Glöggmarinerat
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/468750/images/2012/dsc05475_182235052.jpg)
Ingredienser för 4 personer
250 g Fläskfilé, putsad
3 dl Glögg
1 msk Olivolja
2 msk Smör
Salt & peppar från kvarn
Dijonvinaigrette
1 msk Dijonsenap
1 krm socker
0,5 st. Vitlöksklyfta
1 tsk Rödvinsvinäger
1 dl Olja
Salt & peppar från kvarn
Sallad
200 g Spröda salladsblad (tex. Rucola, Mizzuna, rödbetsskott)
2 st. Färska fikon, delade
1 st. Rödlök
50 g Kryddost
Salta hasselnötter
2 dl Hasselnötter utan skal
1 tsk Vatten
Salt
Gör så här
1.Lägg fläskfilén i en bunke och slå över glöggen. Låt marinera i kylskåp i 6 timmar.
2.Sätt ugnen på 100°.och ta ut fläskfilén ur kylen och torka av den lätt.
3.Bryn köttet i het panna i både smör och olja. Salta & peppra och stek i ugn tills fläskfilén når 69° i innertemp. Låt fläskfilén svalna och ställ sedan kallt.
4.Gör dressingen genom att blanda senap, socker, pressad vitlök och rödvinsvinäger i en bunke. Vispa lätt och vispa sedan i oljan droppvis. Smaka av med salt & peppar från kvarn.
5.Skölj sallatsbladen och låt dem rinna av. Dela varje fikon i fyra delar, skiva röd löken tunt.
6.Lägg hasselnötterna i en medelvarm panna. Höj värmen och rör runt så att nötterna blir jämnt rostade. Strö över en nypa salt och häll i vattnet och rör runt hastigt. Fortsätt rör runt så nötterna täcks av saltet. Ställ åt sidan.
7.Ta fram fläskfilén och skiva tunt. Arrangera sedan salladen på tallriken med fikonen, hyvlad och smulad kryddost, fläskfilén och dijonvinaigretten. Avsluta med nötterna.
Vi skippade senapen i vinaigretten annars är rätten perfa som den är!!!
Kram J