God morgon!

Har just ätit en sen, lugn frukost (ja, ja, allt är ju relativt men det var i alla fall ingen som behövde bajsa elle satt på bordet och petade i min mat). Är lite lagom seg efter en trevlig midsommarhelg så vi kör det lite lagom soft idag. Får se om det kanske blir en sväng till stranden i eftermiddag om solen stannar. Nu ska jag köra morgontjafset i köket och hänga tvätt innan jag packar in barnen i cykelvagnen och kör en sväng.



Kram J

Midsommarstång

God kväll!

Ligger äntligen i sängen efter en låååååång dag och vet ni, nu är det bara sex veckor kvar till semester!!! När jag jobbade idag så var Kristian, Erica, Per och barnen ute och plockade blommor så efter ett svettigt zumbapass, mat och ett glas rött blidde det en midsommarstång, så här söt blev den,





(Bilderna har jag stulit från Erica)

Nu ska jag läsa och sova!

Glad midsommar på er allihopa!

Kram J

Nu blev det kvällen

Så var den arbetsdagen slut, då är det bara tre arbetsdagar kvar den här veckan och efter det är det bara sex veckor kvar till semester.......se det närmar sig med stormsteg....NOT!!
Imorgon blir det lunch med fam Ek-Boman/Gustavsson. Om du ser det här, KG5, Erica???

Nu blir det sängen!!!

Kram J

P.S. Massor av grattiskramar skickar jag till Emma som fyller två år och Sigge som fyller tre år idag, fast de sover kanske nu D.S.

BARA 7 VECKOR kvar till semester.

Pust och stön, nu bär det av till jobbet för att jobba 14.00-22.00 och det är strålande solsken ute :(. Mina sju veckor kvar till semestern känns brutalt långa. Ja, ja skit samma det är i alla fall sol ute. Idag har jag hunnit med sovmorgon, frukostbesök av mamma, promenad med henne och barnen, cykeltur till stan med Melvin och korvgrillning till lunch.

Ha en bra eftermiddag och kväll.

kram J

Man får mycket gjort när man håller sig hemma!

Nu är brygghuset sommarstädat.





Nu har jag en bröddeg på jäsning och ska passa på att hänga tvätt. Vi kanske borde hålla oss hemma oftare!

Kram J

Nu ska vi prata stödstrumpor

Stödstrumpor, ja vad ska man säga, det är ju inte vackert!! Men gud vad bra att de finns. När jag väntade Tion fick jag väldigt svullna ben och fick låna ett par stödstrumpor av Kristians moster Lena. Det är väääääldigt skönt ska jag säga er men jag är glad att det var vinter, shorts eller kjol och marinblå stödstrumpor, behöver jag säga mer än så. Men nu när vi var hos Lena och Ola sist så visade Lena sina nya stödstrumpor som hon hade beställt från Cocoz och jag blev riktigt sugen på att beställa några par. Så för alla er som ska resa långt, är gravida, står eller sitter ganska mycket i jobbet, ta en titt!! Dessa två par skulle jag vilja ha!

Kram J

stödstrumpor med motiv

Kan bara inte förstå.....

Ok, jag är låååångt ifrån någon modeslav och kan inte påstå att jag förstår mig på allt som är modernt men en sak som jag bara inte kan förstå är när folk har korta jeansshorts som fickorna sticker ut nedanför kanten på!!?? Vad är det som är snyggt med det?? Ni som inte förstår vad jag menar kan ta en titt på Engla, som är en av många som klär sig i detta. Öööööö kan någon förklara för mig hur detta kan vara snyggt???

Kram J

Hemmadag!!!

Ok, vi är ALDRIG hemma en hel dag, det händer bara inte!! Igår hade vi tänkt att vi inte skulle göra så mycket men det slutade så här, Loppis i Töreboda och fika på Hembageriet, snabblunch hemma, cykeltur till Bäcken där vi spelade minigof och åt glass med Maria och Johan och efter det cyklade vi hem till fam Landqvist-Berg i Ullervad för grill och mys. Tror vi kom hem någon gång runt ett..... Men idag ska vi vara hemma HELA dagen och inte göra så mycket, gött!!

Men nu ska jag i alla fall gå ut och sommarstäda i brygghuset....

Kram J


Fina, fina Veronica

Hon gör det om och om igen och hennes nya album, Satan i gatan är underbart och oslagbart!!




Kram J

Ledig helg!!

Ikväll firar jag att jag har min första hellediga helg på tre veckor med bubbel som jag fick av Niklas i lördags, tackar och bockar!!



Skål och trevlig helg!!

Kram J


Mer mord i Skövde

Efter att jag läst ut den här boken har jag nu börjat med författarens andra bok, den om törstar. Även den utspelar sig i Skövde och dess omnejd.

Den som törstar

Beskrivning:
Professor Vidar Malmberg dör hastigt i en hjärtinfarkt och Västgöta universitets rektor Emma Lundgren måste skynda sig hem från Rom. Vidars vänner i kyrkokören där även Emma ingår bestämmer sig för att sjunga på begravningen. Men snart hittas ännu ett lik, och alla begravningsgästerna blir misstänkta, inte minst Emma Lundgren själv.

Kristina Appelqvist är journalist och bosatt i Skövde. Hon debuterade hösten 2009 med deckaren Den svarta löparen som snabbt hittade fram till många läsare.

Den skall jag krypa ner i sängen med nu för i morgon väntar veckans sista arbetsdag.

