Ann 50 år!

Här kommer lite bilder från vårt överraskningsfirande för Ann förra måndagen.


Här ute på Laxhall satt Ann och trodde att hon och Nonne skulle äta middag bara dom två när vi stormade in :-).

 
Johanna, Ola, Lena och Josefin.


Mindre seriösa bröderna Fäger.

 
Bengt, Monica, Annbritt och Yngve.


Lizette och Flisan


Grabbarna med farmor och farfar.

Efter middagen på Laxhall hämtade vi tårta i vår kyl som  vi åt hemma hos Ann och Nonne.

 


50-åriga födelsedagsbarnet.


Kusinmys i soffan.


Kram J


72,2

Har ju inte lagt upp veckans vikt kom jag på. Vågen visade 72,2 så nu har jag 2,3 kg kvar till nästa delmål :-).


Förlåååååt!

Snacka om att jag är en riktigt kass bloggare just nu :-( men det fina vädret gör ju inte att man är supersugen på att sitta inne framför datorn.
Enda anledningen till att jag gör det just nu är att jag ligger i sängen med en liten grinig kille på magen. För första gången i hans tremånadersliv är han riktigt tjurig.
Vi har en liten misstanke om att det kan vara något litet på g i underkäken men vi är inte säkra. Arg är han i alla fall, det är vi säkra på. Just nu sover han i alla fall vilket han i och för sig har gjort ganska mycket idag, är det någon som vet om dom kan bli trötta när dom får tänder???? På Melvin märktes det nästan aldrig något.

Idag har det blivit lite ommöblering här hemma då vår byrå fått flytta in i killarnas rum (ja Tion ska ju också bo där inne om ett tag är ju tanken) så nu har vi en skitful gammal skruttbyrå i vårt rum :-(. Men grabbarna var i stort behov av plats för sina kläder. Sedan åkte en hylla från M:s rum ner till hallen och där passade den riktigt bra.

Annars har jag börjat måla inne i lekstugan idag, det ska bli VITT! Min tanke är att det ska vara färdigt på insidan till M:s födelsedag den 17/7. Men färgen tog slut för mig så nu ligger jag här och päser :-).
Ska försöka lägga in lite bilder från Anns födelsedag och midsommarafton ikväll (men jag lovar inget).

Kram J

Sommarlov!!!!

Nu är det sommarlov här hemma :-). Melvin gick sin sista dag på musslan igår och belönade sina fröknar med chokladstrutar från Åre chokladfabrik. Dom är så söta så det förtjänade dom! Efter sommaren börjar han på en annan avdelning. Imorgon jobbar K sin sista dag innan han börjar sin sexveckorsledighet :-). Tänk vad skönt vi kommer ha det. M började sommarlovet med att vara vaken till 23.30.

Nu underhåller M mig och T med ljuv musik på sin keyboard och nu ska vi snart äta frukost.

Kram J

God morgon onsdag!

Har just ätit knäckemackor med ädelost på till frukost :-) och njuter lite av lugnet för snart är det dax att väcka grabbarna. Idag är Melvins sista dag på dagis, sedan är det SOMMARLOV!!! Jag och Tion börjar med en promenad men sen tror jag vi behöver va hemma och tvätta lite.
Slutar K i tid kanske jag drar och simmar ikväll.

Kram J


Hahaha!!!!

Hur härligt är inte det här??????


:-)

God morgon!

TRÖTT!!!!!!

Vi överraskningsfirade Kristians mamma som fyllde 50 år igår ute på Laxhall. Det blev väldigt lyckat och trevligt. Dock var kl tolv innan vi kom i sängen så idag är jag halvdö. Mer om firandet och bilder kommer senare för nu ska jag äta upp min frukost innan vi går ut en sväng i det fina vädret :-).

Ha en bra dag!

Kram J

Det pekar nedåt och uppåt.

Japp min våg pekar nedåt och Tions pekar uppåt :-). Idag vägde jag 72,6 vilket är -0,9 sedan förra veckan :-).

Vår dag började med en skön morgonpromenad med mormor och efter det packade vi snabbt in oss för att sola lite och äta lunch på stranden :-), premiär för i år! Efter det åkte vi lika snabbt för att hämta M på dagis innan vi åkte till BVC. Idag var det dax för stick i låren också :-( det var inte kul tyckte T. Nu sover Grabbarna en sen middagslur och jag ska hoppa in i duschen för snart...........hi hi!!!

Kram J

Börjar dagen som jag slutade gårdagen

Med en fin låt med Ane Brun.



