Julklappar från svärmor har flyttat in i vardagsrummet.

Fick väldigt fina julklappar av Ann i år och två av dom har redan fått flytta in i vardagsrummet.


I den här fina kronan ska jag sätta hjärtan på tråd, jag älskar hjärtan på tråd.


Den här fina vasen fick jag också men egentligen ska det va ett rosa ljus i den men det fick vänta ett tag då jag har rensat bort allt rosa över jul.

Nu ska jag hänga tvätt och laga lunch till grabbarna. Själv tänker jag äta rester av gårdagens middag, mmmm indiskt.

Kram J

Det känns rätt gött faktiskt.

Ja det är ju lite galet att tro att man ska gå ner över jul men jag har i alla fall lyckats hålla min "nyårsmålvikt" (65 kg) idag visade vågen 64,7 kg. Jag har med andra ord gått ner 13 kg sedan i mitten av april. Det känns rätt gött faktiskt. Men det är ju en bra bit kvar till mål så nu ska jag för första gången avlägga ett nyårslöft!

Under 2011 ska jag gå ner dom sista 10 kg jag har kvar till min målvikt!

Mina delmål är:

63 kg 3/3
60 kg midsommarafton
57 kg 19/9
55 kg Nyårsafton 2011

Så Gott Nytt År på er mina vänner!

Kram J

Är det bara jag

som stoppar huvudet djupt i skämskudden???





Jag vill också bli A billionair so fucking bad men jag beter mig inte som 14 för det!

Nu blir det frukost för mig och barnen.

Kram J

Hos Lovis

Här kommer lite bilder från i tisdags när vi var hos Angelica, Lars och lilla Lovis i deras underbara hus. Två rum till och det hade vart mitt drömhus!


Söta tjejorna fikar tårta och säkert sju sorters kakor.


Lovisen


Tion är lycklig över att han kan gå med vagnen.


Melvin provkör Lovis Mercedes.


Kolla in Lovis fina lekhörna.

Kram J


I år har vi två granar

När Kristians moster Lena ringde och frågade om vi ville ha en liten gran till grabbarnas rum så tänkte vi just en LITEN gran men den var inte så liten :-). Det krävdes en ommöblering av deras rum men den var väldigt fin.





Granen är det viktigaste "julpyntet" tycker jag och när det gäller den kompromissar jag inte, riktig ska den va, den får komma in först kvällen innan julafton och inga plastkulor!
Hur viktig tycker ni att granen är??

Nu ska jag klä på barnen och gå ner till stan och köpa strumpbyxor och vin, det var ju visst nyårsafton imorgon.

Kram J

Sociala dagar.

Ja jag skyller på mina vänner att det är lite dött här inne ;-). I Tisdags var vi ju som sagt hos Lovis och mamma Angelica och pappa Lars i Ekedalen hela kvällen (bilder kommer). Igår var vi hemma hos Camilla och Noah på fm och sedan följde dom med hit och åt lunch. Vår date slutade med en promenad.
På kvällen var vi ju och såg Änglagård. Jag hade höga förväntningar och det var den värd!! SE DEN!
När vi kom hem vid nio sprang jag 40 min innan jag avnjöt sista avsnittet av bonde söker fru på datorn. Idag ska vi åka och handla inför nyår med Martina och Erica och ikväll åker vi ut till Hassle med Eleonor och hälsar på Stina och co.

Inte långt kvar på nya året och jag tror att jag ska avlägga ett nyårslöfte. Ska ni?

Kram J

Änglagård

Förlåt för den taskiga uppdateringen men jag slänger in ett par inlägg ikväll. Jag ska snart köra iväg barnen till farmor och farfar för jag, K, mamma, pappa och Erica ska gå på bio och se Änglagård. Det ser jag fram emot för jag älskar ettan och tvåan.

Hej så länge!

Kram J

Kärlek











Vem vill inte ha sommar när man ser det här????
Allt kommer från H&M.

Nu drar vi!

Kram J

God morgon tisdag!

Snart ska jag åka och klippa mig och i eftermiddag blir det en sväng till Ekedalen för att hälsa på Angelica, Lars och lilla Lovis som blev ett år igår! Ska bli så kul att träffa dom.

Ha en bra dag!

Kram J

Jul med fam Fäger-Lennartsson i bilder.

Julafton

Julafton startade med att mamma, pappa, Andreas och Erica kom hit och åt frukost innan vi åkte hem till Ann och Nonne där vi spenderade julasfton.


Risalamalta är gott tycker Johan och Nonne.

  
Birgitta, Felicia, Lizette och Ann


Vår lille nisse.


Melvin, Kristian. Tion, Uffe och Felicia.

  


Melvin rockar :-).

Juldagen

På juldagen var vi hemma hos mamma och pappa och firade jul.


Pappa och jultomten.

  






Tion fick en gungälg av mormor och morfar.

 
Det är jobbigt med jul!

Kram J

Räknar med skandaler!

Dessa fick jag i julklapp och jag räknar med trevlig, skandalfylld läsning.



Fick ni några böcker i julklapp??

Kram J

Lyssnar på just nu



Kram J

Dag 17. Mitt favoritminne

Ja jag har två som är top notch och som alla andra med barn kanske kan tänka sig är det stunden efter att mina barn har tittat ut. Jag tror inte att det finns något som kan slå det. För det första är man så stolt över sig själv och det fruktansvära arbetet man lagt ner dom senaste timmarna men det allra största just i den stunden är när man får upp den där lilla, lilla, fina fina människan på bröstet som man levt med så länge men ändå aldrig träffat, som man har längtat så efter och älskat från första lilla plusset.


Tion några minuter gammal (Melvin har vi ingen bild på eftersom dom tog honom upp till Neo med en gång).

Kram J

Farlig långtradarchaufför.

