I'm not blue

God morgon!

Sitter och målar naglarna blå, för lat för mina naglars bästa tog jag samma färg som jag redan hade och målade över, inte bra! Martina skulle gråta blod om hon såg mina naglar ;) skulle verkligen behöva göra ett besök hos henne! Ja ja, my nails are blue, i'm not!!

Här hemma har vi inte kommit längre än till frukosten och jag till min andra kopp kaffe men nu skall vi göra ett ryck och se vad dagen har att erbjuda!

Har testat min nya kamera nu på morgonen så här kommer lite morgonbilder,


Den morgonfrillen är inte att leka med.


Gröt med kli, fikon, gojibär, kanel och ksrdemumma är smaskens tycker både jag och barnen.


Macka med stekt ägg, det är ju lördag!



/J

Mitt arma jag!!

Jag är så trött, SÅ TRÖTT!!!! Har jobbat till 16.30 och burit flyttkartonger och sprungit i trappor ikväll. Det är Erica och Liam som ska bli sambos med två grabbar :). Ljus och fin lägenhet i hamnen.
Ligger med fötterna på bordet och ett glas vin i handen men sängen hägrar så jag blir nog inte långvarig i soffan.

Trevlig helg på er och god natt!

/ J

Fredag - som jag har längtat!

Jag har längtat hela veckan och den har vart lång!!! Mitt jobb är kul men vi har haft så mycket att göra hela veckan så jag är helt slut och förra helgen var det bara en massa kalas hela tiden men den här helgen ska jag vila, vila och vila lite till (jaja jag skulle behöva städa också :P ).



Ha en fin fredag, nu ska jag klä på mig innan jag tar mig en promenad bort till jobbet!

/J

Barnkalas

Såg att Underbara Clara tipsade om den här fina boken, jag vill också ha!!!

 9789163396120

200 kalastips, vem behöver inte det?

God Natt!

/ J

Om vi vände om nu skulle vi aldrig se.....

Lyssnar på ikväll och får gåshud.



Det finns inga skäl o blicka tillbaks
Ångra dig, jag skulle aldrig ångra mig
Om vi vände om nu får vi aldrig se
Om vingarna bär...

/ J

Grillen går varm

God kväll!

Vräker mig i soffan efter första träningspasset efter en tråkigt lång förkylning, flåset var inget vidare men jag gav gärnet ändå. Sjukt skönt! Väl hemma möttes jag av grilldoft, kunde inte bli bättre. Tänk vad underbart, det är fortfarande mars och grillen går varm. Det är lika bra att passa på för snart vänder det säkert.



Nu skall jag slänga upp fötterna på bordet och vägra ta den där chokladbiten som jag är sjukt sugen på, en kopp te kanske?

/J

Dagarna går

Och jag kan inte hitta bromsen, nödbromsen. Jag måste vara sjukt gammal för tiden går så otroligt fort!! Just nu har jag i alla fall hittat någon liten handbroms och slagit ner rumpan i en puff i ett vardagsrum fullt av fotbollstittande grabbar.
Nu tror jag att jag går och lägger mig för imorgon rullar det på i 200 knyck igen. Morgondagen bjuder bl.a. på lunch med mina fina lapskojsare :).

/ J

Brittisk spänning

Nu är det snart dax att gå och knyta sig och som sällskap när jag kryper ner har jag för tillfället lite brittisk spänning.

Blå gryning

Beskrivning:
Klassisk brittisk spänningsroman av högsta klass.
Havet stormar bland klipporna på Fair Isle, den minsta av Shetlandsöarna. Polisen Jimmy Perez har precis återvänt hem för att presentera sin fästmö Fran för föräldrarna.

På ön finns också en fågelstation med en kvinnlig föreståndare, hennes familj, en kokerska och ett antal besökande ornitologer. Efter en förlovningsfest för Perez och Fran hittas föreståndaren brutalt knivmördad, med håret fullt av fjädrar. Vid första anblicken verkar ett klassiskt triangeldrama ligga bakom mordet, men det visar sig att fler på ön bär på hemligheter.

När ett till brott inträffar vet Jimmy att han måste arbeta snabbt. De tilltagande höststormarna isolerar öborna från omvärlden och en av dem är en mördare som kan slå till när som helst.

Helt klart spännande så här långt!

/ J

Vårens första riktiga!

Få saker är så underbara som vårens första riktiga grill!! Nu menar jag inte en stackars körv utan en välmarinerad köttbit, grillad halloumi och en smaskig, rökig BBQ-sås!