Jag vet att jag haft med den här låten här förut i den där fina reklamen för Björn Borg då två präster gifter sig (det är lätt den vackraste reklamen någonsin) men den är så fin så den är värd att spelas om och om igen!

God morgon!

Goosebumps!!!

Avslutar med en sjukt fin låt!!!



God Natt!!

Student 2010

Jag har ju inte hunnit skriva något om studenten så här kommer lite bilder (på order av mamma Lena :-) ). Både Johanna (K:s kusin) och Hilda tog studenten i Skövde den 4/6.


Johanna

 







 



 


Thomas och Tion chillar efter god mat!

Tyvärr glömde jag kvar kameran ute i Äskekärr när jag och Melvin åkte in till stan för att fira Hilda :-(. Men här kommer bilder på båda fina tjejerna innan balen.


Johanna och Hilda








Fina paret!!

Kram J

Trötta bröderna Fäger (de små :-) )

Så här såg det ut här i soffan för en liten stund sedan. När blev Melvin så stor??????????


Underbara så troll! Gud vad jag älskar er!!!

Vänner.


Triss i goa grabbar!! Bilden är tagen i fredags kväll när dom var här på middag. Kvällen var nästan slut så pyjamasarna hade åkt på.

Grattis Sigge som fyller 2 år idag!!

Kram J

Regn :-(

Självklart regnar det bara för att jag ska ta med mig grabbarna och titta på när K spelar fotboll :-(. Igår hade vi Emil, Carina och grabbarna här på middag och jag tog en rolig bild på de tre största grabbarna som jag visar senare. Nu är dom ju fyra grabbar så jag håller tummarna för att det lilla grynet i Carinas mage är en tjej den här gången. Snart får vi ju veta :-) så spännande. Nästan mer spännande än när jag väntade Tion för jag var ju säker på att han var en pojk :-).

Nu måste vi snart dra på oss regnkläder och bege oss iväg.

Ha en bra dag!

Kram J

Jag klarade det!!!!

Idag visade vågen 72,9 vilket betyder att jag gått ner fem kilo som jag skulle till midsommar :-). Gud vad skönt!!!! Mitt nya delmål är att jag ska gå ner tre kilo till den sista augusti. Kör lite lungt i sommar för man vet ju hur det är med sommar, mycket grill, fika på stranden och GLASS.

Kram J

Jag gört själv......

Jag tänker slakta den där j***a kirskålen själv. Har börjat och redan fyllt TRE säckar och det är inte ens en tiondel av all kirs vi har. Då kan ni tänka er hur mycket det är!!!! Så är det någon som känner sig lite arg så kom hit och ta ut ilskan på min kirs bara!!!!

Nu ska jag snart byta om för jag, mamma och Melvin ska åka på friskis & svettis.
Blir det lika fint väder imorgon så drar jag med mig grabbarna till ekudden så kan dom bada när jag simmar.

Ta en mysig kvällspromenad om ni har tid (och ta en glass i hamnen :-) ) för kvällen är ju underbar.

Kram J

Kirskålsutrotare, någon???

Vi har förbannat mycket Kirs :-(. Hatar Kirs!!!

God morgon torsdag!

Här har vi helg redan hela familjen :-) supermysigt.

Dagen började med en promenad för mig och Tion innan frukost.
Nu ska jag gå ut och klippa gräset och efter det blir det att städa lite så vi kan vara lediga hela helgen :-).

Ha en bra dag!

Kram J

Vi myser massor!

God kväll!

Har just tittat färdigt på Greys. F*n vilken bajsserie (not) jag lipar ju till varje avsnitt, inte minst idag.

Skulle ju berätta om vår mysiga dag som vi hade igår. När jag och Tion hade hämtat Melvin på dagis promenerade vi till biblioteket och lånade lite böcker till M och jag reserverade den 2:boken i Hammarbyserien (den som min syster har men bustrollet Liam sabbat :-) ).
Efter det gick vi och handlade korv med bröd för strax efter 17.00 lastade jag vagnen full och tog med mig M och T ut till Ekudden där vi drog igång grillen innan K kom efter jobbet. En mysig stund som vi avslutade med att synda glass :-). Självklart hade jag kameran med mig, lika självklart är att jag glömde bort att använda den :-(.

När jag och T hade hämtat M på dagis idag så gick vi ner till stan och mötte upp Maria. Vi tog oss en promenad ut till Bäcken där vi fikade i solen. Melvin lekte med en massa barn och avslutade med att kasta kläderna och ta årets första dopp :-).