När vi hade gjort stan så blev det lite brådis för K skulle börja jobba så vi insåg att vi inte skulle hinna laga mat så vi bestämde oss för donken. På väg hem kör det ut en långtradare mitt framför oss (han skulle lämnat företräde för oss) och halt som det är så fanns det inte en chans att K skulle få stopp på bilen så han får köra av vägen och upp på en snövall, missade en lyckstolpe med fem cm. Idioten bara fortsatte att körda. Först tänkte vi att han inte såg alls vad som hände men K tutade flera gånger så han borde hört det när han åkte.
Som tur var kom det en ängel från ahsells åkande som drog loss oss.
Det tråkiga var att det inte gick att läsa registreringsnumret och ingen av oss tänkte på vad det stog på lastbilen men vi vet att den kom från Mätsä och K har pratat med dom gör att se om det kanske går att få fram vilken lastbil det var.

Jag är fortfarande lite skakis!


God morgon vardag!

Vaknade (av att mamma råkade ringa upp på sin telefon som hon hade i sängen grrrrr) och kunde inte komma upp ur sängen för jag hade så ont i ryggen. K fick dra mig upp. Sviter efter en månad med två barn i sängen. Jag fattar inte vad det är med dom men nu får det snart gå över!!!
Idag börjar K jobba igen efter tre dagar ledigt men riktigt vardag blir det ju inte för M är ju ledig från dagis till 10 januari. Tror att vi ska ägna hans "jullov" och min sista mammaledighet till att umgås och leka med vänner!

Är det någon som är sugen på lite lek i em så RING!!!

Kram J


Dag 16. Min första kyss

Gud vad trist, den minns jag inte :-(. Men mycket tyder på att den borde ha vart med Thomas, min första kärlek. Jag kommer däremot ihåg min och Kristians första kyss eller ja vår första i vårt nuvarande förhållande (för er som inte vet så hade vi en fling i mellanstadiet). Vi hade dejtat ett tag och denna kvällen var jag hemma hos honom, och vi satt på hans säng lutade mot väggen och tittade på fyra bröllop och en begravning och höll handen och på den vägen är det. Det var den 3/2 2001.

Kram J

I julkoma!!

Tänk att det är så jobbigt med jul, jag är helt slut. Idag gör vi inte många knop (eller jag har i och för sig vart på friskis) utan bara njuter av lugnet som lägger sig när julstressen är över. Vårt hem svämmar över av alla barnens julklappar. Det är nästan snuskigt mycket leksaker. Det blev en dyr jul för nu måste vi köpa mer förvaring till barnens rum :-) jag tänker mig en var av denna. Nästa år måste jag sätta upp lite regler för hur mycket julklappar som får köpas till mina barn för dom tycker ju inte ens att det är roligt med så mycket saker dom blir mest bara snurriga i sina små huvud. Men tack i alla fall för alla fina klappar!

Nu ska jag och T blunda i soffan en stund.

God fortsättning!

Kram J

God Jul

god jul alla fina som tittar in! just nu sitter vi hemma hos svärmor och svärfar och här stannar vi resten av dagen.

Städa huset på fem timmar med bebis....går det??

Ok slänger in en snabbis! Nu måste vi snart springa till dagis.
Nu är alla julklapparna köpta och inslagna i prickigt papper. Det enda eller ENDA som är kvar innan julafton kan komma är storsanering utav huset. Det vore gött om jag var klar med det innan M kommer från dagis idag. Kan man städa ett helt hus på fem timmar med en liten Tion hemma. Tror att han kommer tröttna rätt så snart så jag kommer få sprida ut det över hela dagen (och natten).

Ja ja den som lever får se, nu springer vi!

Kram J

Dag 15. Mina drömmar

Jag drömmer (som troligtvis alla andra) om ett långt och lyckligt liv där alla mina nära och kära får vara friska och ha det bra. Jag drömmer om ett värdefullt arbete där jag känner att jag får göra något viktigt. Jag drömmer om något så fåfängt som att nå min målvikt och ha ett par snygga armar. Jag drömmer om ett sommarbröllop med alla mina vänner. Jag drömmer om ett stort hus, gärna en gammal skola. Med stora fönster, öppen spis, kakelugnar, ett STORT kök och en bastu såklart.
Till sist drömmer jag om ett syskon till grabbarna, en lillasyster som får heta Lill, Ester eller Maj eller en lillebror, Sixten.

Kram J

Mmmmmm!

Till middag blev det som sagt våfflor och jag hade rivna morötter i och lök och skinkröra på. Det är gott!



Nu myser vi i soffan och tittar på Robinson.

Kram J

Halsband

Var tvungen att ta en titt inne på Colorez.se och förälskade mig i ett halsband.



Skulle även vilja ha det här,

 

Nu ska jag göra våfflor med skinkröra.

Ha en mysig fredagskväll!

Kram J

Dag 14. Vad hade jag på mig idag?


Kofta Cubus, jeans H&M och t-shirt från Colorez.se. Heidi Klum says fuck off!


Arbandet med hjärtat tror jag är från Gina tricot, silverarmbandet har en kille i stan gjort och det svarta med nitar är från Vero Moda.


Örhängen från Loppis.

Kram J

Dag 13. Den här veckan.

Japp, då ska jag försöka nu när det inte gick igår, grrrrr!
Tar veckan som den sett ut så här långt och förväntas fortsätta.

Måndag: Det var lucia och jag var på jobbet och hälsade på min chef. På eftermiddagen var det mysigt lussefirande på dagis med luciatåg och fika. Efter det åkte jag och barnen upp till mormor och morfar och åt mat och bakade pepparkakor.

Tisdag: Lyckades få hit mamma så jag kunde springa en morgonrunda. Utebelysningen kom äntligen upp och på kvällen kom Ann och Nonne hit och tittade på hadboll och drack glögg. Jag smet ut på en kvällspromenad.