Vi har inte hunnit ställa fram utemöblerna äm men det löstes med ett gammalt överkast.






Vitlöksrostad sparrispotatis, grillad kotlett, halloumi, gräslöksgräddfil och BBQ-sås, oh my.... vad det smakade bra!!

/ J

Sängklädr från Hay

Jag är trött idag efter en helg med kalas, cykeltur till Snapen och tipspromenad, jag och lilleman har vilat middag en liten stund. 

Vilat hade jag gärna gjort i dessa fina sänkläder från danska Hay.

S&B Colour Block bäddset  - grön

Nu blir det promenad i solen, kanske en glass på vägen!

/ J

Guten morgen damen und herren (stavning?).

Småtrött efter ett lite för stort rödvinsintag igår, en trevlig kväll hemma hos Kristians moster med familj <3
men vad gör det när solen skiner?? Ikväll vankas kalas än en gång, hemma hos Kristians mosters syster, d.v.s. farmor Ann ;), och farfar Nonne såklart! Ikväll är det Kristians bror som skall firas, farbror har fyllt 30 år!

Nu skall jag koka gröt och massor av kaffe så blir nog den här dagen bra den med. Senare skall jag och barnen traska ner till stan och ta en fika med mamma o pappa.

By the way, nu kan ni även följa mig på twitter, helt Lisa Bjuréns fel ;).

Ha en fin dag, gå ut i solen!

/ J 


Vibekehoie.no

Skulle verkligen vilja ha den här fina tavlan från Vibekehoie.no hängandes i vardagsrummet



I hjärtat skulle det stå Home is werever i'm whith you.

/ J

Gårdagens födelsedagsbarn!

Igår var det ju Tions dag och här kommer lite födelsedagsbilder.


När jag var hemma på lunch blev det paket.





På kvällen blev det kalas med tårta!





/ J

Dagens Husman!

Smaskigaste husmanskosten enligt mig är köttförslimpa och pannbiff! Gud så gott! Jag och skruttisarna har smaskat köttfärslimpa ikväll, med potatismos. Längtar i och för sig väldigt mycket efter färskpotatis men gud vad gott det är med potatismos!



/ J

Min stora, stora bebis!

Idag har vi firat vår bebis (som tydligen inte är någon bebis) som fyller två år idag <3. Stora, fina, älskade plutten!!




/ J

Mamut

Att jag satt med munnen öppen under så gott som hela föreställningen hade väldigt lite att göra med min täppta näsa, wow vilka unga talanger, vilka röster! Som pricken över i, en djävulsk chokladkaka i pausen!!
Nu skall jag ta mig en varm dusch och överväga en tidig kväll!

Kram J

Goodnight sweetheart

Nu skall jag och Boman idka kulturellt umgänge ;) och gå och titta på Goodnight Sweetheart!

Trevlig kväll på er!

Kram J

Gillart

Anna Hibbs och Julia Frej, två bloggar, deppigt, dekadent och läckert! Me like!

/ J

Biss och Kajs!

Har ni sett Biss och Kajs?? För er som inte vet vad Biss och Kajs är så skall jag förklara, det är en talkshow för barn vars programledare är en kisstråle och en bajskorv!? Säga vad man vill om Biss och Kajs men en 4-åring i kiss och bajsåldern blir i alla fall road! Jag blir sådär road skall jag be att få säga, men den här reaktionen över programmet roade mig i alla fall lite ;).



/ J

Turistens klagan



/ J

Cornelis

God afton!

Ligger raklång i soffan och tittar på Cornelis med ett glas rödvin som mitt enda sällskap ;), barnen har redan somnat och Kristian jobbar.
Jag och Melvin har spenderat dagen i Skövde och köpt födelsedagspresenter till Tion som fyller 2 år på tisdag <3. Eftermiddagen avnjöt vi i soffan hemma hos mormor och morfar tittandes på Ronja Rövardotter.

Nu skall jag göra Cornelis och rödvinet sällskap ;)!



Kram J

God morgon fredag!!

Hoppas på en solig dag och skall köra gärnet på jobbet, sista rycket innan måndagens premiär!!!!!!!!
Säger god morgon med en skön låt!



Kram J

Leka i vardagsrummet

Den här borgen är så fin så att jag lätt hade kunnat tänka mig att ha den i vardagsrummet om det var lite större. Den kommer från smallroom.se.



Fantastiskt fin!!