Tion och Maria myser i solen på Bäckens brygga.


Strax efter detta åkte resten av kläderna av men dom bilderna hamnar bara i familjealbumet :-).

Tack för en mysig eftermiddag Maria!!!!

Nu är det nog dax att göra natta här för både T och K sover i soffan :-).

God natt!!

Uppe FÖRE tuppen!

God morgon onsdag!

Här blev det tidig start på dagen då hela familjen var uppe 6.40. Men det gör inte så mycket för solen skiner idag. Hade tänkt att berätta om vår mysiga kväll igår men det får bli senare för nu ska jag sätta på frukostägg. Idag är det Melvins sista dagisdag denna veckan och efter nästa vecka blir det sommarlov :-).

Kram J

Blessed

Ja vi har blivit välsignade med en riktigt härlig liten skrutt :-). Han ler hela dagarna och är sjuuuuuukt nöjd (förutom när pappa inte är hemma och mamma lagar mat, städar eller äter för då måste man strejka lite). Sover hela natten i sin egen säng utan minsta lilla knyst (trötta mami gillar) vaknar först fram på morgonen och vill ha lite mat för att sedan somna om. Vill man ha riktigt lång sovmorgon så lägger man över honom i vår säng och han däckar på sekunden och sover till 10.00. Inte en enda gång har han vart ledsen utan att vi vet varför och vi har aldrig behövt bära omkring och vagga på honom för att trösta honom.
Jag visste inte att det fanns bebisar som var så lätta att ha att göra med :-). Det är ju bara att njuta för en dag kanske det svänger. Jag skriver detta så jag kan titta tillbaka och minnas när treårtrotset kommer och när han blir femton och tycker att morsan är pinsammast i världen :-).


Så här ser jag ut mest hela dagarna.

Gud vad jag älskar mina underbara killar!!!

Njut av era barn så mycket ni kan!

Kram J

Blommor!

Färska blommor hemma är så härligt och K har haft med sig blommor hem två gånger på några dagar :-).
När dom väl börjar nicka är det ju bara klippa av dom och lägga dom i vattenbad.







Jag har insett att jag börjar bli gammal när det kommer till blommor. Förr föredrog jag gröna växter hemma men nu får det gärna blomma lite (innom vissa starka gränser) och jag har blivit sjukt förtjust i pelargoner som jag tidigara HATADE!!!
Först smög det sig på lite med vita och rosa (mårbacka, i love). Nu har det till och med smugit sig in en cerise i mitt vardagsrum. Kom till och med på mig själv med att stå och drömma om ett lantligt, vitt kök med RÖDA pelargoner i fönstrena när jag var på plantagen förra veckan. Jag är ju snart tant i den här takten ;-).
Den enda färgen jag bara inte tål på pelargoner är typ aprikos om ni fattar vad jag menar och en sådan råkade jag få med mig hem från plantagen i tron om att den var rosa. Så den bor nu ute på vår uteplats och vem vet, i slutet av sommaren kanske jag älskar den.

En annan blomma som jag hatade tidigare är tulpaner och nu måste jag ha tulpaner så ofta som möjligt när det är säsong. En blomma som fortfarande inte kommer in i mitt hem (jo kanske men då får den stå bakom gardinen) är röda julstjärnor. Men även där börjar jag vekna för jag tycker att vita är lite fina.

Det var till och med så illa att jag och Erica gick och pratade blommor på vår promenad i söndags och när vi kom på oss var vi tvugna att snabbt byta samtalsämne och prata om mobiltelefoner istället :-). Hur vuxet kändes inte det eller???????

Tack för fina blommor Kristian!!

Kram J

Premiär!

God morgon tisdag!

Ute är det ett underbart väder och jag sitter och äter frukost och ska snart dra iväg och simma. Det blir premiär i bassängerna ute. Vi får se om jag kommer frysa ihjäl men det är ju i alla fall sol :-).
Det finns inget skönare att börja dagen med än att simma!

Kram J

Lunch i solen :-)

Jag och Kristian tog med oss Tion på en skön promenad och nu har vi ätit goda wraps i solen. Smaskigaste wrapsena gör man (om jag får välja) så här: bred pesto på tortillabröd, fyll med kyckling, tomat, avokado, rödlök, fetaost, solt. tomat och ruccola och vik ihop. Rulla in den i plast så blir den perfa på picknicken!! Blir bara godare om den får stå en stund.
Kristian håller inte riktigt med mig så han kör sin med guacamole istället för pesto och riven ost istället för feta. Sedan gillar han inte soltorkad tomat och avokado så det brukar han skippa (kräsnis). Smaken är ju som baken men mitt alt. är lätt bäst ;-).