Onsdag: Jag och T tog en lååååång och kall morgonpromenad. Jag åt smaskig julmacka till lunch och skrev 35 julkort på kvällen. SJÄLVKLART tittade jag på bonde söker fru!

Torsdag: Jag fick en skön sovmorgon och hade en trevlig näradödenupplevelse när jag sprungit 6,6 km. Efter en sen lunch åkte jag och barnen hem till Camilla och Noah och fikade med dom, Eleonor och Sofia (och lekte såklart).

Fredag (idag): Jag nådde mitt delmål 65 kg! Dagen är oplanerad så det enda jag vet är att vi ska äta våfflor ikväll för det har jag lovat M. Jag tror vi kör en soft hemmadag. Kanske en sväng till pulkabacken.

Lördag: Julpass på friskis & svettis med ledarkavalkad. På kvällen ska jag och K på julfest hos Tina och Jocke och barnen ska sova hos mormor och morfar.

Söndag: Förhoppningsvis blir det en liten sovmorgon. Annars ska nog Andreas och Erica komma hit och baka julgodis. På kvällen blir det glögg hemma hos någon av dem.

Kram J

Tidig morgon och i delmål!

God morgon!

Här gick vi upp 06.30 grrrrr på tok för tidigt! Det roliga är att vågen visade 65 kg vilket var mitt delmål till nyårsafton :-). Nu har jag gått ner 12,9 kg och har 10 kg kvar till mitt mål. Men det viktiga är inte när jag kommer dit utan att jag gör det så jag har inte satt något slutmål än. Nästa delmål är i alla fall -2 kg till 1 Mars.
Igår kväll var det nog något galet med blogg.se för jag kunde inte logga in så därför kunde jag ju inte skriva dag 13 när jag skulle göra det så det får bli idag.

Kram J

God morgon torsdag!

Jag fick sovmorgon idag och sov till 10.00, underbart! Så jag har inte gjort mer än ätit frukost. Sitter och hoppas att Matte och Wikman ska komma snart så jag kan springa en sväng. Det gäller ju som sagt att ta vara på tillfällena när det är jourvecka. Så är det någon som är sugen på att leka med min familj på lördag 14.45-16.45 så är ni välkomna (julpass på friskis).

Nu ska vi titta på dagens avsnitt av julkalendern.

Kram J

Skriva julkort!

Nu ska jag sätta på julmusik och sätta mig ner och skriva alla julkort. Det blir en redig bunt vill jag lova! Annars bjuder kvällen på tvätt och bonde söker fru såklart!!

Ha en skön kväll!

Kram J

Ops!

Melvin skarattade som en tok när han såg det här och jag kände mig som en väldigt lugn och sansad människa :-). Hittade klippet inne på Apans blogg.



:-)

Dag 12. I min handväska.

Aj, aj, aj, jag har visst gått omkring och vart omedvetet beväpnad ett tag.
Jag använder alltid olika väskor så jag tog den jag använde senast.





Raggsockor
Necessär med läppstift och läppglans
Biljetter och kvitton
Almanacka
Plåster
Pengar, dock inte mina :(.
Kniv?
Provrör?

Kniven har legat i ett litet fack sedan i september då jag skar hål i Tions fårskinn innan en promenad och provröret är en (oanvänd såklart) kvarleva från det att jag väntade Tion. Raggsockorna tänker jag ta på mig nu med en gång.

Kram J

Kunde inte låta bli!

När jag såg att dom hade julskinka i charken på oxen kunde jag inte låta bli att köpa ett par skivor till lunch. Så min lunch blev skinkmacka med senap och rödbetssallad och en clementin på det. Nu är det jul igen! Jag längtar så sjukt mycket efter julmat.

Annars så fryser jag. Jag och T var ute på en 1½ timma lång promenad när vi hade lämnat M på dagis och jag har fortfarande inte fått upp värmen efter det. Brrrr! Kan ju ha något att göra med att det var -14 ute. Nu ska vi snart pälsa på oss igen för att gå och hämta M på dagis.

Kram J

Dag 11. Mina syskon

Jag missade ju att skriva dag 11 i går så jag tror vi tar två dagar idag eller så tar jag dag 12 imorgon, vi får se.

Idag ska jag i alla fall skriva om mina syskon. Jag har en lillebror och en lillasyster. Min bror heter Andreas och är 23 år. Han jobbar som mekaniker åt försvaret. Min syster heter Erica och är 21 år. Hon läser till undersköterska och har en son som heter Liam.
Jag och mina syskon är inte det minsta lika om man bortser från en sak, det hetsiga humöret (även om dom är värre än mig ;-) ).

Hur som helst är dom två underbart fina syskon som jag är lycklig att få ha bara som mina!


Bilden är från Tions dop i somras.

Älskar er syster och bror!

Tion leker, mamma städar, Tion leker............

Vet ni hur många gånger jag plockar in dessa köksredskap per dag??? Typ hundratusen kanske. Sekunden efter att jag plockat ihop dom och ställt in dom i skåpet så river Tion fram dom igen.



Men krukan som dom står i är nog roligast idag för så här har han gjort i 10 min nu.

  



Nu roar han sig med att läsa kokböcker och dra i gardinerna så nu tror jag att jag ska avleda honom med lite lunch.

Kram J

Hjälp mig här är ni snälla!

God morgon!

Dagens dilemma, de dagarna M ska till dagis vill han oftast inte ha något mer än välling att äta. När vi är lediga äter han välling och frukost lite senare. Då till den stora frågan, skulle ni sluta med välling så att han äter ordentlig frukost i stället eller låta honom äta vällingen bara????? Välling är ju bra för alla så därför tar det lite emot att sluta med det men annars äter han ju bara frukt på dagis innan lunch.

Vad säger ni????

Kram J

Gillar!



