Indisk köttfärspytt
Här kommer det Lisa!!
4 port
2 dl bulgur
1 litet blomkålshuvud
400 g lamm- eller nötfärs (jag körde nöt för det gillar jag bäst)
1 hackad gul lök
smör eller olja
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
2 slantade morötter
salt och peppar
Yoghurtsås
2 dl matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
½ dl färsk hackad mynta
salt och peppar
Koka bulgur, spola sedan grynen i kallt vatten och låt rinna av i en sil.
Skölj och dela blomkålen i små buketter och slanta morötterna.
Stek färs och lök i smör eller olja.
Lägg i garam masala och gurkmeja och låt fräsa ett par minuter.
Lägg i blomkål och morötter och låt allt fräsa i några minuter.
Salta och peppra.
Blanda ner bulgurgrynen i pytten och låt den bli varm.
Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar.
Smaklig spis!
Kram J
Ordning & reda på dig du! Tackar! <3