Kram J

I min skabbiga trädgård finns det några guldklimpar!!

Vår trädgård består som sagt mest av mossa men några få guldklimpar finns det, se här,













Det känns rätt gött att det finns något annat än mossa, kirs, sten och grus i min trädgård som jag dessutom lyckats hålla vid liv.

Kram J


Lyckligt förälskad...

....i mina nya fina kaffekoppar!!!! Vad ska jag säga, kan man bli annat än lycklig av dessa skönheter???





  



Blir underbart rusig bara av att titta på dem ;).

Kram J

Blommor från svärmors trädgård

Var förbi Ann och Nonne en liten sväng förut och ut kom Ann med en fin bukett blommor från trädgården, det gillar vi och den doftar ljuvligt



Kram J

SEMESTEEEEEEER!!!

Ikväll har vi äntligen bokat vår resa till Turkiet i höst. Det blir jag, grabbarna, mamma, pappa, Erica och Liam en vecka i Alanya på det HÄR hotellet.

SunGarden Green Garden

Kram J

Lokalt

Har än en gång dykt ner i bokhögen jag fått hem från mamma och fiskade upp den här som utspelar sig i Skövde och Varnhem.

Den svarta löparen

Beskrivning:
Emma Lundgren, ung rektor vid Västgöta universitet i Skövde, är alldeles ny på jobbet, när hennes sekreterare Vera Nilsson plötsligt hittas brutalt mördad. Hela universitetsledningen blir genast misstänkta och mordet väcker stor medial uppmärksamhet. Emma gör allt för att undvika en katastrof samtidigt som hon kämpar med sin nya roll som rektor. När sedan en schackpjäs från 1300-talet som tidigare stulits från utgrävningarna i Varnhem dyker upp, tätnar mystiken. Vem har stulit schackpjäsen och hur har den hamnat i den mördades tillhörigheter?

Den svarta löparen är första delen i Kristina Appelqvists nya kriminalserie om rektor Emma Lundgren och kriminalkommissarie Filip Alexandersson. Med spår och villospår, plus en gryende romans, är det en riktigt spännande pusseldeckare i småstadsmiljö.

Kram J


Heagårdens Äppelkaka

Gårdagens och dagens lunch bestod av samma mat, soppa lagad av K och äppelkaka bakad av mig.


Köttfärssoppa med pasta och vitlök.


En liten stolle och Heagårdens underbara äppelkaka.

Den äppelkakan bjöd en enhetschef som vi hade tillfälligt på för några år sedan och den är helt klart värd att baka! Det göttiga är att i den här pajen har man allt det goda just I pajen, även vaniljkrämen. Här kommer receptet,

Heagårdens Äppelkaka

8-10 bitar
Deg:

175 g smör
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 små ägg

Vaniljkräm:
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 äggula
1 msk maizena majsstärkelse
1 msk strösocker
½ msk vaniljsocker

Fyllning:
4-5 äpplen

Garnering:
Florsocker

OBS! Hon (och även jag) skippade att göra egen vaniljkräm utan gjorde marsankräm på snabbmarsanpulver och 1 dl mjölk och 1 dl vispgrädde så det går också bra.

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samtliga ingredienser till pajdegen i en matberedare, kör till en deg. Mjöla händerna och tryck ut hälften av degen i en form (24 cm) med löstagbar kant, låt degen gå upp på kanterna ca 3-4 cm. Låt formen och resterande deg vila i kylskåpet.

Gör vaniljkrämen genom att blanda alla ingredienser utom vaniljsocker i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar (den får inte koka). Låt den sedan svalna och tillsätt vaniljsocker.

Bred ut vaniljkräm i botten av pajen. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem på vaniljkrämen i formen. Rulla ut resterande deg till längder på ett mjölat bakbord. Lägg dem som ett galler över äppelklyftorna. Grädda ca 40 minuter på nedersta falsen. Pudra över lite florsocker och servera nygräddad (fast en natt i kylen gjorde inte ont för den)!!!

Baka, ät och njuuut!!

Kram J


Grabbarna njuter utav sommaren!

Själv har jag just krypit ner i sängen igen i vårt svala, mörka sovrum. Jag orkar ingenting. Är jag lite piggare imorgon får det nog bli en sväng till stranden med barnen. Så här gött har de det i alla fall just nu,







Kram J

Här kommer den!

Efter Samuels kommentar om min bristande hygien ;) så kommer här den utlovade bilden på min tatuering.



Jag är sjukt nöjd och längtar redan efter nästa som jag skall göra över revbenen men det blir om några år det.

Nu ska jag sova!

Kram J

Älskar den med hela min kropp

Blir varm i hela kroppen (nej, det är inte feber) lycklig och tokrusig av den här låten! Älskar den med hela min kropp!!



Kram J

Kan detta göra mig frisk??

Jag suger på att blogga just nu, har varken tid eller motivation. Men just idag har jag i alla fall tid för jag ligger hemma i sängen och är sjuk, buhuuu! Kristian tycker att jag blir väldigt sjuk när jag väl blir förkyld men jag BLIR DET på riktigt, så det så!!! Nu ligger jag i alla fall här och ska försöka sova bort min envisa hosta och megagröna snor! Hoppas på att sömn och min superfrukost gör susen.


Äggröra, bacon och fruktsallad kan ju inte bli annat än bra!!

Host och Kram J


RSS 2.0