Kram J

Utebelysning

Efter mycket slit (för elektrikerna då) så har vi äntligen fått upp två utelampor, en ovanför garaget och en vid "pannrummet". Dom är så fina.



Tänk er till vit fasad, det blir nice!

Lyssnar på First Aid Kit och läser lite bloggar och snart ska vi äta en riktigt delikat måltid, nämligen kokt korv i bröd. Går skapligt med mycket senap på. Om en stund kommer Ann och Nonne hit och ska titta på handboll då ska jag nog passa på och ta en promenad. Jag får ju välja mina stunder när K har jour.

Ha en mysig kväll!

Kram J

God morgon tisdag!

Jäsp!!!!
Sovit som en stock men lite sovmorgon hade inte gjort ont vill jag lova. Snart blir det promenad bort till dagis och efter det får vi se om mami har vägarna förbi så jag kan springa en sväng. K har jour denna veckan så jag kan ju inte springa när han är hemma heller.

Kram J

Lussefirande och Pepparkaksbak

Behöver jag säga att dom var så söta med sitt Luciatåg :-)? Det var dom i alla fall. Kristian tog massor av fina kort men jag vill inte visa dom då det är massa andra barn med också.


Melvin fikar på dagis efter luciatåget.

Efter dagis åkte vi hem till mamma och pappa och bakade pepparkakor, det gör vi varje år.









Nu blir det snart sängen för min del.

God Natt!

Spänd mamma!!

Just nu väntar jag bara på att få åka bort till dagis på luciafirande. Melvin hade lussefirande på dagis förra året också men då var dom ju mindre och hade inget luciatåg (det firandet slutade för övrigt med det långa strömavbrottet om ni minns) så jag väntar med spänning. Ska snart se om jag kan trycka ner Tion i en pepparkaksdräkt storlek 68. Håll tummarna! Men han sover så gott på min mage så jag tror att jag väntar en stund.

Kram J

Dag 10. Det här hade jag på mig idag

Eller har ju fortfarande i och för sig.

En något (väldigt) obekväm dagens. Osminkad men extra pimpad bild som ni ser ;-). Nä vi är inte småbarnsföräldrar :-).


Min sköna klänning kommer från me&i, koftan från Ullared och leggings från H&M. Glasögonen kommer från favoptic.


Det första armbandet från vänster kommer från second hand, det andra har en kille här i stan gjort och det tredje tror jag att jag har köpt på Cubus.

Kram J

God morgon alla Luciamysare.

Vakna med huvudvärk = mindre nice men vi skiter i det för i dag är det Lucia. Melvins tomtekläder är packade och vi ska snart traska iväg till dagis. Efter det ska jag ta dom få stegen till jobbet för att se om chefen är där. Ska släppa bomben att jag ska läsa. Har inte ens sagt att jag sökt för jag trodde ju inte att jag skulle komma in. Jag har fortfarande svårt att vänja mig vi tanken.

Ha en fin dag!

Kram J

Mitt må bra tips!

"Ensam mamma Emma" hade en tävling på sin blogg där man skulle lämna sina må bra tips och dom nio hon gillade bäst listade hon i ett inlägg idag och mitt var med :-) så ta en titt här!

Kram J

Det biter i kinderna.

Har just kommit in efter en sen kvällspromenad med Erica. Det var kallt och skönt. Nu dricker jag julmust och varvar ner i soffan men snart blir det sängen.
Imorgon väntar Melvins första Luciatåg och pepparkaksbak hemma hos mamma och pappa.

God Natt!

Kram J

Dag 9. Min tro.

Ja vad ska man tro??
Jag är 25 år och tror inte på något, är det lite konstigt??? Eller jag tror på att tro med VAD ska jag tro på?? Att tro skänker människor trygghet, tröst och hopp så borde jag leta efter något att tro på eller kommer det till mig?

Vad ska man tro?

Vad tror ni på??


Stämningsmusik i tvättstugan.

Har vikt tvätt och lyssnat på Lisa Ekdahl.



Vackert!

Ha en trevlig kväll!

Kram J

Kettlebell

Jag vill ha en Kettlebell men vet inte vilken tyngd jag behöver ha. Är det någon som vet vilken man borde satsa på som ganska så svag nybörjare 4 eller 8kg????

CASALL KETTLEBELL 8KG BLACK
Nu ska jag ta mig en dusch efter min joggingrunda. Ikväll firar vi lilla julafton med Fägers.

Kram J

Dag 8. Ett ögonblick

Jag har ett ögonblick som känns lite extra när jag tänker på det. Det är andra gången jag såg Melvin. Melvin är ju född sju veckor för tidigt så när han föddes tog dom honom direkt efter att navelsträngen klippts för att kolla så att han mådde bra och så. Kristian var med honom så gott som hela tiden men jag tror att det tog minst tre-fyra timmar innan jag fick se honom igen och allt jag visste då var att det var en pojk (jag kollade inte ens så att han hade tio fingrar och tår ;-) ).
Dom rullade mig i sängen rätt in på neonatalavd. och jag såg dom från koridoren. Kristian satt med det där lilla pyret inlindad i en filt och sondmatade honom. Det var ett helt underbart men jobbigt ögonblick för det känns ju inte riktigt friskt att se sitt barn sondmatas även om han var frisk. Han var så liten och såg ut som en alien :-) men han var så fin!
Men det jag minns mest är att han hade så sjukt ful mössa :-) så den byttes snart.





Kram J

:-)

Jag är glaaaaaaaaaaaaaaaaaad och nervös!! Jag kom in på det jag vill läsa på högskolan :-) så från och med januari och 3½ år framåt så ska jag troligtvis plugga. Det jag ska läsa är lärare fritidshem med inriktning på hälsa, uteliv och identitet.

Ikväll ska jag bara va glad!