Testa får ni se!

Jag gillar wrapskonceptet så har ni några smaskiga recept så tar jag gärna emot det. Smidigt att ha med till stranden i sommar.
Snart är det dax att hämta storebror på dagis och då tror jag vi ska gå och köpa jordgubbar!

Kram J

Det närmar sig!!!

Ja både midsommar och målvikten -5 kg närmar sig :-). Denna vecka visade vågen 73,5 vilket är -0,6 denna veckan. Så nu har jag bara 0,6 kg kvar till delmålet som är 72,9 och det tänker jag bara klara!!!!! För Kristian går det också bra, han har bara 0,8 kg kvar!

Gissa om vi är glada!! Nu J***ar.

Kram J

Gött!!

Då var nedre plan grundligt sanerat och det tog bara TVÅ dagar :-). Nu är det bara övervåningen kvar men den spar jag till imorgon.
Idag sålde vi vår gamla vagn och fick det priset vi ville ha, så det känns gött! Den har mest stått ute i garaget som ett dåligt samvete (varför slänga ut pengar på en ny vagn när man redan har en) och vart ivägen. Vi gick bara 900 back på den och det känns ju rätt ok med tanke på att den är tre år gammal.

Just nu sover båda grabbarna men snart får jag ta och väcka dom för jag tänkte vi skulle åka ner och ta en titt på studenterna som ska åka på balen. Det är härligt tycker jag!!!!! Alla är så fina och glada!

Ha en bra kväll!

Kram J

Jag blundar!

God morgon lördag!

Usch vad det behövs städas här hemma! Jag vill bara blunda och gå hemmifrån så jag slipper se det :-(.

Vi är trötta!

Melvin sover i soffan och Tion sover på min mage och jag är hur trött som helst. Vi har vart i Skövde och shoppat med Erica och Liam idag. Grabbarna var superduktiga!!!

Grattis till alla som tar studenten idag!

Kram J

Härlig låt!

Jag lämnar er och åker och tränar men först en bra låt!!!


Fiiiiin!

Kram J

Jobbfest!

Nu har jag klippt gräset och legat på knä och rensat rabatter en bra stund så nu har jag slängt upp fötterna på bordet. Kristian åkte just iväg på fotbollsträning och Ann har lånat med sig grabbarna en liten stund så att jag kan träna. Herre gud, hur ska det här gå :-) (jag menar träningen såklart)????

Här kommer lite bilder från vår trevliga jobbfest i förra veckan.

(självklart kan man klicka på bilderna för att förstora dom)

 
En stor del av gänget. Marita och Madde


Strandgruppenbrudar! Anna, Malin, Karin, Tess och Britt.

  
Annelie, My, Margaretha, Britt, Monica, Eva, Anna-Karin och Annika


Lisa

Själklart var vi tvugna att leka lite också :-).


Britt och Margaretha.


Kristina

  


Margaretha, Monica, Anna-Karin och Mammis.


Jag tror att Sara älskar mig :-).

   



  
Närkontakt är mysigt!!




Mikael (The Boss, den bästa man kan ha) mamma och Tess.

  
Sara, mamma, Margaretha, May-britt, Mikael, Marita och Madde.


Lisa, Anna-Karin och Annika.

Kram J

Klänning, check!

Nu har jag köpt mig en klänning till Camillas 25-årsfest :-). Nu är det bara Kristians outfit kvar men vi har en teori där.

Nu ska jag dra på mig gummistövlar och klippa gräset.

Kram J

Skatteåterbäring :-) och tandläkaren :-(

God morgon torsdag!

Yes, idag kommer skatten. Hur gött är det eller?? Det tråkiga är bara att jag ska till tandläkaren och laga ett hål som vi inte kunde laga när jag var gravid för jag orkade inte ligga på rygg så länge.
Just nu skiner solen och jag hoppas det håller i sig hela dagen för i kväll tänkte jag släpa med mig syster yster på friskis & svettis :-).

Ska försöka lägga in lite bilder från vår trevliga fest med jobbet i förra veckan.

Ha en bra dag, snart är helgen här!

Kram J

Skämmes ta mig f*n!!!

Och ja det gör jag men jag visar er ända så ni förstår allvaret i mitt problem

 
Noll ordning och reda.

 
Skohyllan på första bilden fanns när vi flyttade in och den är riktigt bra men den hade behövt va dubbelt så lång och dubbelt så hög!!!

