En obarmhärtigt god tårta.

I söndags firade vi Kristian lite i efterskott och våra familjer var här på middag. Då bakade jag en tårta som jag inte gjort förut och den var god, nej den var mer än god, obarmhärtigt god är rätta ordet!!

Här har ni receptet, BAKA DEN!!

Hallon- och vaniljtårta

Tårtbotten
4 st
3 dl
2 dl
0,75 dl
2 tsk
2 tsk
3 msk

Hallonmousse
400 gram
3 dl
4 st
1 dl
1 dl
vaniljmousse
3 st
2 dl
1 dl
200 gram
200 gram
1 dl
4 tsk

Dekoration
2 dl


Tillagning
10 bitar

Tårtbotten:
1. Smörj och bröa en springform med löstagbar kant.
2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
3. Blanda de båda mjölsorterna med vaniljsocker och bakpulver i en
skål på sidan om. Rör försiktigt ned mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt
det heta vattnet och häll genast smeten i formen.
4. Grädda i 175 grader under 40 minuter i nedre delen av ugnen.

Tårtan:
1. Låt hallonen tina något, blötlägg gelantinbladen i kallt vatten. Vispa
grädden ganska hårt.
2. Hallonmousse: Värm socker och vatten i en kastrull tills allt socker
lösts upp. Ta upp gelantinbladen och låt dem smälta i sockerlagen, rör ner
de tinade hallonen. Vänd först ner en del av den vispade grädden i hallonröran,
tillsätt därefter resten av den vispade grädden. Låt detta stå i kylen
minst 30 minuter.
3. Vaniljmousse: Blötlägg gelatinbladen. Vispa två deciliter av grädden
hårt. Blanda philadelphiaost, yoghurt, socker och vaniljsocker i en skål.
Värm 1 dl grädde, krama ur gelatinbladen och låt dem smälta ned i den
varma grädden. Låt svalna något och rör ned detta i färskostblandningen.
Vänd sist i den vispade grädden. Låt detta stå i kylen i minst 30 minuter.
4. Dela botten i tre delar, bred först ut hallonmoussen, lägg på nästa
botten och bred på vaniljmoussen. Täck tårtan med vispad grädde.

Tårtan ser ju inte så rolig ut som den är så jag pimpade min med hyvlad mörk och vit choklad.

MUMMA!!

Kram J

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0