Kram J

Dag 7. Min bästa vän

Den här är riktigt svår! Jag har flera helt underbart fina vänner och jag kan inte välja en utav dem som min bästa. Jag hoppas att ni vet vilka ni är ändå!! Jag ska därför göra det lite lättare för mig själv och skriva om min nyaste, fina vän Carina.
Carina är en varm, omtänksam och genomsnäll människa som jag är lycklig över att få lära känna. Hade det inte vart för Emil så hade jag och Carina troligtvis aldrig träffats och lärt känna varandra så tack för det!!
Jag är så förundrad och imponerad av Carinas förmåga att ta sig an människor och bry sig om. Det är en mycket fin egenskap! Carina är en vän som jag skulle kunna prata med om vad som helst och jag vet att hon alltid skulle finnas där och framförallt kan vi skratta tillsammans. Att umgås med Carina är som att fly en stund från vardagen!

Tack för att du finns vännen och att jag får va en del av ditt liv!


Carina är inte bara en underbar vän, 23 år och trebarnsmamma, hon är snygg och kan laga mat också :-)

<3

Den gör vi fler gånger.





Vi roade oss en bra stund med leran. Eller i alla fall jag och Melvin (han ser ju inte ut att tycka att det var så kul men det gjorde han) K han hånade mest mig för mina mästerverk, den skiten!!!!!
Det bästa av allt är ju att det bara är att lägga den i en plastpåse i kylen så håller den sig ett tag.

Här har ni receptet alla mammor och pappor med uttråkade barn :-).

4 dl mjöl
2 dl salt
2 msk alun (eller citronsyra)
5 dl kokande vatten
1,5-2 msk olja
Karamellfärg

Blanda all torra indridienser. Häll karamellfärgen i det kokande vattnet och häll i det och oljan i de torra ingridienserna och blanda till en deg.

Nu har vi just ätit köttgryta med pasta och ska snart promenera bort till Vadsbo för att titta på K när han spelar match.

Kram J

Playdo deg

Hemma igen och idag ökade jag på lite så jag sprang 5,2 km. Det är rekord!!! Nu ska jag hoppa in i duschen och efter det ska jag göra ett försök att göra playdo deg.

Kram J

Pannkakspremiär

God middag!

Här har vi just avnjutit en pannkakslunch, närmare bestämt Amerikanska pannkakor. Det var första gången som Tion åt det och behöver jag säga att det var gott?? Han fick mosat äpple på och det var mumma.
Jag har tänkt att jag ska gå ut och springa hela förmiddagen men sen fick K åka till tandläkaren så jag tror att jag ska göra det snart.

Kram J


Dag 6. Min dag

05.45 Blev väckt av Tion men försökte få honom att somna om i en halvtimma innan jag gav upp och lämnade varma sängen för att göra välling. Sedan blev det soffmys, julkalendern, påklädning av mamma och barn, frukost, tandborstning.

08.30 Dax att pälsa på alla för att stoppa T i vagnen och M i pulkan och dra till dagis.

09.20 Hemma igen och tar med mig världens tröttaste T och tidningen upp till sängen och somnar.

11.00 Vaknar (ojsan hejsan) och förbereder lunch. Kyckling med couscous till lilleman och kyckling som jag ska ha till min ceasarsallad. Tömmer diskamaskinen och plockar upp saker lite här och där (ja några av er vet ju hur det kan va när man har barn).

12.00 Tar en sväng upp i tvättstugan.

12.30 Äter lunch och tittar på ung och bortskämd med en sovande skrutt i soffan.

13.30 Dax att väcka T för att gå till dagis och hämta M.

14.20 Hemma igen, ger barnen mellis, packar gympapåsen och ännu mera tvättstuga.

15.30 Tvingar på barnen ytterkläderna igen och åker och hämtar mormor. Vi åker och tittar på Melvin när han har gymnastikavslutning. Hoppar in och handlar lite på vägen.

17.00 Avslutningen börjar och efter det blev det slarvmiddag på donken tillsammans med fam Landqvist-Berg.

19.00 Upp i tvättstugan IGEN!

19.30 Intar jag och barnen soffan för att titta på halv åtta hos mig.

20.00 På med pyjamasar och fixa välling och båda grabbarna somnar i soffan till bonde söker fru. Så fort dom ligger i sina sängar åker chokladkakan fram.

Här i soffan ligger jag fortfarande men nu blir det snart sängen.
Efter en sista sväng upp i tvättstugan såklart!

Här har ni en äkta "mammaledigdag" det enda som saknas är en vagnpromenad.

Kram J

Maginfluensa :-(.

God morgon!

Jag och T har vart vakna sedan kl 05.45. Jag tror att han var hungrig. Igår kväll totalkräktes han tre gånger så jag tror att vi har haft maginfluensa på besök. Hoppas vällingen får stanna kvar nu. Jag fryyyyyyyser och vill sova.

Ha en bra dag!

Kram J

Dag 5. Vad är Kärlek?

Vem kan svaret på den frågan? Den som med ord kan beskriva vad kärlek är borde få ett riktigt fint pris. Jag ska i alla fall göra ett försök och förklara vad kärlek är för mig.
För mig finns det lika många kärlekar som människor man älskar. Min kärlek till Kristian är inte på något vis lik den kärlek som jag känner till barnen och kärleken till dom är också olika. Kärleken till mina vänner är lika olika som mina vänner är olika varandra.
Jag hoppas att ni förstår vad jag menar för på något bättre sätt kan jag inte förklara vad kärlek är.



Kram J

TIPS!!!!

Idag när jag var ute och sprang så invigde jag min nya sport bh och den kan jag varmt rekomendera, särskillt till er som liksom jag har lite större, bångstyriga behag. Dom sitter som ett smäck!

Ok, den här bjuder jag på så ni vet vilken ni ska köpa :-).


