JÄSP!!!

Kom hem för drygt en timma efter en lååååång dag på jobbet och är trött i ryggen då jag haft en tung tur idag :-( så jag känner att jag lever. Här ska vi äta smaskig mat till kvällsmat. Bjuder på receptet för det här tycker jag verkligen att ni ska testa.

Kycklingpasta med marinerad vitlök

En riktig vardagslyx är denna härliga kycklingpasta. Den lagas till lätt och snabbt och smakar härligt efter veckans slit. Mafaldini är en typ av pasta, och den kan självklart ersättas med en annan sort. Rucola är en god, lite pepprig sallat som kan ersättas med basilika eller färsk oregano. Marinerad vitlök hittar du i delikatessdisken. 

 Antal portioner: 4

300 300 g mafaldini-pasta
1 1 grillad kyckling
1 1 dl marinerad vitlök
140 140 g tärnat bacon
1 1 knippa rucolasallat
3 3 dl grädde
3 3 dl kycklingbuljong
1 1 tsk paprikapulver
salt och malen vitpeppar
olivolja

Gör så här

1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.

2. Ta loss kycklingköttet från benen och skär i mindre bitar. Fräs kyckling och bacon med vitlöksklyftorna i olivoljan. Häll över grädde och buljong. Låt koka ihop i 5 minuter. Krydda med paprikapulver, salt och peppar.

3. Häll i den nykokta pastan och rucolan och blanda


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0