Det förskönade svenssonlivet

Jag har en förmåga att försöka romantisera svenssonlivet ganska mycket. Mest för min egen del, jag är inte så mån om att det behöver se snyggt ut utåt. Med romantisera menar jag att jag tänker mig svenssonlivet som så här, gröna, välmående, ständigt välskötta gräsmattor, en ständigt glödande grill, alltid nybakta bullar i ugnen i det nysåpade huset, rena barn som lyssnar på sin mamma, rena fönster, en mamma som alltid är go och glad och alltid avgudar sin familj och alltid har hemlagad mat på G. Ja ungefär så här borde det ju vara men nu ser det ju inte alltid riktigt så ut.

Så här såg svenssonlivet ut ikväll,

Pappan jobbar och mamman slösar bort barnens middagsvila på att sola på balkongen vilket resulterar i att hon kommer ut sent för att kratta frukt och klippa gräset, de lortiga ungarna roar sig med att försöka slå ihjäl varandra, blaska i grannens regntunna och äta halft rutten frukt från marken.
När halva gräsmattan (eller mossmattan) är klippt tar bensinen slut och klockan börjar närma sig 18.00 och barnen är hungriga, tvätten som hängdes ut är självklart inte torr och måste plockas ner för att än en gång hängas inomhus. In med skitiga ungar och blöt tvätt.

Få nervsammanbrott på alla leksaker som ligger spridda på hela nedervåningen. Rafsa ihop hela skiten och hitta på en sjuhundraelfte husregel som lyder att från och med nu får bara leksakerna vara uppe, i banens rum.
Steker en miljon pannkakor för du orkar inte ens fundera på att använda fantasin, själv dricker man en nutrilett vid spisen då man inte uppskattar pannkaka lika mycket som de små trollen.
Sanera två små lortgrisar, skälla, skälla, skälla lite till, sanera köket (självklart är diskmaskinen inte urplockad), tror jag passar på att skälla lite till. Hänga tvätten (passar på att ge barnen varsin tablettask så de kan få lite så här go o mysig fredagsmyskväll, självklart ligger hälften av Tions kladdiga godisar fasttrampade i mattan när man kommer ner),
Diska nappflaskorna som självklart inte är diskade innan man kan göra välling. Upp med båda barnen och det är här surmamman har chans att vända kvällen så nu läses det bok, klappas på håret, pussas och ber massor om ursäkt för att man vart så arg innan man släcker och smiter ner igen fär att halvdö i soffan med ett glas rött och en sådan där riktigt, riktigt liten ostbågepåse som egentligen var till Melvin för själv skulle man ju inte ha något!!! Kan ju tilläggas att det är fågelskit på köksfönstret också!

Suck, här har ni mig nu!!!!

Kram J

Stunder att leva för!

Ikväll har jag haft en trevlig kväll med Erica och Lisa, först kvällsfika och sedan en skön och trevlig promenad. Dagen i övrigt har vart en bra dag på alla sätt och vis, bl.a. fick jag hem en svart klänning som satt som om den vore sydd för mig, I STORLEK 36!! Ni kan inte fatta hur mäktigt det är!! Bara för att bevisa ur sjukt det här är skall jag bjuda på ett par bilder (trots att det tar emot),


Detta är jag i September 2008





Detta är jag tre år senare.

Fattar ni hur stort det här är för mig??? Det är därför det blir lite mycket viktprat här inne, för det här är STORT!!!

Kram J

Tusenkonstnär

En människa som vågar gräva i den djupaste dy och pilla på varje liten infekterad sårskorpa och på samma gång vara så stolt och sinnessjukt rolig, Mia Skäringer, helt underbar!



Kram J

Brun

Jag älskar Ane Brun, hon har en helt magisk röst!



Kram J

Nu rör det på sig igen!

Vågen har ju stått hopplöst still så gott som hela sommaren som att min kropp liksom trivdes där vid 60-61 kg men nu händer det äntligen lite och idag visade vågen vänliga 58,8 kg! Så nu lägger jag in en extra hög växel tror jag banne mig, känner att jag vill i mål nu när det är så lite kvar!