Kostar 399 kr på Stadium. Märket är Champion om jag inte minns helt galet.

Tack Erica som tipsade mig och hjälpte mig hitta en bra storlek!!

Kram J

God morgon tisdag!

sitter just och dricker mitt te med tända ljus och tittar ut över snön. jag älskar vintern om man bortser från två saker, alla kläder som man måste tvinga på sina barn och igenfrostade rutor på bilar. snart ska jag gå med melvin till dagid och därifrån springer jag nog en runda. ha en bra dag! kram j

Dag 4. Det här åt jag idag.

Ja idag var fantasin på topp ;-).

Frukost: En knäckemacka med ägg och kaviar, te, clementin och vatten.

Lunch: Köttfärssås med makaroner och riven ost, morot och vatten.

Fika och glögg hemma hos Carina

Middag: Köttfärssås med spagetti :-) hemma hos Carina, vatten.

När jag kom hem från konserten åt jag oliver och röda, ostfyllda chilifrukter på stående fot direkt ur burken. GÖTT! Efter det en liten kakbit.

Imorgon får det lov att bli mindre fika!

Kram J


Julkonsert.

Nu håller jag på och slänger i mig maten för att åka och köpa biljetter till en julkonsert som jag och Carina ska på ikväll!
Brådis brådis så hej för en stund!

The sky is the limit.

Det här var kärlek vid första ögonkastet igår när jag och Erica var i Skövde.



Kostar 199 kr på Gina Tricot. Jag vill ha!!!!

Kram J

God morgon måndag!

Sovmorgon idag :-). Sedan har jag flyttat mig till soffan och där ligger jag nu och tittar på när K och Wikman spelar playstation. Wikmans bror håller på och sätter upp utelampor här ute. Vid garaget och pannrummet. Stackarn!!! Idag ska jag hämta tre barn på dagis. Ja ni hörde rätt, TRE barn!!! Det ska bli spännande. Nu ska jag äta en sen frukost.

Kram J


Fick lite panik idag!!!

Ni skulle se vad jag och Erica hade shoppat idag!!! Hela bagaget fullt. Men när jag kommer hem märker jag att jag saknar en påse, nämligen den med min nya sport bh (garanterat smitningsfri) och dessutom låg Liams julklapp där i och den kostade mer än att jag skulle vilja tappa bort den.
Jag tänkte att jag måste ha glömt den i Ericas bil så jag sprang ner dit (för hon pratade med Karin i telefon) MEN DEN VAR JU INTE DÄR!!!!!! PANIK!!!!! Ringer till Stadium för att kolla om dom fått in någon påse (för den var från stadium) men det hade dom inte. Ringer till H&M med gråten i halsen för där släpade jag in alla mina påsar i en provhytt för att prova en klänning (som för övrigt fick följa med hem). På H&M svarade en underbar ängel att ja visst hade dom fått in en påse och det var MIN PÅSE :-).
Gud vad underbart, jag bara såg pengarna försvinna och jag har ju inte den fetaste plånboken i stan om jag säger det så.
Nu ska i alla fall Emil va gullig och åka och hämta den imorgon.

Håll hårt i era påsar i julhandeln, dagens tips!

Ikväll har mamma, pappa, Andreas, Erica och Liam vart här och druckit glögg och efter det stack jag och Boman ut och sprang. GÖTT!!

Nu ska jag duscha och sova.

Kram J

Dag 3. Mina föräldrar

Ja vad kan man säga om dom :-)??

Min mamma heter Annika och är 46 år. Pappa heter Eine och är 48 år. Dom har vart tillsammans i typ 100 år, eller i alla fall sedan -79 och gifte sig -87 i Torsö kyrka (samtidigt som min bror döptes). Dom har fyra bröder var, Mamma har två storebröder och två yngre bröder. Pappa är yngst av 5 huliganer.

För att förtjäna sitt levebröd så kör pappa lastbil och mamma jobbar som jag i hemvården (hur skulle jag annars hamnat där).
Min pappa är typ världens barnsligaste 48-åring :-) med dålig kiss och bajshumor, gud vad han har vart pinig genom åren :-). Men var det något man ville göra eller ha när man var liten och mamma sa nej kunde man alltid testa med pappa.
Min mamma är väldigt snäll och har en ängels tålamod. Ställer alltid upp när man behöver hjälp!
För att sammanfatta gjorde jag ett mycket bra val när jag valde mina föräldrar :-) för bättre kan man inte få!!!
Inte nog med att dom är toppenföräldrar får dom stor guldstjärna i morföräldraskap!



Tack för att ni finns!

Jag älskar er!

När andra ljuset brinner.....


God morgon andra advent.

Lyckades få barnen att sova till kl 08.00 så efter att ha städat upp efter Tions "morgonbestyr" och ätit välling så ligger vi nu i soffan  och väntar på julkalendern. Jag tycker att den är riktig bra!
Annars ska ju jag och Erica som sagt åka till Skövde idag och jag hoppas på att jag kommer hem med massa julklappar!!
Nu börjar det!

Kram J

Plura <3

Gud vilken mysgubbe!! Man vill ju bara krama om den där stora magen och älska honom för att han är så söt!!


Har inte hört den här låten förut men gud vad vacker.

Det bästa av allt är att vi får njuta av dom en vecka till!
Nu blir det sängen för jag känner av gårdagens slarv.

God Natt!

Nu behöver jag hjälp!

Den här giraffen från fischer price hade vi tänkt att vi skulle köpa till Tion i julklapp. Jag vet att den har funnits billigt på Ullared men när vi skulle köpa den var den slut :-(. Någon som vet var vi kan hitta den??



Kram J

Sprungit en sväng.