Kram J

Det är ganska skönt att ta det lugnt

När jag är hemma med sjuka barn gör jag tvärtemot vad jag borde, jag tokchillar! Just nu ligger jag i soffan och dricker te.



Termosmugg är super då man som jag sällan har tid att dricka upp en kopp för att någon alltid t.ex. slår sig, har bajsat eller vill ha en mammas hjälpande hand. När jag kommer tillbaka till min kopp är alltid mitt te /kaffe kallt!

Tror att den lille sjuklingen här hemma är sugen på att vila en stund och då skall jag passa på att lära känna min nya kompis Canon :).

Kram J

Nu kunde jag inte stå emot längre

Vad stod och stirrade på mig i ett skyltfönster i Skövde i fredags? Jo min olyckliga kärlek! Kunde ju inte låta bli att prova dem och det må ja säga, det var lycka i ett par skor! Nu kunde jag inte hålla mig längre så nu har jag beställt dem från nelly.com.

Serena in brown color

Idag blir det VAB med Tion!

Kram J


Smaskigaste snabbmaten

Till middag ikväll har jag och barnen ätit den godaste "snabb"maten, pasta carbonara, oslagbart!



Finns det någon som inte gillar en krämig carbonara tro?



Tion gör det i alla fall :).

Kram J


Suger i mig som en svamp

Ja jag tankar sol och suger i mig vår!! Som tanken var blev det lunch i hamnen men det trvligaste var det fina sällskapet, Boman. Efter dagishämtning fick vi sällskap av mormor och Liam och det blev kaffe och macka på brygghustrappen, förevigades så otroligt vackert (not) utav mami.



Blir det fint väder imorgon så skall vi sätta på nätet på studsmattan och grilla korv efter jobbet!!

Kram J

Ceasar

Till middag ikväll bjöd huset på Ceasarsallad ala Jessica, vilket innebär tärnat äpple och rödlök!! Gött på alla sätt o vis!



Kram J


Tar tillfället i akt

Ja nu så här på våren vill man ju bara suga i sig minsta lilla solstråle och extra solsugen blir man när man sitter på ett kontor hela dagarna. Idag tog jag mig en skön promenad på lunchen och unnade mig även fem minuter på en bänk i hamnen.



När jag slutade jobba stod det tre grabbar utanför dörren och väntade och vi promenerade bort till Karslholme och åt smörgås i solen.



Blir det fint väder imorgon så tänker jag ta min lunchsallad och traska ner till hamnen och äta!
Jag suger i mig all D-vitamin jag kan få ;).

Kram J

Fin kväll

Trevligt sällskap, god mat, god öl och superb underhållning, det var vad den här kvällen bjöd på!



Carina grät en skvätt när Simon sjöng låten Billy Boy, (i alla fall mami och syster yster kan nog tänka sig vem den handlade om) fantastiskt fin!


Tack för ikväll finaste <3!

Ni som missade Visvolvon ikväll, ja ni missade något men ni får en ny chans imorgon då de är med i P4 kl 11.00!

Natti natti!

Kram J

Raymond och Maria på engelska

Jag gillar vad jag hör!



Nu blir det duschen för min del innan en kväll med kvinnan i mitt liv <3.

Kram J

Visvolvon

Imorgon skall jag och min fina fröken Berg ta oss en kväll utan våra grabbar, (ja de är ju några stycken om vi slår ihop dem, sju stycken noga räknat) vi ska till KG5 för att äta och lyssna på Visvolvon.



Jag är ganska säker på att jag kommer gilla det!!

Kram J

Våningssäng

Nu har bröderna troll fått en våningssäng vilket gjorde att det blev mycket mer plats i rummet.







Kram J

Skafferi

Jag skulle vilja ha en emaljskylt som den här och sätta ovanför dörren till skafferiet. Just den här kommer från Bergagårdens byggnadsvård.


Skafferiskylt
Väldigt fin!

Kram J

Tulpaner överallt

Härliga tulpaner, gud vad fina de är. Så länge de är vita, rosa eller lila vill säga!







Kram J

Dagens restlunch

Dagens lunch bestod av italiensk pastasallad med bladspenat och ruccola och en chevrecreme till. Slank ner!



Kram J

Då har den drabbat mig, igen.....

Den stora, olyckliga skoförälskelsen!!

Såg inne hos Lars att han hade köpt ett par snygga skor åt Angelica från något som heter Sugarfree Shoes. Hmmmm skor tänkte jag och kollade google, det skulle jag inte ha gjort, nu ligger jag (ligger i sängen med en febrig sovande Melvin :( ) här kär och olycklig!!! Skulle kunna göra nästan vad som helst för det första och tredje paret uppifrån!



