte jag till Åkes och köpte lite småflum (det är ju lillördag) och sedan hem i tråkvädret. Här hemma hade vi besök av fam Landqvist-Berg och vi åt smörgåsar med äggröra mmmmmmmm!
Stackars, stackars lille Affe ramlade in i soffbordet och slog upp två jack vid ögat som syster Jessica ;-) stripade ihop. Det såg sååå ot ut. Nu ska vi softa i soffan.

Kram J

Onsdag och ligga inne i soffan och mysa väder.

Har just krypit ner i sängen och här tänker jag ligga en stund. Jobbade lite extra idag 7-12 i grangärdet sedan blev det att hämta plutt på dagis (kul att få se hur gott han tycker det ärmed fisk, vems gener?????). Så nu vilar han middag och så tänker jag med göra. Ikväll jobbar jag 16.30-19.00.
Fick en riktigt kul partyinbjudan i brevlådan idag, skit bara att vi inte kommer kunna gå :-(. Just den helgen ska vi åka till Gränna jag, K, M, mamma, pappa, Andreas, Erika och Erica. Vilket i och för sig ska bli roligt eftersom det blir sista helgen på semestern.
Nu tänker jag läsa ett kapitel i en sjukt rolig bok, Attack av Kathy Lette. Kvinnlig humor med en del allvar.

Kram J

Grilla!

Besöket på komvux gick bra och nu hoppas jag bara att jag får plats nu till hösten (är ju lite sent ute). Har just kommit hem jag, M och Maria. Vi har vart och handlat för här ska grillas :-).

Ha en bra kväll.

Kram J

Tisdag, en helt vanlig ledig tisdag.

Fick sovmorgon till kl 10.00 idag :-) = happy mama! Har putsat fönstret i köket och det är stooort och supersmutsigt. Så nu är det bara resten kvar :-(. Tänkte om jag tar ett per dag så blir det inte så tråkigt ;-). Efter det lagade jag hjärteplättar till lunch. Jag är inte superglad i plättar och dyl. och tycker inte att det är någon ordentlig mat men grabbarna gillar det (både den store och den lille) så jag får vika mig ibland.


Mitt fina plättlagg fick jag av mina söta tjejer i födelsedagspresent något år.

Snart kommer Maria hit och ska vara lite barnvakt då jag ska till komvux en sväng.
Ikväll tror jag att vi ska grilla till middag mumma!


Var tvungen att visa dom här söta puss-tuggummina :-).

puss på er!

Jag ska bli stuuud :-).

Jo det är helt sant. Med tanke på alla sparkrav i kommunen så känner jag att min lilla tjänst ligger risigt till så till hösten ska jag börja läsa upp mina betyg för att sedan läsa högskola (bara det lilla problemet att jag inte vet vad jag ska läsa). Först ut är matte A. Ska bli riktigt kul och jag känner mig sååå taggad och vill verkligen tillbaka till skolan.

Framtiden är min!!!

Ikväll ska vi på kalas och fira min farbror Leif!

Kram J

Kvällen.

Då var det kväll igen och jag är såååå sjukt trött. Sitter och slötittar på mamas boys eller vad det nu heter. Sjukt program om jag jag får säga vad jag tycker.
Tror att det blir ganska tidigt i säng för min del.

Stort grattis till ännu en av mina vänner och hennes sambo som väntar smått! Lycka till!

Kram J

Slappar i soffan.

K har åkt till jobbet och M är trött och jag är riktigt trött jag med. Skönt att magen är bra igen i alla fall trots att den fått lunch. Tror att vi ska försöka sova en liten stund. Ute är strålande sol men jag tycker inte att man är ute i solen och njuter när man är hemma från jobbet och är sjuk, även om man känner sig bra igen.

Kram J

Börjar Juni med lite sjuka :-(.

Vaknade och mådde superbra kl 6.15. Åt min frukost och gjorde mig redo för jobb. Typ kl 7.00 fick jag så sjukt ont i magen. Har aldrig vart med om något liknande. Klarade knappt av att gå upp till sängen. Var bara att ringa till jobbet och sjukanmäla sig. Väl i säng låg jag och vände och vred på mig och det gjorde SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ oooont! Kräktes, somnade och vaknade fyra timmar senare och kände ingenting längre??????? Så konstigt, Har aldrig vart med om något liknande. Har i och för sig inte ätit något mer.
Så började Juni för mig. Hoppas ni fick en trevligare start.

Kram J

RSS 2.0