Kram J

Min älskade åldras han med!

Grattis på födelsedagen Kristian, min älskade sambo och underbare vän!



Nu skall vi gå ut på promenad och köpa bakelser att fira honom med när han kommer hem från jobbet!

Kram J


Skakar rumpa till Kapten röd!

God morgon måndag!!

Här tar vi en lugn morgon och skall snart äta frukost och klä på oss för att ta en promenad men mest skakar vi rumpa till Kapten röd, om och om igen :)



Kram J

Småbarnslivet på en pinne

Ja här har vi vart vakna i över en timma på denna lediga söndag och den yngsta av oss har redan hunnit dassa och skalla mig en gång och just nu har han väldigt svårt att sitta still, JÄSP!! Vår lördagkväll spenderades här i soffan med godis och Nils Karlsson Pyssling, känner mig bakis utan att ens druckit en droppe!!

Laddar just nu för en tur i knytteskogen, ser ut att bli regnigt även denna söndag, men vad gör man inte för sina barn!! Vem är inte sugen på att plocka på sig en massa regnkläder, gå ut i skogen, titta på en myrstack, prata med Maria nyckelpiga, samla kottar till ekorren och sjunga en sång där vi dessutom måste närma oss varandra, ja vad gör man inte för sina barn?!

Låter jag bitter? Det är jag inte men just nu lite trött då Tion håller på och pucklar på sin storebror med en ljuständare!!!

Det är tur att de är så söta annars hade jag sålt dem på tradera för en krona styck ;)!!

(Småbarns)livet på en pinne and vi löv it!!!!

Kram J

Vackert och vemodigt

Här råder lugnet, barnen sover och Kristian är inte hemma. Jag har just slötittat på Go'kväll som avslutades med den här underbara rösten,



Fantastiskt vackert och vemodigt, jag njuter!!

Kram J

100 bast!!

Just nu håller jag på med den här helsköna boken,

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Beskrivning:

Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem han tänker ska bli hans sista anhalt på jorden. Problemet är bara att hälsan vägrar ge vika, och en dag bär det sig inte bättre än att det är dags för honom att fylla tresiffrigt.
Pompa och ståt väntar, med kommunalråd och lokaltidning på plats. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret. Därmed är han på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. I hastigheten råkar Allan få med sig en väska som han bara skulle vakta ett slag och strax har han både tjuvar och poliser efter sig.
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann handlar om en månadslång jakt genom Sverige på Allan och hans nyfunna vänner. Men boken är också en resa genom 1900-talet - den oändligt sorglöse Allan Karlssons livsresa.
Hur kommer det sig egentligen att Allan äter middag med blivande presidenten Truman? Och får lift med förre premiärministern Churchill? Och åker flodbåt med ordförande Maos unga hustru? Eller för den delen att han tillbringar flera månader med att vandra över Himalaya?
Trots att Allan är fullständigt ointresserad av politik och religion tycks han ha påverkat de flesta av det förra seklets stora händelser i världen. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara. Och nu är han lös igen.

Helt makalöst trevlig bok, läs den vet ja!!

Nu ska jag snart krypa ner i sängen och göra just det och vet ni, imorgon har jag SOVMORGON!!

Kram J


EFTERLYSNING: Händig person!!!

Risken är att jag inte överlever om jag inte får en sådan här lampa till sovrummet!! Frivillig?? Jag betalar självklart för att få den gjord!!!

Kram J

Vi sitter i samma bil....

Åker bil med Melvin, Ann och Nonne och är på väg till Habo för att fira Flisan. Trött så det förslår! Kristian och Tion är redan på plats och har hjälpt Johan och Uffe med husbygget. Jag och Melvin startade vår dag med en regnig stund i knytteskogen, vad gör man inte för de små liven ;).


Me like!!!

Nu ska vi kalasa!

Kram J

60,0

Jippi!!!!

Vågen visade idag 60,0 så nu rör det i alla fall på sig, bara 5 kg kvar till nyårsafton :).

Kram J

Det är tyst och luktar muffins!