Ava in red color

Phoebe in green color

Serena in brown color

Bowie in green color


Tack för den Lars ;)!!

Kram J

Italien och vår

På söndagens kalas hade jag dukat med tanke på vår men maten var italienskinspirerad och jag bara måste dela med mig av två av recepten jag använde, Karinas parmasurprice och varm brie med tomatsallad.





Kram J

On Rush

I söndags fick jag en fin burk fylld med ett makalöst gott knäckebröd av Kristians mamma som hon hade bakat själv. Gott, jag menar sådär gott så att det nästan blir jobbigt gott och idag när jag öppnade burken och såg de två sista stackars bitarna på botten ville jag nästan gråta en skvätt över att det redan var slut (jaja, det är jag som ätit upp allt) för det var så gott!!




Snyft!


Hedrade de två sista bitarna med tjocka skivor västerbotten och en värmande kopp chai te.

Tyckte mig höra Kristian nämna något om att Ann skulle göra en ny sats, håller tummarna för en leverans ;).

Kram J

Tulpaner, rosa såklart!

Mitt stora <3 hade tulpaner med sig hem till mig när han kom hem från jobbet. Han vet hur det skall vara :), rosa och 20 stycken just så jag vill ha det <3.



Kram J

Tack du fina, kreativa tös!

Idag kom Angelica och Lovis förbi med en väldigt fin present till mig, signerad Angelica själv <3.



Tack du fina, jag blev väldigt väldigt glad!

Kram J


Övervakare

God morgon söndag!
Barnen vaknade när K gick upp kl 06.30, GOD MORGON!
Så nu ska jag baka och laga mat hela dagen, terapi!!
Först ut kör vi en chokladcheesecake!


Här sitter Tion och övervakar Kristian när han lagade middag igår

Kram J

En stund i solen

Stal en stund i solen när barnen sov middag, skit samma att jag hade dunjacka på mig, härligt var det!!




Kram J

Idag hade jag velat matcha vädret

 
Jeans i caprimodell 149:- LaRedoute


Kofta 149:- LaRedoute


 
Blus 179:- LaRedoute

Klänning Rosa
Klänning 299:- Lindex

 
799:- LaRedoute

Kram J


Vi säger att det är vår!!

Ser i alla fall ut så när man tittar ut genom fönstret (om man låter bli att titta på termometern! Vi ska snart ta en promenad ner till stan för att ta en fika.





Kram J

Välkomnar helgen

Jag jublar och säger välkommen till helgen med en bra låt!!



Kram J

Go midda!

ligger just nu med älskade lilltroll i sängen och vilar en stund! jag laddar inför after work med mina fina jobbarkompisar. tror att även jag skall blunda en stund!

Nu kryper jag till sängs med Baddaren

Boken såklart....

Baddaren

Beskrivning:
På den lilla ön Hjortholmen mitt i Vänern tronar ett gammalt 1700-talsslott. Det är en magisk miljö i förfall: kolonner i marmor, stora salar, pool i mosaik, garderober fulla med krinoliner, ett igenvuxet orangeri och en slottsträdgård som en gång i tiden måste ha varit magnifik. I detta slott bor äkta paret Pelle och Maja Hannix. Han, en framgångsrik skulptör, uppskattad världen över. Hon, Pelles före detta elev som aldrig lyckats slå igenom som konstnär.
Ett brinnande missnöje växer i Maja. Hon är innerligt trött på att inte kunna försörja sig själv, att känna sig livegen och bli klappad på huvudet. Det till synes behagliga livet på slottet har blivit ett fängelse. Ett reportage i en tidning inspirerar Maja, hon ska starta en simskola för vuxna, där eleverna får bo på slottet under några veckor.
Maja drömmer om hur simskolan ska bli ett möte mellan olika spännande kulturer och människor. Men det kommer bara tre elever, kulturjournalisten Karin, trädgårdsmästaren Jens och tonårskillen Alex. Tre ensamma människor med hemligheter bakom sina skyddande skal som de vill dölja till varje pris.
Simskolan blir inte alls som någon av dem hade tänkt sig. De två varma sommarveckorna förändrar livet totalt för dem allihop.


Tror detta kan bli bra :)

Kram J

Liten och stor

Böderna Brothers har fått nya stövlar, gröna fina Tretorn. Hur lägligt kan det bli när Syskonen Bohmans skor megarear ut sin stövlar just när båda mina barn behöver nya? Två par för 210 kr, galet billigt! De är lite, lite fodrade så de passar perfekt så här tidigt på våren.