Har ganska nyss kommit hem från en liten runda runt hamnen och hem, kändes gött efter gårdagens alkoholintag och frossa. Hade en supertrevlig kväll med Carina, Erica och Karin. Gud vad vi åt och vad jag har luktat vitlök idag :-). Nu ska jag ta en varm och skön dusch. Längtar efter så mycket bättre, sista avsnittet idag :-(. Det måste bli en säsong två!
Imorgon ska jag och Boman åka till Skövde och köpa lite julklappar och jag ska se om jag kan hitta en ny sport bh, ni vet ju varför :-).

Kram J

Dag 2. Min första kärlek

Som några av er säkert redan vet så hette min första kärlek Thomas Billing och ni ska veta att han var sööööt! Vi bodde grannar på den tiden och jag minns fortfarande när han ringde på lågstadiet och frågade chans men det lite ovanliga är att vi höll ihop ända upp på mellanstadiet, minns inte riktigt vilket år det tog slut men det kan ha vart i fyran.  
Den första kärleken är allt bra speciell :-). Mycket pussar blev det genom åren (speciellt under den ständiga ryska posten hemma hos Camilla :-) ). När vi slutade mellanstadiet flyttade han med sin familj till Kungsbacka och jag tror bara att vi har träffats en gång efter det. Det var på en fest i Hassle sista nyårsafton innan jag och K blev tillsammans. Han blev dyngfull och vi pussade lite på varandra. Det var det kanske inte så många som visste. Efter det har jag inte träffat honom men jag kommer alldrig glömma honom och jag hoppas att han har det bra där han är idag (vad jag vet så bor han kvar i kungsbacka).

Här har ni honom i ettans skolkatalog. För övrigt är örat till höger på samma rad mitt :-).


Söt! Ja ni kan ju se på hjärtat att jag var kär.

Kram J

Hej mitt i natten!

har nyss kommit hem efter en väldigt trevlig kväll med carina, erica och karin. vi var först hemma hos erica och drog sedan ner till mumma och spelade spel. vi tog en skön promenad hem, ja i alla fall vi som har två fungerande ben. nu blir det sängen. god natt!

Nu blir jag nästan förbannad, eller jag blir förbannad!

Ok jag fattar att jag är lite sent ute men jag har inte hittat något till T som han kan ha på sig på julafton så jag gick in på H&M:s sida för att se om jag kan hitta något. Jag kanske är knäpp eller är det sant att dom har fem överdelar och fem underdelar att välja på????????? Helt sinnessjukt ju. Ska dom börja med sommarkläderna nu eller???? Och inte en enda liten skjorta utan bara några fula munkisar och bodysar.
Jaha Tion, det får bli blöja och skor på julafton för det har jag köpt.


Tions juloutfit blir dessa skor, blöja och tomteluva ;-).

Nä nu ska jag ta mitt humör och gå in i duschen.

Kram J

Ikväll är det party party!!

Vuxenkväll, hur underbart är inte det ibland?? Ska hem till Erica och äta gott, dricka gott och UMGÅS!
Försöker få upp partykänslan men det är lite svårt när man har en sovande kotte i knät :-). Den här hjälper i alla fall lite.



Någon som ska till statt idag??

Ha en trevlig kväll!

Kram J

På fredag äts det korv inte kyckling!

Ja idag har jag och barnen ätit rester av gårdagens ungsstekta falukorv med potätemos. Jag är nog så lite korvmänniska man kan bli och det enda jag äter är korvstroganoff och hårt grillade tjocka korvar med smak med stark senap på!!!! Men här kommer ett tips (kommer från svärmor).
Jag vet inte hur ni gör när ni gör falukorv i ugnen men jag skär i alla fall skåror i den som jag duttar ner ketchup och senap (stark) i. Här kommer det smaskiga, tärna äpple, tomat och lök och blanda i creme fraiche och bostongurka i detta. Salta och peppra efter smak (jag saltar inte alls efterom lillebror ska äta). Denna goja lägger ni sedan runt korven i formen och på med riven ost och in i ugnen.Tion älskade det :-). Det blir mumma med potatismos till och ännu mera bostongurka. Bostongurka är banne mig underskattat!

Ät körv!

Kram J

Dag 1. Om mig.

Ja vem är jag nu då???

Jag är en glad tjej på 25 vårar ;-). Jag bor i Mariestad i ett lite lagom litet (eller lite för litet men jag försöker va lite possitiv här) hus tillsammans med Kristian 25, Melvin 3, och Tion 8 månader, mina tre barn ;-). Just nu är jag mammaledig men när jag inte tar hand om barn tar jag hand om gamla (oftast) damer och herrar på mitt jobb i hemvården.

Jag är barnsligt förtjust i Hello Kitty och Betty Boop och älskar rosa, rosa och ännu lite mer rosa. Tycker om att baka, pyssla, fynda på loppis, äta glass i hamnen (på sommaren), sola på stranden (också på sommaren såklart), skratta med mina vänner och kramas med mina killar. 
Jag har världens sämsta morgonhumör och fungerar inte fram till kl 11.00. Fråga bara K. Har lite hetsigt temperament men annars tror jag att jag är ganska snäll.

Jag är svag för nybakt vitt bröd med smör på och cream cheese chips men gillar inte sallad som består av enbart sallad, gurka och tomat (liten pik till min kära sambo men det är helt sant).
Jag är en riktig kärleksnörd som fullkommligt älskar kärlekssåpor som ensam mamma söker och bonde söker fru. Annars gillar jag svensk film och svensk musik bäst. Några favoritartister är Lars Winnerbäck, Lisa Ekdahl och Melissa Horn.
Gillar att läsa böcker och det mesta går ner men numera orkar jag typ läsa max två sidor innan jag däckar. Älskar förövrigt att gå och lägga mig på kvällarna, lätt det bästa på hela dagen.

Ja det var det viktigaste ;-) så nu känner ni mig rätt igenom!
Eller jag hatar att diska, det är viktigt (tack gode gud för att vi numera har diskmaskin).