Det här är den enda skoförvaringen som jag har här nere i garderoben under trappan men jag behöver ha mer.
Så hjälp mig nu!!!!!

Kram J

Skoförvaring sökes!!!

Ok, jag har gott om skor och har väldigt svårt för att slänga när det inte är något fel på dom. Dock har vi väldigt dåligt med förvaring (även K har mycket skor). Så är det någon som har ett riktigt bra tips på skoförvaring så tar jag gladeligen emot det.

Tanken är att vi ska köpa det här skoskåpet från IKEA och ha i hallen men det rymmer bara 8 par skor (7 av mina och 1 av Kristians ;-) ) och det räcker ju inte långt.

SKÄR Skåp med spegel vit Bredd: 53 cm Djup: 19 cm Höjd: 187 cm

Just nu har jag tio par skor i en hög i hallen här nere och tre par i hallen där uppe och jag vet inte vad jag ska göra med dom så hjäääääääääälp!!!!! Kristian blir galen på mig.

Kram J

Av mina fina grabbar.

Detta fina halsband fick jag av mina godingar på morsdag :-).


Det är gjort av glas och är köpt av Bodil, samma som gjort mitt andra halsband. I Löööööööv it!!!!!!

Kram J

Stulen post!!!

Är så förbannad!!!!!!!

I onsdags tittade jag i brevlådan innan jag skulle gå och hämta M på dagis och såg att det fanns post och tänkte att jag skulle ta in det när vi kom hem vilket jag glömde. Sedan trodde jag att K hade tagit in posten men när jag i helgen frågade honom efter rakblad som kom med posten sa han att han inte tagit in posten. Någon har med  andra ord snott vår post!!!!!!! Förmodligen natten mellan onsdag och torsdag för den var borta när vi tog in morgontidningen på torsdagen.
Jävla människa!!!! Har en liten misstanke om vem det kan va men är inte säker men när vi flyttade hit blev vi varnade av grannar att en psykiskt sjuk person som bor lite längre bort brukade rota i folks brevlådor och ta post. Vad gör man????? Det störande är att jag inte kan minnas vad det var i lådan mer än rakbladen men jag vet att det var mer :-(.
Det är inte första gången någon rotar i vår brevlåda heller för tar vi inte in vår reklam på söndagen händer det titt som tätt att högen ligger på grindstolpen i stället.
Ett alternativ är ju att skaffa en låsbar brevlåda som våra grannar gjort men nu har vi ju en så fin brevlåda från Bruka som jag letade efter länge så det tar ju emot att byta ut den :-(.

Arg är jag i alla fall både på mig själv som glömde bort att ta in posten men ännu argare på en störd människa som inte vet vad som är mitt och ditt!!!!!!!!!!!!

Postis

Har ganska nyss kommit hem från en snålpostsrunda och en sak är säker, snålpost är bra skit det!!! Inte nog med att vi sparade in några kr på portot så fick jag mig en ordentlig promenad och dessutom fick jag njuta av en fin solnedgång :-).

Nu blir det bok i sängen. Håller just på med den här boken som jag lånat av min mamma. Riktigt bra, lite skit att Erica har andra boken i serien och Liam har dragit ur två viktiga sidor och demolerat dom totalt :-). Lilla trollunge!!

Pepparkakshuset

God Natt!!!


Sakta, sakta men säkert....

Missade ju att skriva min vikt förra veckan men vågen visade exakt samma denna vecka, nämligen 74,1 vilket innebär ett enda litet störande hg kvar innan jag fått bort alla mina gravidkilon från graviditeten med Tion. Nu har jag 1,2 kg kvar till min "midsommarmålvikt" som är 72,9. Det går mycket, mycket sakta men säkert!!

Håll tummarna för mig.


Om jag fick välja!!

Finns det någon som inte har en person vars utseende man skulle önska???? Jag har i alla fall två. Min ena är en tjej här i stan men jag nämner inte vem för jag vet inte om hon vill bli nämd men hon är i alla fall brutalt vacker!!!! Mitt andra önskeutseende är snygga Petra Tungården på bubbleroom. Den tjejen har ALLT, hon är snygg, vacker och lagom kurvig. Ja ja det är ju bara fortsätta drömma och göra det bästa av det som gud gett mig (eller mammis och pappis).

Är det någon av er som har ett drömutseende????

Kram J

By the way, förlåt för att det vart dåligt med inlägg men jag skyller på det fina vädret :-).

RSS 2.0