Kram J


Min mamma är så himla fin, för hon har så långa bröst.

Jag är inte som alla andra.Jag är mig själv
Äldreomsorg är att dela sina sorger med de äldre.
(Anton, 7 år)

 Ålderdomen är något som kommer krypande nästan utan att man märker det. Det börjar i ansiktet och fortsätter vidare nedåt.
(Oskar, 8 år)

Man blir sjuk av att vara på sjukhem eftersom man längtar sig sjuk efter att få komma hem.
(Lisa, 6 år)

 Om du går en tur och hjärnan ramlar ut, så hittar du nog inte hem igen för då klarar du inte att tänka klart.
(Caroline 6 år)

 En kropp är nått som slutar i skorna.
(Andreas 5 år)

 Kroppen består av inälvor och utälvor. Inälvor är till exempel märgen, benen och mjälten. Utälvorna är ofta mer synliga och de kan bytas ut om det behövs. Särskilt på tanter.
(Vidar, 8 år)

Så flög Jesus upp till himlen, och där träffade han Jesus och sitter nu på sin egen högra sida. Det är helt omöjligt att begripa och ingenting att bry sig om.
(Stina, 8 år)

 Om du går en tur och hjärnan ramlar ut, så hittar du nog inte hem igen för då klarar du inte att tänka klart
(Caroline, 6 år)

 Plötsligt vaknar man en morgon och har fått grått hår. Man hoppar upp ur sängen och stirrar i spegeln, men det hjälper inte att ropa hjälp.
(Ellen, 6 år)

 Om man öppnar ögonen och det är alldeles svart, då är man medvetslös.
(Hilda, 7 år)

 Kroppen består av 90% vatten, 2% ben och kött, och naglar efter behov
(Erik, 9 år)

 En kropp är nått som slutar i skorna.
(Andreas, 5 år)

 Skelettet är det som är kvar när insidan är uttagen och utsidan avtagen. Skelettet är till för att ha nått att hänga köttet på.
(Preben, 7 år)

 Kvinnor har kurvor, medan män har portfölj.
(Björn, 7 år)

 Det är viktigt för skelettet att det får i sig tillräckligt mycket kalk och valium, så att tänderna kan växa och bli stora och spetsiga.
(Marius, 6 år)

 Nästan alla människor har en hjärna. De som är lite dumma har en hönshjärna.
(Johan, 5 år)

Om man tycker att man har blivit skrynklig i ansiktet kan man bara ta en liten ansiktslyftning. Då går man till en frisersalong och sätter sig i en stol. Och så klipper de bort rynkorna och svetsar på ett ungt och tufft uttryck.
(Agnethe, 10 år)

Mannen slutar aldrig att göra celler, men han kommer i en sorts ålder han också. Den kallas panikåldern.
(Stina, 9 år)

 Det finns många sorters hud. Förhud är till exempel huden som man har framtill medan bakhuden är huden som man har på baken.
(Therese, 6 år)

 Jesus bodde i ett land långt, långt borta. Min farmor har varit där och klagat på muren. Den var väldigt gammal och fallfärdig.
(Jon, 6 år)

 Reeza tror inte på Gud, han tror på Allan.
(Kate, 6 år)

 Gud hade varnat och sagt att äpplena var giftiga. När de åt av dem så blev de dummare.
(Vincent, 6 år)

 Om man börjar bli gammal och kommer på att man inte vill dö kan man bara ta vitamintabletter och avföringstabletter.
(Nina, 6 år)

 Min mamma är så himla fin, för hon har så långa bröst.
(Bjarne, 6 år)

 När jag blir vuxen vill jag bli precis som pappa, fast utan allt hår på hela kroppen.
(Tony, 8 år)

 Några män har hår på ryggen. Speciellt förbrytare och badvakter.
(Stina, 6 år)

Underbart, helt underbart!

Kram J


I arla morgonstund

Nja så tidigt är det ju inte men en sovmorgon hade suttit fint men jag får vänta 1½ vecka innan jag får ligga och dra mig, jäsp. Morgonskålen med musli är intagen och nu skall jag klä på grabbarna för en promenad till dagis.
Jag hoppas på en lika fin dag som igår för då får det bli en lunchpromenad och när jag kommer hem snörar jag nog på mig löparskorna!

Kram J

RSS 2.0