Kram J 


Sprider sig som pesten!

30 dagar sprider sig som pesten i bloggvärlden och nu har jag blivit smittad!! Under 30 dagar kommer ni få lära känna mig lite bättre.

Dag 01 – Om mig

Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag i dag

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – Min dag

Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Ett ögonblick

Dag 09 – Min tro

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Dag 11 – Mina syskon

Dag 12 – I min handväska

Dag 13 – Den här veckan

Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?

Dag 15 – Mina drömmar

Dag 16 – Min första kyss

Dag 17 – Mitt favoritminne

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Den här månaden

Dag 21 – Ett annat ögonblick

Dag 22 – Det här upprör mig

Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Dag 25 – En första

Dag 26 – Mina rädslor

Dag 27 – Min favoritplats

Dag 28 – Det här saknar jag

Dag 29 – Mina ambitioner

Dag 30 – Ett sista ögonblick


Hur går det nu med vikten???

Såg att det var väldigt längesedan jag uppdaterade er om hur det går med vikten så jag ställde mig på vågen idag och den visar 65,7. Det går sakta, sakta åt rätt håll :-). Även om det känns lite omotiverande att det segar sig så men å andra sidan så får jag ju skylla mig själv för jag unnar mig ju det jag är sugen på. Men hellre det då! Man får ju se det som ett långsiktigt mål. Nästa delmål är ju i alla fall 65,0 till nyårsafton.

Kram J

Slarvgubbar gillar vi inte!

Igår när jag skulle va ett gott föredömme för mina barn och ta med dom och slänga skräp på sorteringen så gick vi bakom en gubbe på stockholmsvägen. Rätt var det är så slänger han ner en ölburk på backen som han trampar på så den blir platt. Jaha, tänkte jag han vill nog bara att den tar lite mindre plats. Men inte då han lämnar den där mitt framför oss.
Här försöker jag lära Melvin att man inte ska kasta skräp i naturen så finns det sådana slarvgubbar. Jag hade ju inte så mycket att välja på, det var ju bara plocka upp den och bära med den till sorteringen. Hade jag vart lite modigare så hade jag sagt till honom att han glömde något men det vågade jag inte.
Mina fördommar säger mig att det inte var sista ölen han tog den dagen, det klirrade bra i påsen han hade i cykelkorgen (kanske inte första heller). Men han får ett litet plus i kanten för han hade cykelhjälm!!

En fånig sak att störa sig på kan tyckas men det är ju så onödigt och varför skulle han trampa på den om han ändå tänkte lämna den????

Skitgubbe!!!!

God morgon förresten!

God morgon torsdag!

Lyckades få barnen att ligga kvar i sängen till kl 08.00 (i och för sig vakna) och nu har vi klätt på oss, ätit välling och tittat på dagens avsnitt av julkalendern. Jag tror jag kommer gilla den. Vad tycker ni, hiss eller diss?? Nu ska vi äta lite frukost innan vi packar vagnen full och går och handlar och slänger skräp på återvinningen.
När vi kommer hem ska vi baka :-).




Kram J

Onsdagkvällarna är inte så fräscha!!!

Då brukar ju jag träna så svetten sprutar och hinner inte duscha där för K ska iväg och träna. Mitt pass är slut 20.15 och K:s träning börjar 20.30 så vi möts i dörren. Oftast så är både Melvin och Tion fortfarande vakna eftersom M är dagisledig på torsdagar. Så innan båda barnen kommit till ro och somnat så går jag runt här hemma i mina svettiga träningskläder. När barnen väl har somnat tycker jag att det det är så skönt att va ensam i lugnet så då slänger jag mig på soffan. Hur mysigt är det då?? Nu ska jag i alla fall duscha av mig och sedan blir det sängen (och jag lovar er att jag kommer va så dum att jag lägger mig med blött hår).

God Natt!

Creolgryta

Nu har vi ätit och jag är propp, det bådar ju gott när man ska hoppa och studsa.


Ser lite taskigt ut på bild men smakar mumma!

Nu drar jag och får mig lite egentid!

Kram J

Sugen på att baka.

Jag är så sugen på att baka något smaskigt som inte hör julen till. Hittade detta receptet på Cookiebrownies hos Bambi. Låter inte det sjukt gott?? Kanske får ta en morgonpromenad med barnen och handla ingridienser imorgon och göra ett frest.
Snart kommer K hem och då blir det rester, Creolgryta med pressad potatis innan jag rymmer en stund och kör medel duo.

Ha en mysig kväll!

Kram J

Sega gubben!

Jag blev så sjukt seg när vi kom hem och hade hämtat M på dagis. Ibland blir jag så trött och matt i kroppen så jag knappt orkar lyfta mina armar. Så känns det just nu. Men det är ju inget fel på mig, helt normalt med andra ord!? Barnen dom har dock MASSOR av energi, tror ni jag orkar eller???? Nä nu tänker jag sätta på hög musik och se om jag kan lura mig själv.
Tur att vi ska äta rester till middag :-). Ikväll blir det nog i alla fall en sväng till Friskis.

Kram J

Mitt senaste pyssel.

Jag gillar ju att pyssla och att använda mig av begagnat i min inredning tycker jag jag är roligare än att köpa nytt. Detta är mitt senaste pyssel.





Inspirationen hittade jag på Apans blogg men eftersom jag är lite svag för hönsnät så använde jag det istället för trådar. Hade egentligen velat ha en lite snirkligare ram men man tager vad man haver. Den kostade mig typ nada. Ramen köpte jag på Jula BK:s loppis för ett par kr, färgen hittade jag i garaget och hönsnätet stal K hemma hos Ann och Nonne.
Den hänger nu bredvid mitt sminkbord uppe i sovrummet.

Kram J

RSS 2.0