Halloj!

Här är det tyst då båda barnen vilar middag och Kristian har åkt till jobbet. Själv jobbade jag bara till 12.30 idag. Det är bara ljuden utifrån som smiter in genom ytterdörren som står öppen och Melissa Horn på väldigt låg nivå som låter. Det luktar nybakta muffins för jag var tvungen att rädda (bl.a.) hallon ur frysen som troligtvis Kristian eller kanske Tion lämnat öppen igår kväll :-P. Ni kan ju tänka er hur det blev. Får nog ta med mig muffins till jobbet då jag har en straffika att bjuda på (det är någon smart människa som kommit på att man ska bjuda på fika om man får med sig nycklar eller jobbtelefon hem).

Kram J

I want them so bad

Dessa stövlar blev jag tokförälskad i när vi var i Skövde på matfestivalen, ååå vad jag vill ha dem!!

High boot
999:- på Din sko


Kram J

Nu börjar allvaret!

God morgon!

Idag började Kristian jobba efter sin pappaledighet och sängen var tom när Tion väckte mig vid 07.00. Helgen gör sig påmind och jag är riktigt, riktigt trött!! Tror i alla fall att jag skall ta med mig barnen ut på en promenad. Idag jobbar jag kväll så barnen får vara på dagis en så tråkig tid som 15.30-17.30.

Nu får det bli frukost!

Kram J

Edblad

Imorse bläddrade jag i Lisas kataloger från formexmässan, däribland Edblads katalog där jag kärade ner mig i ett armband, nämligen det här,

Belt matt steel bracelet PG 6

Inne på deras webbshop hittade jag även det här som inte skulle vara fel att ha.

Nora black bracelet PG 5
Så snyggt!

Var även inne en sväng i deras butik i Stockholm och klämde lite på det översta och jag blev inte mindre sugen om jag säger det så. Fick även veta att 15 kvadrat här i stan är återförsäljare. Kanske får ta mig en titt där inne.

Kram J

Trött efter en helt makalös och underbar helg i Stockholm

Just nu sitter vi på tåget på väg hem och jag är heeelt slut! Sprang milen på 62 min vilket blev både längd och tidsrekord för min del, jag hade ju aldrig sprungit en mil förut så jag är nöjd. Sedan bjöd kvällen på tapasmiddag, någon öl för mycket och dans på Berns till kl 03.00 innan vi tog oss hem till Karin och kröp ner under våra täcken, då var kl 04.30. TRÖTT!!! Det har vart en helt underbar helg och det har jag mina fina vänner att tacka för så, TACK!!

Nu tror jag att jag ska lura en stund!





Kram J

Nu åker vi tåg!!

Just nu sitter vi på dagens andra tåg och ska snart åka vidare mot Stockholm och Karin! Längtar just nu efter lite mat och att få krypa ner på madrassen och gosa med Camilla ;). Imorgon smäller det, vi startar kl 13.25!

Kram J

Mammasöt, bra eller dåligt!!

En av Kristians yngre kompisar hade beskrivit mig så här för sin tjej, hon är söt, MAMMASÖT, ja inte som en gammal mamma men ja som en söt mamma!

Hur fan ska man ta det?? Vill man vara mammasöt? Visst det är det trevligt att någon tycker att man är söt men hallå, MAMMASÖT!!! Som jag sa till Maria när vi var o fikade förut, vad hade jag vart om jag inte hade haft barn? Fortfarande mammasöt?? Känner att jag hakat upp mig lite på detta!

Nu ska denna mamman kliva in i dushen!

Kram J

Helt underbart Clara!!!!!

Det som Clara skriver är härligt sant och jag håller med om i alla fall en sak, någon som kan gissa vad :)??? Livets skola behöver inte alltid vara så hård och svår, ibland helt enkelt bara just så här!!!

Kram J

Höga förväntningar!

Har sjukt höga förväntningar på helgen som kommer! Det bär nämligen av till Stockholm med töserna för att springa tjejmilen och kalasa till det!

Packar och taggar mig till den här låten, bäst just nu!!



Kram J

RSS 2.0